České tenistky hrají po prvním dni finále Fed Cupu s Ruskami 1:1

5. 11. 2011, 15:04
Aktuality 11
Stejně daleko mají české i ruské tenistky k triumfu ve Fed Cupu. Finálový zápas je po dnešních dvouhrách v Moskvě vyrovnaný 1:1 na zápasy poté, co obě týmové jedničky splnily povinnost a své duely vyhrály.
Lucie Šafářová se schovává pod ručníkem

Nejdříve dominovala světová dvojka Petra Kvitová v duelu s Marií Kirilenkovou a zvítězila dvakrát 6:2. Pak se nepodařilo Lucii Šafářové překvapit Světlanu Kuzněcovovou a po příliš nervózním začátku zápas ztratila 2:6 a 3:6.

"Péťa (Kvitová) předvedla výborný výkon a zaslouží absolutorium. Šafina nechytla začátek zápasu a nedostala se do hry. Bohužel, 'nepsal' jí tolik levácký servis, neletěl tak rychle, jak by měl," hodnotil kapitán Petr Pála výkony svých svěřenkyň.

O vítězkách se v Olympijské hale rozhodne v neděli. Nejdříve v 11:00 nastoupí Kvitová proti Kuzněcovové a pak Šafářová proti Kirilenkové. Do závěrečné čtyřhry jsou nahlášeny páry Květa Peschkeová, Lucie Hradecká a Anastasia Pavljučenková s Jelenou Vesninovou. Oba kapitáni ale mohou nominace ještě změnit.

Jednadvacetiletá Kvitová povzbuzená triumfem na Turnaji mistryň se brzy dostala do pohody a od stavu 1:2 zápas rozhodla ziskem sedmi her v řadě. Na kurtu měla převahu a stejně jako minulý týden v Istanbulu ji zdobil agresivní styl plný rychlých míčů, které doplňovala úspěšnými náběhy k síti. Navíc výborně podávala.

"Když jdete na kurt a víte, že se od vás bod čeká a bojujete za Českou republiku, tak vám nemůže nic stát v cestě. Když se necítíte komfortně, tak to musíte vybojovat," řekla Kvitová, jak překonala nachlazení a únavu z počátku týdne.

Kvitová v utkání perfektně vycházela i volba Jestřábího oka - čtyřikrát rozhodlo pro českou hráčku jen pár milimetrů. "Musím přiznat, že tam bylo i štěstí. Takové kousky, které jsem měla, to není jen tak," usmála se rodačka z Fulneku po utkání.

Doufala, že Šafářová v druhém utkání porazí Kuzněcovvou v podobném stylu, ale opak byl pravdou. Šafářová začala svázaná nervozitou a po čtvrt hodině prohrávala 0:4. "Nechytla jsem začátek a dělala jsem spoustu chyb. Strašně jsem chtěla přinést ten bod, což bylo asi trošku svazující," řekla.

Po ztracené první sadě už hrála s Kuzněcovovou vyrovnaně, ale nepomáhala si servisem a nakonec udělala třicet nevynucených chyb. "Světlana byla agresivní, nedělala chyby a těžko se mi s ní hrálo," konstatovala Šafářová.

Finále tenisového Fed Cupu v Moskvě -
sobotní výsledky (05. 11. 2011)

Rusko - Česká republika 1:1

Kirilenková - Kvitová 2:6, 2:6
Kuzněcovová - Šafářová 6:2 6:3

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
darek.vrana
Neskutecna bojovnice ta Kvitova. Uzasnej zapas... Bylo videt, ze si obe hrably na dno...
Reagovat
dessperadoss
jak se jmenuje tak ženská v tom studiu?
Reagovat
darek.vrana
Andrea Hlavackova
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumiem tomu, ktory hlupák nastavuje na programe CT HD, aky program sa tam bude vysielat, ale pustit tam práve v case ked bezí finále vo FedCupu s ceskym zastúpením nejakú blbosť z CT2 je podla mna stupidita. Neviem ako je na tom CT HD dnes, ale vcera tam bezal celí cas iný program.
Reagovat
smazaný uživatel
Veškeré komentáře které jsou zde, jsou zajímavé. Utkání to je vyrovnané. Zvítětí totální vůle. Když to nebude Lucka, budou to 2 děvčata po ní. Věřím Čr, Jedinečná šance.
Reagovat
smazaný uživatel
ranni vira se vyplatila. Stejne je ale ten Tarpiscev nebezpecny strateg... ale neva, na kazdeho jednou dojde. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To co jsme mnozí očekávali je tady, Tarpiščev vytáhl Pavljučenko.
Lucka tak bude hrát v podstatě 2x proti jedničce. Obávám se, že tímto tahem se rusky vracejí do pozice mírných favoritek. Je otázkou, jestli Kirilenko byla nasazená proti Petře jako černý kůň, nebo byla jen obětována, aby se to mezi rusky rozložilo rovnoměrně. Mám obavu, že ten starý lišák má k dispozici ještě jednu variantu na čtyřhru a to Kirilenko a Pavljučenko. Ta čtvrtá nanominovaná holčina se vůbec nemusí dostat do hry. Nevím jak jsou pravidla, který kapitán dává sestavu jako první, ale v případě o kterém píšu bych tam za nás poslal Hradeckou s Kvitovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Předběžně ohlášená sestava se mi nelíbí, snad to dopadne jinak. Proč by měl Tarpiščev nechat Marfušu vyčerpat singlem, když je potřeba, aby byla fit v deblu?
Můj názor: První utkání jednička Kuzna, do druhého dát náhradnici Nasťu. Čtyřhru by měla hrát Kirilenko s medvídkem (nebo s Kuznou, pokud po singlu bude v pořádku). Marfuša je velmi kvalitní deblistka, byl by hřích ji nepostavit, pokud ještě nebude rozhodnuto.
Reagovat
smazaný uživatel
LOL
Dnes třetí článek o FC. Bude ještě další?
Reagovat
smazaný uživatel
To mi nevadí. Ale vadí mi, že dneska není žádný článek o Bali (zatím)...
Reagovat
smazaný uživatel
mne nevadi ani jedno a uz se tesim na clanek z Basileje, Nole dela, ze ho to nebavi, tak mu snad ten nezajem jeste tri gamy vydrzi. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist