České tenistky slavily tancem, po roce jsou znovu ve finále

22. 4. 2012, 19:50
Aktuality 0
Tanečkem na kurtu a chorály v hledišti se slavil postup tenistek do druhého finále Fed Cupu po sobě. České hráčky porazily v semifinále Itálii v Ostravě v nejrychlejším možném čase pod taktovkou Petry Kvitové.
Český fedcupový tým

Fanoušci po využitém mečbolu Kvitové bouřili a český výběr se mohl uprostřed ostravské haly znovu obejmout do tradičního vítězného kolečka. Ještě sladší byl triumf pro Kvitovou, kterou v rozhodujícím utkání proti Francesce Schiavoneové hnal dopředu početný kotel fanoušků z rodného Fulneku. 

"Děkuji všem fanouškům a věřím, že nám přijdou pomoct i ve finále. Vloni to bylo krásné, moc se na to těšíme," řekla rozveselená Kvitová těsně po vítězném utkání.

Kdo by však čekal stylový přípitek šampaňským, musel být zklamán. Na divoké oslavy po jejím triumfu ještě nebyl čas. Zatímco nejhlučnější skupina příznivců těsně za českou lavičkou si notovala Vysoký jalovec, tým kapitána Petra Pály zamířil po rychlé společné děkovačce s fanoušky do šatny.

"Radost je veliká. Když jsme ale přišli do šatny, Andrea (Hlaváčková) musela jít hned zpátky na kurt, takže jsme měli jen normální pokřik. Oslavy snad ještě budou," přiblížila Kvitová pozápasovou atmosféru.

O vítězné emoce se tak družstvo nejspíše podělí až při společné večeři, i když hráčky se hned v pondělí rozprchnou do všech koutů světa. "Doufám, že aspoň část týmu by mohla zůstat a zajdeme na večeři. Ale nebude to dlouhé. Jak se znám, půjdu v jedenáct spát," podotkla Kvitová s úsměvem.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist