Český souboj v deblovém finále v Québeku: Hradecká porazila Hlaváčkovou

14. 9. 2014, 22:41
Aktuality 74
WTA QUÉBEC - Ve finále čtyřhry na turnaji WTA v Québeku se po roce znovu objevily české tenistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková, letos se však postavily na opačných stranách kurtu. Z triumfu se radovala Hradecká, jež společně s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou - čerstvou vítězkou dvouhry - porazily česko-německé duo Hlaváčková a Julia Görgesová.
Lucie Hradecká a Mirjana Lučičová

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká loni vyhrály US Open a ještě v Québeku si zahrály společně ve finále. Byl to ale jejich poslední společný turnaj, po kterém se úspěšný český pár na přání Hlaváčkové rozpadl.

Od té doby se ani jedna výraznějšího úspěchu, na které byly obě zvyklé, nedočkala. Především Hlaváčková často střídá partnerky, a i když se čtyřikrát dostala do semifinále včetně Wimbledonu, finále si na podniku WTA dlouho nezahrála. Hradecká našla oporu v Nizozemce Michaelle Krajickové, ale ani ony spolu nehrají pravidelně a titul z turnaje WTA ještě nevybojovaly.

Lucie Hradecká, Mirjana Lučičová-Baroniová, Andrea Hlaváčková a Julia GörgesováAž do tohoto týdne.

Obě české tenistky se nejlepšího výsledku dočkaly přesně rok po rozchodu v hale v Québeku. Nejen že si obě zahrály čtvrtfinále ve dvouhře, ale dosáhly i na svá letošní maxima ve čtyřhře. Osmadvacetiletá Hlaváčková si společně s Němkou Julií Görgesovou poprvé zahrála ve finále, devětadvacetiletá Hradecká se po boku Chorvatky Mirjany Lučičové-Baroniové dočkala prvního triumfu.

První set finálového duelu měl rychlý spád. K vidění byl jediný brejkbol, který Hradecká s Lučičovou proměnily a po 25 minutách se ujaly vedení. Druhá sada už nabídla mnohem větší drama. Hlaváčková s Görgesovou přišly o vedení 3-0 a za stavu 4-5 odvrátily tři mečboly, aby pak za stavu 6-5 nevyužily tři setboly, stejně jako jeden další v tie-breaku. Nakonec se z výhry 6-3 7-6 radoval česko-chorvatský pár, který využil až celkově šestý mečbol.

"Děkuji Miri za skvělý turnaj. Užily jsme si na kurtu spoustu legrace a dokázaly jsme to. Titul je doma!" napsala na facebooku Hradecká, která svou bývalou partnerku Hlaváčkovou porazila i ve finále letošního turnaje ITF v pražské Stromovce.

Hradecká si tak v jubilejním 30. deblovém finále připsala 18. titul na okruhu WTA. Hlaváčková hrála finále popětadvacáté, sbírku 14 trofejí ale nerozšířila.

"Super týden v Québeku, čtvrtfinále v singlu a finále v deblu. Moc jsme si to s Jule užily a bylo hezký ji poznat víc než do teď a užít si spousty srandy s tak fajn holkou," pochvalovala si Hlaváčková.

Partnerka Hradecké dvaatřicetiletá Lučičová-Baroniová v Kanadě poprvé v kariéře zkompletovala 'double', neboť dnes zvítězila i ve dvouhře. V té ve finále porazila Venus Williamsovou a po 16 letech vyhrála turnaj WTA. To samé se jí povedlo i ve čtyřhře, ve které získala své jediné dva tituly v roce 1998 s Martinou Hingisovou na Australian Open a v Tokiu.

Tento týden tak na každém turnaji WTA ve čtyřhře triumfovala česká tenistka. Včera v uzbeckém Taškentu si premiérovou trofej připsala osmnáctiletá Kateřina Siniaková po boku Srbky Kruničové, dnes v Hongkongu vybojovaly třetí společný titul sestry Karolína a Kristýna Plíškovy.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (14. 09. 2014)
• Dvouhra - finále •
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - V. Williamsová (1-USA) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Hradecká/Lučičová-Baroniová (3-ČR/Chorv.) - Hlaváčková/Görgesová, (2-ČR/Něm.) 6-3 7-6(10)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

74
Přidat komentář
Fandina
Stále přemýšlím, jestli by se Háčka zase nedaly dohromady. Zajímalo by mě to. A jestli by zase byly úspěšné. Chtělo by to vyzkoušet holky!!!
Reagovat
Jan
Myslím, že Andrea tam udělala tak hlubokou ránu, předpokládám, že Hradecké to leží hluboko v srdci a pochybuji. Jinak kdyby se přesto daly dohromady a dařilo se jim jako dřív, bylo by to hezké.
Reagovat
Fandina
Jenže každá rána se jednou zhojí. Takže může i tahle.
Reagovat
PetaM
To není pravda .... Jak se říká, když roztrhneš provaz, můžeš ho sice svázat, ale uzel zůstane ;)
Reagovat
Fandina
Píši dole, že byla manželství, která se k sobě vrátila i se sňatkem, atd..
Reagovat
Fandina
Kdybychom to srovnávalo s manželstvím, tak je x případů, že se rozvedli a pak znovu vzali. Předpokládám, že tak hluboká rána to pro Lucku zase nebyla, někde se vyjádřila, že jí to moc mrzí, ale že se to stalo a už to neřeší.
Reagovat
Jan
Podle toho společného fota bych řekl, že Hradecká teď Andreu nenávidí. Tipnul bych si, že ženy jdou v tomhle mnohem hloub než muži.
Reagovat
Fandina
Jenže Lucka se už vyjádřila, že je to za ní. Že se s tím smířila, že spolu nehrají a jede se dál. Takže proč by jí měla nenávidět. Lucka řekla, že je každého věcí s kým chce hrát a teď jsou konkurentky, jako každá jiná. A já jí to věřím. Přece se nebude trápit s tím, když s ní někdo nechce hrát. K čemu by jí to bylo?
Reagovat
Jan
Kéž by to tak bylo. Nebude přece říkat, že ji nenávidí. Tak něco řekne. Je to jejich věc.
Reagovat
Fandina
Ono spíš jde o to, co cítí. A já jí věřím, že je to za ní. Má to logiku ... úsměv
Reagovat
Jan
ženskou logiku :)
Reagovat
Fandina
jasně a zkušenost ... úsměv
Každý rozchod jednou přebolí ... úsměv
Reagovat
blixa
Tak jsou to profesionálky, páry se rozcházejí a scházejí celkem běžně. V čem je ale tady problém je to, že to byly kamarádky a to, co by se v běžném profi vztahu neřešilo byl v tomto případě poněkud podraz. Jojo, přátelství do businessu nepatří :D To můžou jen dvojčata, ty se nerozcházejí, jenže ty mají mezi sebou specifickou vazbu.
Reagovat
Fanda67
To mě by spíš zajímalo zda by Plíščata šla hrát FedCup , pokud by jim to někdo nabídnul - nemyslím letošní finále to by nebylo fér vůči hráčkám které to vybojovaly, myslím příští rok ....
Reagovat
Fandina
Proč by Plíščata nešly hrát FED Cup. Ale mám dojem, že je ještě hodně našich dobrých deblistek, které se mohou dát dohromady. A bude to záležet na Pálovi, koho nominuje a hlavně, komu asi věří. S kým má zkušenosti. A podle toho bude nominovat. Samozřejmě jsem na to také zvědavá.
Reagovat
Jan
Jsem zvědavý, koho Pála na to finále FEDu nominuje do debla. Šafářová, Hlaváčková se mi jeví jako nesmysl. Říkám si, dobrá volba by byla opět háčka, je otázka, jestli by spolu chtěly hrát a jak by jim to šlo. Nebo ta Plíščata.
Reagovat
Fandina
Sehrané jsou Plíšky, ale nemají zase zkušenosti s FED Cupem. Tak uvidíme jaká bude nominace. A debl se hraje nakonec, pokud by to bylo dva dva, tak by byl hodně rozhodující a asi to chce zkušenost. Také je tu Bára a možná i Květa, kdyby byla vyzvána se vrátit. V Moskvě v roce 2011 ve finále právě Květa s Luckou přidaly třetí vítězný bod a mísa byla.
Reagovat
Jan
Na Báru jsem zapomněl. Ta by tam mohla být i jako záloha do singlu. A s Květou do debla, to by také šlo. Asi má Pála ty 3 volby, uvidíme, jak rozhodne.
Reagovat
Fandina
A také ještě Klárka. Ve Španělsku udělala bod v singlu a v deblu je také hodně dobrá. A s Bárou by také mohly vytvořit dobrý debl pár a zaskočit i v singlu. Variant je víc.
Reagovat
Jan
Vlastně se tu nabízí Klára s Bárou nebo s Hlaváčkovou, jakákoliv kombinace těch tří, případně i ta Květa. A Plíščata nebo háčka :)
Reagovat
Fanda67
Já bych si tipnul Báru buď s Klárou nebo s Hlaváčkovou. Ve Španělsku to bez Petry vybojovaly, tak pokud boudou zdravé, nominuje asi je ...
Reagovat
PetaM
Také si myslím, že náš nejlepší deblový pár v současné době je zřejmě Hradecká/Peschke. Ale možností máme několik, to jo ... :)
Reagovat
blixa
Plíščata už jsou ve čtyřhře na slušné úrovni, asi by nebylo špatné je do týmu zapracovat.
Reagovat
blixa
Obecně myslím, že příští rok by už ve FED Cupu měly být. Roste z nich náš nelepší pár a mají tu výhodu, že Karolína by logicky dělala naší trojku v singlech. I kdyby se Háčka daly dohromady, tak na to dělat v singlu trojku ani jedna nemá.
Reagovat
Fandina
Tak s tím souhlasím. Momentálně má Karolína na trojku v singlu a debl také dobrý. Ale ještě je tu Klárka. Také dobrá deblistka.
Reagovat
Jan
No vidíš, ještě Klára. Ten Pála má ale z čeho vybírat :))
Reagovat
Fandina
Tak tak. Ale zase hrozí nebezpečí, že přebere ... úsměv
Reagovat
Fanda67
Zkrátka dělat kapitána FedCupu musí být radost, když je z čeho vybírat :)
Reagovat
Jan
Tolik holek v první stovce na výběr do FC týmu mají jen Američané, jinak nikdo :)
Reagovat
blixa
Hlavně super perspektiva, že to může dělat až do důchodu :D Petra s Luckou jsou ještě docela mladé a až skončí, bude tu asi dost dalších.
Reagovat
Fanda67
Souhlas. Jenoum si ta Plíščata neumím představit na lavičce jak povzbuzují ostatní, když neumí dát najevo emoce :)
Reagovat
Fandina
Tak to je opravdu úsměvná představa ... jak nepovzbuzují :-))). Pobavils. Ale ono to tak s těmi emocemi nebude hrozné. Také se umí povzbudit, promluvit k sobě, to také umí. Není to tak často, ale také to dělají. Viděla jsem to mockrát.
Reagovat
Fandina
Mockrát to jsem asi přehnala, ale několikrát jsem to viděla. Naživo i v telce.
Reagovat
Fanda67
Tak ono je to i o té partě, když je dobrá tak je to někdy víc než umístění na žebříčku
Reagovat
Fandina
Výhodou týmových soutěží je i to, že výhra je jejich společným zájmem, takže cíl je daný a jasný. A to je základ a povzbuzování pak jde samo.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že by neuškodilo vzít Karolínu alespoň teď jako 5. hráčku, aby aspoň trochu poznala atmosféru a věděla do čeho příští rok jde. Osobně jsem pro nominaci: Petra, Lucka Š., Bára, Andrea a Karolína :)
Reagovat
r176
A CO PETRA CETKOVSKÁ?
Reagovat
VlS
Co by tam dělala? Letos toho moc neuhrála.
Reagovat
VlS
Osobně bych to viděl na první čtyři v rankingu, tedy Petra, Lucka, Barča, Kája. Mimo Petry jsou všechny tři další i velice dobré deblistky. Už mají všechny v deblu dost titulů.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že by byl dobrý krok to alespoň zkusit. Neřekla bych, že Lucka je typ, který by se urazil a neodpustil. Andrea se ji omluvila, řekla to i do medií a sama ví, že první krok bude na ní, že se bude muset "doprošovat". Říkala jsem si, že by je k tomu mohl popostrčit třeba Pála - nominoval by je obě do debla, musely by spolu trénovat, pak třeba i hrát a bariéry by snad opadly. :D Každopádně si myslim, že zatím si Andy docela sedla s Jie, měly celkem slušné výsledky, tak jestli s ní nebude chtít zůstat i další sezonu...
Reagovat
Jan
Souhlasím. Ale řekl bych, že háčka Pála nenominuje. Navíc, když má tolik jiným možností na výběr.
Reagovat
Jan
oprava: tolik jiných možností na výběr
Reagovat
PetaM
Navíc Lucka se vyjádřila, že je domluvená s Míšou, a že nemá v plánu jí opustit ... Uvidíme :D
Reagovat
Jan
Mohly by hrát s Andreou a Míšou tripla :)
Reagovat
Fandina
A nebo se střídat, jednou s tou a podruhé s tou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že to s Míšou myslela na delší dobu, ale říkala to v průběhu RG a od té doby zrovna dobré výsledky neměly... Uvidíme, jestli budou spolu hrát i dál, překvapilo mě, že Míša v Quebecku nebyla.
Reagovat
Fandina
Faktem je, že moc turnajů spolu Lucka s Míšou neodehrály. Ale ona byla Lucka vletě zase nějak nemocná. To je těžké. Ale podle stránek WTA párů viz dole odkaz, zas tak na tom špatně nejsou. Devět turnajů a jsou čtrnácté. Ale takové výsledky jako měla Lucka a Andrejka spolu to nejsou. A je také otázkou, jestli se s Míšou Lucka domluvila na sezonu nebo na co vlastně. To je také rozhodující.

http://www.wtatennis.com/road-doubles-leaderboard
Reagovat
Frick
Ve 2. setu, při tý kupě BP Keysový jsme teda už moc Lucce nevěřil a připravoval jsem si něco v tom smyslu, že Lucka jede v módu "nižší turnaj", ale tak naštěstí to Lucka zase ubojovala. Což se ale děje nějak moc často. Poslední hladká výhra je nad Zarinou z 2. kola v Cinci.

A k tomu zase ještě si dává debla. Pokud bude 2. kolo se Světlanou, tak ho nevzhlížím moc optimisticky, OF na RG je ještě dosti živé.

Ale tak... Do konce roku obajoba 505 bodů a nyní je již 55 umazáno, tak aspoň, že tak...
Reagovat
PetaM
.... Světlana je vítězka RG .... Tokio se hraje na rychlém hardu ... Opravdu se dá porovnat zápas na RG a v Tokiu? To jakože fakt jo? :D Světlana je na rychlém hardu poloviční, jak na antuce. A Lucka oproti tomu na hardu mnohem lepší, než na antuce ... :)
Reagovat
kada.tom
Juchů, Lucka t dotáhla. Viděl jsem jen 3. set, takže mi nepřísluší hodnotit zápas, ale ten 3. set se mi hodně líbil :-)
Reagovat
misa
odolnější hráčka, což byla Lucka.
Reagovat
smazaný uživatel
Super Lucka vyhrála gratulace
Reagovat
Frick
vobčas sedne i na vol... ehm.... krá... eh krásnou mladou jalovičku :o)
Reagovat
misa
Vysvětlit.
Reagovat
Frick
No přežila asi 6x BP. Kdyby ne, už je asi dost možná Lucka ve sprše.
Reagovat
misa
Většinou je odvrátila dobrým servisem.
Reagovat
misa
nedopodávala za stavu 5-4 set a pak ho projela v tie-breaku. Musí to napravit v dalších 2 setech. Bylo by škoda prohrát v Tokiu v 1. kole.
Reagovat
misa
Keysová neudržela podání a Lucy má druhý set 6-4. Lucko, pojď!!!
Reagovat
Frick
Bohužel, je pravdou, že vyjma té památné baráže jsme nevyřadili jediný silný tým / stát, co by hrál v plné síle. Resp. nejlepším státem, co hrál v plné síle, bylo před 5 lety Chorvatsko s tehdy 15. Čiličem a 31. Karlovičem. Jinak vždy někomu chyběl hráč, jehož přítomnost (nebo 100% zdr. stav) by asi překlopila váhy na stranu soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
v roce 2009 sme v 1.kole Světové skupiny porazily Francii v nejsilnější sestavě (8.Simon, 12.Monfils, 14.Tsonga) a v roce 2012 sme v Semifinále porazili Argentinu v nejsilnější sestavě (8. Del Potro, 11.Monaco). A nám také někdy chybí Berdych nebo Štěpánek třeba letos v Japonsku sme byli také bez Berdycha
Reagovat
Frick
S tou Francií se omlouvám, tam měli obrovskou konkurenci, tak asi skutečně jedno, jestli hrál Tsonga nebo Monfils.

V SF 2012 by ale DelPo zraněn.

Co se týče našich absencí, tak nikdy to nebylo fatální. Buď chyběl "jen" Štěpec a nebo byl soupeř natolik slabý (tedy, že mu třeba také nehrála nejsilnější sestava - ČF 2010, 2013), že se to mělo vyhrát i bez Berdycha a Štěpánka.
Reagovat
Frick
Oprava - myslím ČF 2014 v Japonsku bez Keie
Reagovat
Titan
Porazily holky nebo porazili kluci? To tvrdé/měkké y/i totiž určuje pohlaví, takže hovoříš o FED Cupu nebo Davis Cupu...? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
z toho, jak je to napsáno, bych řekl, že pouze a jedině porazili s měkkým i je správně. A je jedno, jestli se jedná o DC nebo FC. Podmět je "my".
Reagovat
Titan
Tak mi vysvětli, proč se v tak primitivní a elementární věci, jako je odlišení pohlaví dělají takto brutální hrubky z nichž jedna taková při maturitě za mých dob znamenala opakování maturity...:-)
Reagovat
lars
DelPo hral ,ale jenom 1. zapas nebot si pochroumal zapesti
Reagovat
Jan
Zase teď ve Francii v tom deblu se zranil Štěpánek a jak byli Francouzi šťastní že vyhráli i když nad oslabeným párem. A nikdo se tím nezabývá. Je to to samé. Jak se v dom deblu rozehrál Berdych, kdyby pak porazil Tsongu, Francouzům mohlo být ještě horko. I když v 5. zápase by asi vyhráli, Štěpánek by hrát nemohl a Rosol prohrál i za rozhodnutého stavu. Veselý porazil Bennetaua, ale dělal tam také spoustu chyb a navíc byl asi Bennetau unaven po oslavě. Takže 5. zápas by byl nejspíš pro Francii, ať by kdokoliv z našich hrál proti komukoliv.
Reagovat
Frick
Pořád není :-(

Myslíte si, že to bude skutečně los, nebo třeba Nicole dostane "nahodou" kvalifikantku nebo třeba jinou držitelku WCM? Jednu třeba dali hráčce (*1991), co je v šestý stovce a byla nejlíp v pátý. Čili ani juniorka, ani kdysi pohaslá hvězda, ale vyloženě slabá hráčka....
Reagovat
Frick
moc jsme si to s Jule uzily a bylo hezky ji poznat vic nez doted a uzit si spousty srandy s tak fajn (v AJ verzi "nice") holkou

---------------------------------------------

Ale tak co by ne. Julie je pěkná holka a pokud to Fabrizziovi neva :o)
Reagovat
Frick
Pamatujete, že by se na každém ze souběžně hraných turnajů stala Češka vítězkou v deblu?

Pochopitelně, je tu jisté specifikum v podobě toho, že tento týden byly hned tři turnaje. Pokud se pořádaly jen dva, tak se to asi podařit mohlo, no...
Reagovat
r176
Lucce!!snad ji to nakopne k lepším výsledkům i v singlu!
Reagovat
smazaný uživatel
Super Lucko, fandil jsem ti :)
Reagovat
lars
jeste mohlo byt finale Lucka - Baroni, kdyby Lucka v 3.setu s Venus tolikrat neprohrala svuj servis :))
Reagovat
Titan
Nooo.. Zrovna mě napadlo, jestli existuje statistika, kolikrát hrály stejné hráčky finále singlu i deblu (na stejné straně) zároveň (zde bych vynechal poněkud nudné Williamsky...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist