Češky v Lucemburku řádí. Benešová a Záhlavová-Strýcová vyřadily nasazené soupeřky

20. 10. 2010, 14:57
Aktuality 0
Úspěšný den zažily dnes v Lucemburku české tenistky. Barbora Záhlavová-Strýcová se postarala o překvapení, když v prvním kole vyřadila obhájkyni titulu Timeu Bacsinszkou, Iveta Benešová pak po výhře nad sedmou nasazenou Jarmilou Grothovou prošla už do čtvrtfinále.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová, která se před týdnem v Linci dočkala první výhry na turnaji WTA po téměř čtvrt roce, sice do souboje se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou nevstoupila nejlépe a v úvodním setu musela odvracet mečboly, při nich ale prokázala pevné nervy a cesta šesté nasazené hráčky za obhajobou loňského titulu se začala komplikovat.

Povzbuzené Záhlavové-Strýcové to navíc nestačilo a dalším brejkem vývoj prvního setu dokonale otočila. Aktuální česká čtyřka pak ve stejném tempu zahájila i druhou sadu, ve které rychle sebrala Bacsinszké podání a ujala se vedení 2-0. Švýcarka ještě dokázala snížit na 1-2, na další odpor už se ale nezmohla. Znervóznělá Švýcarka začala dělat čím dál víc chyb, prohrála čtyři gamy v řadě a po více než hodině a půl prohrála 7-5 1-6.

Čtyřiadvacetiletá Záhlavová-Strýcová si tak vylepšila bilanci na okruhu WTA, kde na předchozích pěti turnajích vypadla čtyřikrát v prvním kole. Její další soupeřkou bude Italka Roberta Vinciová.

Dobře nevstoupila ani Iveta Benešová do zápasu s Australankou Jarmilou Grothovou. Slovenská rodačka Grothová jako první udeřila při podání své soupeřky, Benešová jí to ale rychle oplatila a dalším brejkem podobně jako její krajanka Záhlavová-Strýcová vývoj prvního setu otočila. Ve druhé sadě česká hráčka povolila soupeřce uhrát při svém podání pouhých osm výměn a po hodině a půl se radovala z vítězství 6-4 7-5.

Sedmadvacetiletá Benešová v Lucemburku prošla do druhého čtvrtfinále na okruhu za sebou. Na předchozím turnaji v Ósace přitom ukončila šestiměsíční čekání na postup mezi nejlepší osmičku.

 

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Bacsinszká (6-Švýc.) 7:5, 6:1, Hercogová (Slovin.) - Lisjaková (Chorv.) 6:2, 1:1 skreč,  Schnyderová (Švýc.) - Wickmayerová (3-Belg.) 6:4, 6:4, Ivanovičová (4-Srb.) - Larssonová (Švéd.) 6:3, 6:0.

Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Grothová (7-Aus.) 6:4, 7:5, Görgesová (Něm.) - Suarezová Navarrová (Šp.) 6:2, 6:1, Flipkensová (Belg.) - Rezaiová (2-Fr.) 6:0, 6:1.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist