Českým zástupcům se dnes ve Francii nedaří

1. 6. 2008, 14:47
Aktuality 1
Neděle je pro český tenis zatím neúspěšná. Poté, co se s turnajem debaklem rozloučila Petra Cetkovská v ženském osmifinále, neuspěly ani tři deblové páry s českým zastoupením.

Devátý nasazený pár mužské čtyřhry Lukáš Dlouhý s Indem Pasem nestačil ve třetím kole na dvojici Cuevas/Horna. Před zápasem byli Dlouhý s Paesem pasováni do role favoritů. Běhej zápasu ji ale nepotvrdili: soupeři z Jižní Ameriky si vedli výborně při prvním podání, při svém prvním servisu dokázali výměnu v 83% procentech dotáhnout do vítězného konce, což je oproti soupeřovým 69% pravděpodobně nejpodstatnější statistika, která rozhodla o vítězích zápasu. Ty ve čtvrtfinále čekají američtí bratři Bryanovi, kteří si s dvojicí Isner/Querrey poradili ve dvou setech.

Favoritkami měly být také Lucie Hradecká s Renatou Voráčovou. Ty však proti dvojici Grandinová/Jonesová předvedly ve druhém kole ženské dvouhry otřesnou hru. Při svém podání dokázaly ve dvou setech nahromadit 12 dvojchyb, velice neúspěšné pak byly ve výměnách při svém druhém podání. Soupeřky udělaly jen jednu dvojchybu a ke zdolání českého páru jim tedy stačily i průměrné statistiky.

Třetí čtyřhra skončila opět vyřazením českého zástupce. Tentokrát František Čermák s Australanem Kerrem nenašli recept jak zdolat ruský pár Kunicyn/Tursunov, a tak se s turnajem loučí ve druhém kole. Čermák s Kerrem nedokázali využít jediný ze tří nabídnutých brejkbolů a navíc soupeři darovali hned patnáct šancí. Rusům k hladkému vítězství stačilo využít tři. Česko-australský pár udolali především při svém prvním podání s úspěšností 85%.

FRENCH OPEN - výsledky českých hráčů:

Muži, Dvouhra:
2. kolo: Čermák F./Kerr J. - Kunicyn I./Tursunov 3:6 2:6
3. kolo: Dlouhý L./Paes L. - Cuevas P./Horna L. 4:6 4:6

Ženy, Dvouhra:
2. kolo: Hradecká/Voráčová - Grandinová N./Kops-Joneová 3:6 0:6

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist