Češky ve Wuhanu skončily. Krejčíková se po Wimbledonu dál trápí, Siniaková nezaskočila Sabalenkovou

9. 10., 06:56
Aktuality 74
WTA WUHAN - Turnaj WTA 1000 ve Wuhanu je po třech dnech bez české singlistky. Ve středu nezvládla svůj úvodní zápas Barbora Krejčíková (28), které se po wimbledonském triumfu v závěru sezony nedaří. Od postupu do čtvrtfinále olympiády prohrála čtyři z pěti zápasů, ve Wuhanu světová desítka nestačila na 102. hráčku světa Hailey Baptisteovou (22) z USA, byť měla tři setboly řadě. O překvapení se v Číně nepostarala Kateřina Siniaková (28), jež nestačila na světovou dvojku a dvojnásobnou šampionku Arynu Sabalenkovou (26).
Barbora Krejčíková (© WANG ZHAO / AFP)

Krejčíková – Baptisteová 3:6, 5:7

Barbora Krejčíková po triumfu ve Wimbledonu ještě ovládla čtyřhru na Livesport Prague Open, ale od té doby na úspěch čeká. Medailové ambice na olympiádě vyhasly v singlu i deblu ve čtvrtfinále a pod srpnovém odpočinku před závěrem sezony je ve velkém útlumu.

Vyhrát dokázala jen v prvním kole US Open nad Marinou Bassolsovou (114. v WTA), další tři zápasy v řadě překvapivě prohrála. V New Yorku nestačila na Elenu Ruseovou (122.) a na obou podnicích WTA 1000 v Číně nezvládla hned své úvodní vystoupení. V Pekingu podlehla po nevyužití tří mečbolů Jaqueline Cristianové (80.) a nyní ve Wuhanu po zahození čtyř setbolů Hailey Baptisteové (102.).

Světová desítka Krejčíková přitom měla oba sety nadějně rozehrané. V úvodní sadě vedla osmadvacetiletá Češka 3:1, pak ale ztratila pět gamů za sebou. Ještě blíž byla Krejčíková zisku druhého setu, v jehož závěru vedla při vlastním podání 5:3 a 40:0.

Dvojnásobná grandslamová šampionka měla celkem čtyři setboly, žádný však nevyužila a dvaadvacetiletá Baptisteová šňůrou čtyř získaných gamů za sebou zápas otočila. Připsala si tak poprvé v kariéře výhru nad soupeřkou z Top 10 žebříčku.

Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Hailey BaptisteováStatistiky zápasu Barbora Krejčíková – Hailey Baptisteová (@ Livesport)

Krejčíková ve Wuhanu pokračuje ještě ve čtyřhře na první společné akci s Marií Bouzkovou, ve čtvrtek české tenistky čeká osmifinále. Poté by se měla představit ještě v Ningbu a Tokiu a jako grandslamová šampionka má šanci startovat na Turnaji mistryň, pokud se v žebříčku WTA Race udrží do 12. místa.

Sabalenková – Siniaková 6:4, 6:4

Kateřina Siniaková v úterý smetla vítězku předloňského US Open juniorek Alexandru Ealaovou z Filipín, proti trojnásobné grandslamové vítězce Aryně Sabalenkové už však neuspěla a prohrála 4:6, 4:6.

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové v každé setu smazala manko brejku a vyrovnala na 4:4, o dva roky mladší Běloruska si ale závěry obou dějství pohlídala a roli favoritky potvrdila.

Statistiky zápasu Aryna Sabalenková – Kateřina SiniakováStatistiky zápasu Aryna Sabalenková – Kateřina Siniaková (@ Livesport)

Také Siniaková ve Wuhanu pokračuje ještě ve čtyřhře, v níž v pondělí získala jistotu startu na Turnaji mistryň po boku Američanky Taylor Townsendové. V Číně hraje debl po pěti letech s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou, se kterou ve čtvrtek vyzvou olympijské vítězky a čerstvé šampionky z Pekingu Italky Saru Erraniovou s Jasmine Paoliniovou.

Po Wuhanu by se Siniaková měla představit v kvalifikaci turnaje v čínském Ningbu, následně ji čeká Guangzhou a obhajoba finále v Hongkongu.

Sabalenková porazila českou soupeřku po sérii tří nezdarů – v dubnu na antuce ve Stuttgartu nestačila na Markétu Vondroušovou, v srpnu ve Washingtonu podlehla Marii Bouzkové a minulý týden v Pekingu padla v bitvě s Karolínou Muchovou a přišla o šňůru 15 zápasů bez porážky.

Osmadvacetiletá Sabalenková, jež oba předchozí starty ve Wuhanu v letech 2018 a 2019 proměnila v triumfy, se v případě zisku titulu dotáhne na rozdíl necelých sta bodů na světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Už případný postup do osmifinále by ji v hodnocení letošní sezony (WTA Race) vyhoupl na 1. místo.

Výsledky turnaje WTA 1000 ve Wuhanu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

74
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Kuba zatím jasně vede.
Na prohraný BP.
Reagovat
tommr
V článku se píše:

"Krejčíková ... jako grandslamová šampionka má šanci startovat na Turnaji mistryň, pokud se v žebříčku WTA Race udrží do 12. místa."

Já měl za to že stačí být do 20.místa. Tak jak to vlastně je?
Reagovat
Dobry-den
Nejspíš to je jenom zkouška, jestli ty články někdo čte. :)
Reagovat
lvicek
Reagovat
Fandina
Dobrý večer
Reagovat
PetaM
Zřejmě kombinace toho, že musí být do 20. místa s tím, že je teď aktuálně na 12. místě. :D
Reagovat
Drzymalski
V systému kterým se žebřík WTA řídí nemůže Bára Šulič vypadnout z dvacítky ani kdyby do Masters nezvedla raketu...
Reagovat
GaelM
Ne že by ta zvednutá raketa znamenala nějaký bodový rozdíl...
Reagovat
Sinuhet1
tady ma u sveho jmena uz fajfku, co znamena ze se kvalifikovala https://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat
Blondie
Kubíčku, pojď, chci Tě vidět hrát s Novakem! :)
Reagovat
Trojchyba_Mat
To by byl zápas s velkým "Z"
Reagovat
Blondie
Už spolu hráli, že? Kubík by měl se svým idolem srovnat na 1:1! :D
Reagovat
Trojchyba_Mat
mám pocit, že ještě ne
Reagovat
Blondie
Máš pravdu, myslela jsem, že ho Novak loni vyřadil na USO :(
Reagovat
Carter
Navarro asi moc nechce ísť na TM
Reagovat
com
posledni dobou je na tom s vysledkama asi jako nase Krejca.. Takze si TM nezaslouzi
Reagovat
Mony
Hlavně,ze si to zaslouží Krejča
Reagovat
Dobry-den
Ta radši hraje na stopětadvacítkách.
Reagovat
Soptik
Bára ať už se na ten tenis vysere, to je děs, ani s takovou ňoumou nevyhraje
Reagovat
Blondie
Řekl jakýsi kdosi aktuální wimbledovské vítězce
Reagovat
turista
Reagovat
turista
Soptík píše bláboly.
Reagovat
Kandinsky1
Soptík
Reagovat
com
..si tě nikdo nevšímá ty blábolo jedna......kdyby sis radši hleděla svejch krav smile
Reagovat
milik254
Barbora je vyloženě trapná\
Reagovat
com
patri do Big4 Hlavne ze tu nema Switek a Rybakinu a stejne predvede h... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
REKLAMY
Je mi jasné, že sponzor musí být, ale to, že musím 3x za sebou ukončit TP a otevřít ho znovu, abych se reklamy zbavil, to snad ne.
Reagovat
milik254
AdBlock
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Do mobilu se mi nějak nechce dávat.
Reagovat
Sinuhet1
zatim to vypada, ze na turnaji mistryn to bude poradny vyprask
Reagovat
zfloyd
no vida Coco nějaké finále nezaskočilo , už do toho zase řeže , fyzička je fyzička
Reagovat
baba
Naprostý souhlas,něco dělaji naše holky blbě, když se odhlasuji z únavy atd.Pamatuji Lindu N.,jak dojela v kvalde US, protože neměla fyzičku,Muška to samé,Bára tak dlouho odpočívala,až vyšla z rytmu,pamatuji jak tvrdila, že musí hrát, hrát a hrát,aby získala jistotu...holky podle mě fyzičce moc nedají a pak zranění atd.Jedinym dobrým příkladem je Katka,ta je na tom dobře
Reagovat
1semi1
Mně trochu přijde, že v ČR máme profesionální přípravu v mládí. Ale pak na té nejvyšší úrovni jsme trochu jak z tý postkomunistické země, která to chce také trochu pytlíkovat ... Když se člověk podívá na týmy Swaitek a Gauff a pak se podívá do boxu dvojnásobné GS šampionky...
Reagovat
com
Ja si myslim, ze Krejca je tak trochu skrblik.. Na co by davala miliony nakym trenerum, kdyz si muze levne platit naky trdla a ten GS se prakticky dostavi jednou za cas sam nejakym zazrakem
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
1semi1
Tak nějak - přitom investice do teamu by se jí nejspíš vrátila levou zadní. Má na mnohem lepší výsledky - stačilo by být malinko více konsistentní a nevypadávat v 1. kolech. A s jejím talentem by měla i na další GS, kdyby byla více profesionální... Místo toho je buď na marodce nebo většinu času hraje zmateně a zbytečně prohrává.

Ale ona není jediná. Jasně trenérů v ČR máme spoustu, protože tenis je u nás tak uznávaný a rozšířený sport ... ale ve vrcholovém už je potřeba mít úplně jiný level než se s jediným trenérem potulovat po turnajích...
Reagovat
muster
ani si už nepamatuji, když byla Plíšková no.1, jestli měla kolem sebe profi tým nebo to taky nějak s Hrdličkou,, pytlíkovala,,
Reagovat
1semi1
Plíšek jsem potkal včera - stále o berlích

Nedokážu hodnotit Motla, ale jinak Češky většinou mají kvalitního trenéra, ale spíš chybí ten zbytek. Kája byla s Vaňkem a Bejinem v době, kdy byla #1
Reagovat
Petr_Fisk
Především bude Bára asi pěkně tvrdohlavá.
Ať je to jakkoliv, je to škoda, protože by mohla být v rankingu daleko výš.
Reagovat
lvicek
Zas kdyby nebyla tvrdohlava, tak by se treba vubec nedostala tam, kde je ;). Kdo vi .
Reagovat
Petr_Fisk
Taky pravda.
Reagovat
1semi1
Si představte, že by do toho šlapala jako Swiatek - Bára podle mě má i více talentu než Iga. Hlavně Bára je fakt chytrá... Jenom by bylo potřeba, aby některé věci byly profesionálnější - toto prostě není okresní přebor na moravské vesnici...
Reagovat
A211
Trénink kondice aby měl význam musí občas i dost bolet a je to dost náročné na čas, jsou kondicaci co tvrdí že v tréninku kondice se i někdy trénující pozvrací.
Reagovat
Otmar
Já bych Katku dneska pochválil, mimo těch dvojchyb, samozřejmě. Hrála odvážně, vyhrála výměny, které vyhrát šly a Arynu potrápila. Je svinský rozdíl prohrát po boji s 2.hráčkou světa a důstojně, nebo prohrát s hráčkou č. 102 a totálně to pohnojit.
Reagovat
Blondie
Reagovat
makro99
svinský rozdíl to je; jen teda teď nevím, co je těžší...
Reagovat
Otmar
Víte, já myslím, že pro obě poražené je to stejně těžké. Rozdíl je v náhledu soudných přihlížejících, kteří jim fandí.
Reagovat
tommr
Děsivá bilance našich hráček ve Wuhanu: jediná Katka vyhrála aspoň jeden zápas, Bára a Marie prohrály hned úvodní zápas po velmi slabém výkonu a Muška se radši odhlásila ...
Reagovat
frenkie57
Jedním slovem fiasko, tedy až na Katku, ta uhrála solidní výsledek a hlavně předvedla na svoje současné možnosti rozhodně nadprůměrný výkon. Tedy až na ty servisy, to byla dost bída.
Reagovat
Otmar
Ani netušíte, jak s Vámi souhlasím!
Reagovat
1semi1
Škoda, že Katce v mládí zprznili to podání - mohla být i hodně úspěšná v singlu
Reagovat
1semi1
Podání a hlavu ...

Typický příklad "táta to ví lépe než trenéři, kteří to dělají profesionálně celý život"
Reagovat
Petr_Fisk
Katka prohrála díky předvedené hře se ctí,
Bára díky předvedené hřes ostudou.
Reagovat
zfloyd
Ještě že jsem tu Báru zaspal , ale Kačenka i když prohrává tak ostudu nedělá
Reagovat
frenkie57
Je to od ní solidní výkon, občas tam Amazonky slušně prožene. Ale na servisgemech je to slabota. Spíše vezme soupeřce podání, než vyhraje vlastní.
Reagovat
com
skoda, mohla to dotahnout do tretiho setu
Reagovat
frenkie57
Mohla, ale dojela právě na tu bídnou techniku servisu.
Reagovat
com
ta Krejcikova je teda lemra Na TM pojede akorat pro prachy a znemoznit se
Reagovat
muster
ji je to zřejmě jedno ...ona je takový typ ,,séru na lidi,,
Reagovat
Drzymalski
Barča Šulič vypadla? To jsou mi věci! Večer jsem koukal na profil Baptistky a říkal si pozor! To vypadá tak snadně. Jenom aby zase něco neselhalo. Bingo!
Reagovat
Otmar
Smutné pokoukání. Po OH byla Bára "unavená", a tak odpočívala....dlouho. V pořádku, ale jestli teď někdo řekne, že je nerozehraná, tak to může být příznak mozkové koliky. Komentátor to tvrdil opakovaně.
Reagovat
GaelM
Reagovat
annah
Vzbudila jsem se brzy, tak jsem si zápas pustila. A bylo to strašné, co tam Bára předváděla. Jako by hrála okresní přebor, síť výrazně překážela.
Reagovat
tommr
Další ostudné selhání Báry Krejčíkový proti kvalifikantce ze druhé stovky. Ve druhém setu vedla na vlastním podání 5:3 40:0 a ještě ho dokázala prohrát 5:7 ...
Když si odmyslíme Wimbledon tak Bára nemá letos výsledky ani na první stovku. Možná by měla zvážit odstoupení z TM aby tam nenadělala ještě větší ostudu ...
Reagovat
frenkie57
To s tím TM si asi myslel ve srandě, viď?
Blbé je, že po dnešku skončí v singlech všechny cz holky a v mužích to může být úplně stejné, neboť kluci nemají zrovna lehké soupeře. Nebude na co čučet.
Reagovat
tommr
jen napůl. Co tam v současný formě bude dělat? Dostane tři nakládačky a pojede s brekem domů. Chápu ale že finanční odměna za účast je tak vysoká že se nedá odmítnout ...
Reagovat
honza.khp
no tam jsou body i za prohry ... takže minimum jak finále 500vky
Reagovat
tommr
změnila se pravidla a od letoška se už žádné body za prohry neudělují ...
Reagovat
honza.khp
dík za info, nevěděl jsem
Reagovat
Carter
To už práveže nie sú. Myslím, že za prehru bývalo cca 125b ale tento rok už nedostanú nič. Ale peniaze budú slušné.
No a Bára je zase typ hráčky, ktorá hrá najlepšie proti najlepším, takže možno motyka vystrelí
Reagovat
1semi1
...ano, je to teď jako v ATP - za prohru nic...
Reagovat
1semi1
U Báry člověk někdy neví. Myslím, když bude celkově trochu vděčná, že tam je, a půjde do zápasů s tím, že může porazit kohokoliv ale také nemusí (prostě trochu s rozumem), tak to tam klidně může vyhrát...

Pokud půjde do zápasů a bude od sebe očekávat hru namrachované Big 4, tak to bude stejný zmatek, jako předvádí teď...
Reagovat
Raduza
A v 1. setu vedla 3:1 a prohrála 3:6
Reagovat
Petr_Fisk
Viděl jsem druhý set a bylo to hrůzostrašné. Ve druhé polovině jedna nevynucená chyba za druhou.
Na druhou stranu, jestli u někoho může nastat neočekávaná změna, tak je to Bára,
takže na TM bych ji neodepisoval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist