Český souboj vyhrála Zakopalová. Do čtvrtfinále v Eastbourne prošla i Šafářová

20. 6. 2012, 17:38
Aktuality 7
Český tenis bude mít na turnaji v Eastbourne hned dvě zástupkyně ve čtvrtfinále. Poprvé od roku 2005 si na trávě zahraje o semifinále Klára Zakopalová, která dnes v Anglii vyřadila svou krajanku Petru Cetkovskou. Mezi nejlepší osmičku se dostala i Lucie Šafářová po výhře nad domácí Watsonovou.
Klára Zakopalová

Lucie Šafářová si dnes postup v Eastbourne zajistila jako první. Sedmá nasazená hráčka nastoupila proti domácí naději Heather Watsonové, pro kterou by účast ve čtvrtfinále byl nejlepším letošním výsledkem. Šafářová ale byla proti: česká tenistka sice za stavu 5-4 nedokázala při svém podání první set ukončit, v tie-breaku ale zaváhání napravila a ujala se vedení 1:0 na sety.

Další slabší moment si česká hráčka vybrala v úvodu další sady, kdy znovu ztratila servis. Od té chvíle se ale utkání vyvíjelo v režii brněnské rodačky; Šafářová vyhrála dalších šest her v řadě a po výhře 7-6 6-1 prošla do čtvrtfinále.

Její další soupeřkou bude nejvýše nasazená zbývající hráčka v soutěži a obhájkyně titulu Marion Bartoliová. S francouzskou tenistkou pětadvacetiletá Češka prohrála oba dosavadní zápasy v sezoně. Celkem s ní má Šafářová bilanci jedné výhry a šesti porážek včetně loňského neúspěchu v prvním kole v Eastbourne.

Po výhře Šafářové už bylo jasné, že český tenis bude mít ve čtvrtfinále dvě zástupkyně. O jedno z dalších osmi míst totiž svedly souboj Klára Zakopalová a Petra Cetkovská.

Lépe začala Zakopalová, která sice už v prvním gamu musela odvracet brejkbol, ale po zbytek setu nechala svou krajanku uhrát jediný game. Ve druhém setu se karty obrátily: tentokrát prolamovala servis své soupeřky Cetkovská a Zakopalová až na poslední chvíli odvrátila hrozbu 'kanára'. Klíčovým momentem utkání byla hra za stavu 3-2 pro Kláru Zakopalovou v rozhodujícím dějství. Petra Cetkovská v ní odvrátila pět brejkbolů, šestý už ale její soupeřka proměnila a v dalších dvou gamech už Cetkovská uhrála jediný míč.

Zakopalovou čeká ve čtvrtek ruská soupeřka Anastasia Pavljučenkovová, s níž má bilanci 1-2. Obě soupeřky se potkaly letos už na dvou grandslamech: na Australian Open byla úspěšnější Pavljučenkovová, na antukovém Roland Garros rodačka z Prahy.

Výsledky - Eastbourne - ženy (tráva, dotace 510.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (7-ČR) - Watsonová (Brit.) 7:6 (7:5), 6:1, Zakopalová (ČR) - Cetkovská (9-ČR) 6:1, 1:6, 6:2, Bartoliová (4-Fr.) - Wozniaková (Kan.) 6:2, 6:2, Kerberová (5-Něm.) - Scheepersová (JAR) 6:3, 6:2, Pavljučenkovová (Rus.) - McHaleová (USA) 7:5, 3:6, 6:4, Makarovová (Rus.) - Robsonová (Brit.) 6:4, 7:5, Pironkovová (Bul.) - Duboisová (Kan.) 6:0, 4:6, 6:4, Paszeková (Rak.) - Hantuchová (8-SR) 6:4, 3:6, 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Jansová-Ignaciková/Rosolská (Pol.) 6:1, 6:4, Llagosteraová, Martínezová (4-Šp.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6:4, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
se nenechala rozhodit deštovou přestávkou za stavu 6:3 6:5 při vlastním servisu a v krátký době podruhý za sebou dokázala porazit Pavlyuchenkovou - ještě docela nedávno obávanou hráčku z první dvacítky ... :)

Postup do semifinále v Eastbourne je pro Kláru velkej úspěch a vynese jí nahoru i v žebříčku. Už ted má zajištěno, že postoupí minimálně na 31. místo. A pokud by se jí v Eastbourne podařilo postoupit dál tak se samozřejmě v žebříčku může posunout ještě výš ... :)
Reagovat
VlS
Lucce to nevyšlo. Hrála hodně dobře, škoda chvilky ztráty koncentrace v 9. hře první sady, ale Marion hrála skvěle. Její slabší forma z antukové části je pryč, servis naprosto úžasně fungoval a klidně bych ji přidal na seznam potenciálních vítězek Wimbledonu. Tak Klárko, teď ty, druhej set je asi v háji, tak to ve třetím zase rozbal.
Reagovat
VlS
chybí mi tady :"Lucko, Klárko, pojď, pojď, pojď", fandíme!
Reagovat
rib
nejsem sice Fandina, ale Lucce i Kláře fandím!!! Popravdě - Lucce trochu víc, protože ji znám od malička, když jezdila na naše kurty k babičce na prázdniny...Takže Lucko pojď!!! a nenech se zastrašit hopsáním Citronády (tak říkáme doma Marion, je jak Korsičanka z komiksu Asterix na Korsice :-)))
Reagovat
VlS
Taky fandím Lucině víc, mě prostě fascinuje, jak nedělá kompromisy a v podstatě do každýho úderu jde na plnou páru :-)
Reagovat
Fandina
Joooooooooooooooooo a za chvíli to vypukne. Holky soupeřky nejsou lehké, ale tím spíš ... jeďte jeďte jeďte

Lucko Klárko ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Také držím všechny pěsti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist