Češky začaly přípravu na Fed Cup v Bratislavě nohejbálkem

31. 1. 2011, 21:20
Aktuality 13
Nohejbálkem s tenisákem zahájily české tenistky seznamování s dvorcem před víkendovým zápasem Fed Cupu se Slovenkami. Kapitán Petr Pála už má v Bratislavě celý tým. Odpoledne trénovalo trio Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová a večer přiletěla Květa Peschkeová.
Fed Cup

První kontakt s povrchem v Národním tenisovém centru měly hráčky při zahřívacím nohejbalu. Z výhry se radovaly Kvitová, Záhlavová-Strýcová a trenér David Kotyza. "Byla jsem v lepším týmu, který nevyhrál," žertovala na Facebooku českého týmu Šafářová, která hrála s Pálou a kondičním trenérem Jozefem Ivankem. 

Trio hráček pak absolvovalo trénink a testovalo rychlost kurtu. "Je příjemný. Je tak středně rychlý a myslím, že nám bude vyhovovat," uvedla osmnáctá tenistka světa Kvitová. "Zvykáme si pomalu," řekla Šafářová.

Rychlejší jsou na kurtu především lajny, po kterých míč sjíždí. "Když budou hrát holky všechno na bílé (na lajny), tak vyhrajeme hladce," vtipkoval Kotyza.

Po přesunu z Austrálie si tenistky zvykají nejen na halu, ale musejí se vypořádat i s aklimatizací. "Trošičku únava je, ale je to každý den lepší," řekla Kvitová. "Hlavní je, že parta a nálada je dobrá a doufám, že to o víkendu zvládneme," řekla Kvitová.

S tréninkem už začal i slovenský tým, který by se měl opírat o dvojici Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková. Vzhledem k tomu, že Kvitová i Šafářová hrají levou rukou, tak se na to domácí připravují. "Měli jsme k dispozici Michala Milka, který hraje levou rukou," citoval deník sport.sk slovenského kapitána Matěje Liptáka.

Tenistky čekají v Bratislavě ještě čtyři tréninkové dny, v pátek bude rozlosováno pořadí zápasů. V sobotu se hrají dvě dvouhry, v neděli další dvě a závěrečná čtyřhra.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
jen tak dál, připravujte se
Reagovat
BooOoo
pokud je v týmu Bára, tak by tam měla být Iveta, protože spolu tvoří výborný deblový pár .. Květa je kvalitní hráčka, ale nejlépe asi hraje se Srebotnikovou
Reagovat
smazaný uživatel
...ale Broz...sakra Peshke není vůbec z formy,do debla a hlavně do party je skvělá!!....Beneška ve Fed cupu vždy zklamala,proto vítám i nominaci Báry,uvidíš že pještě překvapí,v Austrálii hrála fantasticky....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Brože nemůžeš brát vůbec vážné, ten z jedné strany píše, že je pro něj Fed Cup stupidita, cituji jeho slova: " Nebo už myslíš na stupiditu jménem Fed Cup s halou plnou troubících bláznů? Na DC a FC bych nešel ani na volný vstup, ztráta času."
a z druhé strany tady háže rozumy ohledně nominace, toto není žádný fanoušek, ten si tady hraje jenom na chytráka..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s Brozem rozhodne nesouhlasim myslim ze Kveta je v nominaci naprosto opravnene jelikoz jiz nekolik let se drzi na spici v deblu a navic jeji zkusenosti si myslim ze vyborne pomahaji nasim mladym ranarkam jako je Luca a Peta. A jak jiz psal romca tak Beneska pravidelne ve FC selhava. Navic muj subjektvni nazor na ni je ze rozhodne neni tymovou hrackou (ve smyslu reprezentace) a celkove je to pro me nejnesympatictejsi ze vsechn nasich holek. Stacil mi nekolikrat podleh na lavicku pri nasich zapasech a vsichni tam fandili a povzbuzovaly jenom Iveta se tam dloubala v nechtech a mela vyraz jako ze je to naprosta nuda a naprosty nezajem. Nu proste ta holka mi vubec nesedne a sem rad ze tam neni a nebudu se zlobit ze kdyz tam nadale nebude:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduji Fed Cup velmi pozorně a s tím přínosem Peschke si dovolím polemizovat.Pod Pálou,jak on sám poznamenal,byla s partnerkami úspěšná ve třech ze čtyř zápasů pokud rozhodoval závěrečný debl.Všechny tyto zápasy jsem pozorně sledoval.V Izraeli s Benešovou a doma se Slovenskem s Vaidišovou se v klíčových momentech zcela sesypala a jen díky partnerkám se zápasy vyhrály.Pouze se zcela neškodnými Němkami lze mluvit o tom,že byla lepší než Hradecká.Pokud se týká prohraného zápasu s USA,byla to právě Peschke,která returnovala druhý servis Mattek do autu a následující gem servírovala na vítězství v zápase.Samozřejmě se jako obvykle svedlo vše na Benešovou.Kdo jen trochu přemýšlí,nemůže brát deblový žebříček vážně.Pokud by totiž nejlepší hráčky měly zájem debly pravidelně hrát,vypadal by zcela jinak.V posledních měsících jen Benešová se Strýcovou dvakrát Peschke se Srebotnik porazily.Další věc je,že jak Peschke,tak Strýcová jsou s partnerkami zvyklé hrát na levé straně.To postavení platí samozřejmě při servisech soupeřek...
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc já jsem po očku sledoval SF Aus. Open Peschke/Srebotnik - Azarenka / Kirilenko a tam hrála Květa doslova tragicky - a to doslova skoro všechny herní činnosti. Takže nevím, nevím, jakou má formu.
Reagovat
smazaný uživatel
No jsem zvědav, jak to dopadne, zejména zda Lucka konečně porazí Dominiku. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Místo sehrané dvojky Beneška/Strejdová je tam zase ten nemohoucí Peške! Jen aby toho nakonec "kapitán" nelitoval. Berdýškova Lucinka je už pár měsíců trochu z formy a před deblem by to klidně mohlo být 2-2.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli je Lucka z formy, na začátku roku měla celkem slušné výsledky a se Zvonarevovou hrála v druhém setu výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
podľa mňa je to úplne otvorené. Môže to byť kľudne 4:0, 0:4, 2:2. Myslím, že sa bude na čo pozerať :)
Reagovat
smazaný uživatel
Beneška teď není o nic horší. Kromě singlu je výborně použitelná i v deblu, pokud se v nominaci nachází Strýcová. Sehranost v deblu je to hlavní. Je tam snad Šrebotnyk?
Reagovat
smazaný uživatel
Píšu to sice asi poprvé v životě...ale Broz má pravdu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist