Český tým je v Ostravě kompletní a hýří dobrou náladou

14. 4. 2014, 17:59
Aktuality 22
České tenisové reprezentantky zahájily společnou přípravu na semifinálové utkání Fed Cupu proti Itálii. Nehrající kapitán Petr Pála měl dnes v Ostravě na úvodním tréninku k ruce kompletní nominovaný čtyřlístek Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Andrea Hlaváčková, Klára Koukalová, která se po včerejším startu ve finále čtyřhry v Katovicích připojila jako poslední. Utkání se v ostravské ČEZ Aréně hraje o víkendu.
Český FC tým (© Česká sportovní)

Přestože obhájkyně titulu přiletí do Ostravy bez světové třináctky a své druhé nejlepší hráčky Flavie Pennettaové, podle Pály není radno podceňovat jejich sílu. "Je to nejsilnější možný soupeř, první tým na světě. Ve Spojených státech dokázal v prvním kole vyhrát i bez svých nejlepších hráček, což pro mě bylo překvapení. Pennettaová pro ně určitě bude oslabení, ale oni si s tím vždy dokázali poradit," řekl Pála.

Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová a Klára Koukalová (© Česká sportovní) Jako alternativa za Pennettaovou se výbornými výkony na turnaji v Katovicích nabídla Camila Giorgiová, kterou v nedělním finále zastavila až Francouzka Alizé Cornetová. "Může to být černý kůň, ale spíše je to otázka pro italského kapitána. My si nesmíme myslet, že když nepřijede Pennettaová, že nám to spadne do klína," řekl Pála.

Turnaj v Katovicích však přispěl i k vylepšení české pohody. Koukalová se na něm ve dvojici s Rumunkou Monicou Niculescuovou letos už potřetí probojovala do finále čtyřhry, kde podlehly Ukrajinkám Bejgelzimerové a Savčukové. "Viděla jsem tam i jeden zápas Giorgiové, která hraje velice agresivní tenis. Myslím si, že i tady do dvouhry nastoupí, protože má momentálně velmi dobrou formu," mínila Koukalová.

Petra Kvitová (© Česká sportovní) Český tým bude pravděpodobně sázet na osvědčenou dvojici Kvitová, Šafářová. Obě po úvodních výměnách hýřily dobrou náladou. "Já se na týden do fedcupového družstva vždycky strašně těším. Po úvodu sezony a Austrálii, kde to nebylo ono, jsem se snažila vrátit do herní pohody a poslední měsíc už se cítím na kurtu dobře, tak uvidíme," řekla Kvitová.

Světová šestka ladí formu na Itálii poslední dva týdny doma. Mezi tréninky v Praze a Prostějově vsadila i jeden v rodném Fulneku. "David Kotyza na mě jeden den neměl čas, tak jsem si odskočila na antuku k nám do Fulneku a zapinkala si s bráchou. Jinak ale trénuju na tvrdém povrchu," řekla Kvitová.

Češky se s Itálií utkají za posledních pět let už počtvrté. A vždy platila výhoda domácího prostředí: dvakrát se radovala Itálie, jednou právě na ostravském dvorci český tým. "Věřím, že domácí prostředí bude znovu platit. Itálii jsme tu porazili na stejném povrchu, doufám, že to znovu bude hrát roli, protože ony jsou na antuce hodně nebezpečné. Obecně asi platí, že my moc nechceme hrát u nich a ony u nás," usmál se Pála.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jede někdo na FC? kde sedíte? :-)
Reagovat
tommr
obě dneska vyhrály svoje zápasy první kola i když po značně rozdílným průběhu. Zatímco Karolína soupeřku jasně přejela, Kristýna měla s Babosovou hodně práce a udolala jí až ve třech setech když v tom posledním už prohrávala 1:4 ... :)
Podobně asi budou vypadat i jejich zápasy druhýho kola. Karolína hraje s čínskou kvalifikantkou Duan a je jasná favoritka. Kristýna bude mít určitě víc práce a v souboji s talentovanou chorvatskou nadějí Vekicovou bude spíš outsiderka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, že Donna bude proti Kristýně favoritkou (stejně tak by tomu bylo proti Babos). Je na čase, aby Donna letos poprvé (po pěti prohrách) vyhrála proti české tenistce. :) Karolína je na rozdíl od Kristýny favoritkou, ale Číňanku Duan bych rozhodně nepodceňoval. Pamatuju si, jak na loňském US Open hrála proti Caro, která s ní měla hodně práce. Duan je na Číňanku nezvykle urostlá (186 cm, 84 kg) a je to vyloženě ranařka. Očekávám, že ten zápas Karolíny bude velká přestřelka. :)
Reagovat
Frick
Lucku s Petrou. Andy je ňouma...
Reagovat
Fandina
Ono bude hodně záležet na tom, která z holek udělá dva body nebo bod v singlu a podle toho se dá usuzovat i na momentální formu dotyčných na místě a nebo jejich zdraví. Já si přeji, aby byly tři body už po singlech.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já bych zrovna Petru do debla teda nedávala, Andy je možná ňouma na singly, ale v deblu má velké zkušenosti. My to můžeme řešit do aleluja, stejně si to Pála udělá podle svého.
Reagovat
Fandina
Přesně tak, je to na Pálovi a ten je šikovný a umí vybrat.
Reagovat
smazaný uživatel
je ňouma v singlu, ale v deblu je z našeho týmu jasně nejlepší..
Reagovat
carolyn
Si tak říkám, kdo po holkách jednou převezme štafetu. Sledujete někdo juniorky?
Reagovat
smazaný uživatel
Katka Siniaková, Bára Krejčíková, Marie Bouzková... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná by nebylo špatné do případného deblu postavit Kláru. Její deblové výsledky nejsou špatné.
Reagovat
EllNino
Do debla určitě pujde Šafi a Andy, to by jinak Pála Andy nenominoval a dal přednost někomu jinýmu ...
Reagovat
tommr
Kláru jsem viděl ve finále deblu v Katowicích a podala jen průměrnej výkon, kterej by na špičkový deblistky jako jsou Errani a Vinci rozhodně nestačil. Kdyby mělo dojít na rozhodující zápas v deblu tak jinou možnost než Andreu s Luckou nemáme ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je skvělá zpráva, že se děvčata baví. (Doufám, že se neurazí pan kapitán Pála.) Hlavně, aby se jsme se bavili my (diváci) o víkendu u televize.
Reagovat
smazaný uživatel
Měla by tam být asi fotka našich holek, jak sedí jak slívy a u toho nápis - Netěšte se, prohrajeme :)
Reagovat
Jan
Ono to vyjde nastejno. Před zápasem hi hi hi, ha ha ha a pak třeba prohrají :) Doufám že ne. Ale Pála asi nemluví nadarmo, když varuje před Italkami. Po dlouhé době jsem před FC relativně optimistický, tak doufám, že to nedopadne naopak. Vždycky, když jsem měl předtím obavy, tak s vyjímkou loňského zápasu v Itálii to vyhrály.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím, co letos předvádí Erraniová a Vinciová, asi u nás nepořídí. Leda, že by Petra dostala kolabs. No co.. Při nejhorším si odběhne do šatny dát si nějaký zákusek, nebo čokoládový dortík. :)
Reagovat
Fandina
Já jen doufám, že to nedopadne jako vloni touhle dobou v Itálii a holky neprohrají, i když to není antuka, ale tenkrát také hrály Errani a Vinci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale v jaké formě..
Reagovat
Fandina
To jsem si tenkrát říkala také.
Reagovat
EllNino
forma Italek letos a loni je jako alfa a omega, ale jak víme, Fed CUp je neco jiného :D
Reagovat
Fandina
Vinci letos pořád prohrává a samozřejmě nemá takovou formu jako vloni a také se nehraje na antuce a Italky nejsou v domácím prostředí. Ale jinak není potřeba je podceňovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist