České naděje ukončilo Berdychovo zranění

13. 4. 2008, 15:49
Aktuality 6
Sen českých tenistů o postupu do semifinále Davisova poháru se rozplynul. Tomáš Berdych se zranil v pátém setu utkání s Nikolajem Davyděnkem a Rusové tak na moskevské antuce získali rozhodující třetí bod. Ani závěrečná dvouhra už nemůže nic změnit na jejich vítězství ve čtvrtfinále.

Berdych přitom proti soupeři, kterého zatím nikdy v kariéře neporazil, odvedl skvělý výkon. Vedl 2:1 na sety a po ztracené čtvrté sadě to bylo v rozhodujícím setu 2:1 v jeho prospěch, než při skluzu na antuce špatně došlápl a přivodil si výron pravého kotníku. I když se o něj okamžitě postaral lékař týmu Pavel Kolář, Berdych s natékajícím kotníkem nemohl pokračovat.

Ruský nehrající kapitán Šamil Tarpiščev podle očekávání českého tábora proti Berdychovi nasadil čtvrtého hráče světa místo Igora Andrejeva. Vítěz nedávného turnaje v Miami od prvních míčů ukazoval, proč padla volba na něj. Výborně se pohyboval, takže pro českého tenistu bylo na moskevské antuce velice obtížné zakončit výměny. Davyděnko měl převahu a zúročil ji v osmém gamu, kdy Berdychovi sebral servis a následně čistou hrou ukončil set.

Od druhého setu začal devátý tenista světa hrát trpělivěji, lépe se bránil úderům soupeře a místo laciných chyb vytahoval vítězné míče. Navíc ho skvěle podržel servis, při němž neměl nejmenší problémy. Zlepšeným výkonem prodlužoval výměny a nechal ruského favorita ukázat, že i on ve své strojové hře od základní čáry občas udělá chybu.

Ve čtvrtém gamu druhé sady dostal Berdych poprvé v zápase šanci na brejk a hned ji vítězným forhendem využil. Za stavu 5:2 pak sebral soupeři servis podruhé a za 37 minut srovnal krok.

Skvělý tenis pokračoval i ve třetí sadě. Česká daviscupová jednička v jeho průběhu nevyužila pět brejkbolů, ale Davyděnkovi stejně jako ve druhé sadě nepovolila ani jediný, takže rozhodovala zkrácená hra. V ní se Berdych díky skvělým úderům dostal do vedení 6:2, ze série čtyř setbolů proměnil ten poslední.

Naprosto vyrovnaný průběh měla i čtvrtá sada. V jejím osmém gamu se Davyděnko po dvousetové pauze dočkal brejkbolů při Berdychově servisu a třetí z nich proměnil. Při vlastním podání pak stejně jako v úvodní sadě bez ztráty fiftýnu dotáhl set do vítězného konce.

V rozhodující sadě Berdych ve druhém gamu sebral Davyděnkovi podání, ale z vedení 2:0 se dlouho neradoval. Nejprve ztratil vlastní servis a pak se při svém dalším brejkbolu při vypouštění ztraceného míče nešťastně zranil.

Výsledek:

Rusko - ČR 1:3 po třetí dvouhře

Davyděnko - Berdych 6:3, 2:6, 6:7 (5:7), 6:3, 1:2 skreč.

Statistiky:
Esa: 8-12
Dvojchyby: 5-1
Nevynucené chyby: 54-61
Vítězné míče: 38-24
Využité brejkboly: 3/8 - 3/10
Celkem získané míče: 138-138

Čas utkání: 3:39 h

ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě... je jasný že sezona nejsou jenom GS. když prošvihne tyhle turnaje tak prakticky ztratí kromě peněz i antukovou přípravu a podle prvních odhadů délky zranění bude rád, když si ve Francii po pár trénincích aspoň zahraje. Bohužel, i takový nástrahy přináší Davis cup, je to prostě hrozná smůla.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste ke vsemu na masters se rozdava nejvic bodu do zebricku hned po granslamech.Takze bych to videl na solidni ztratu bodu.Trochu me to pripomina Tommyho Haase. Minuly rok byl v desitce a pak kvuli zraneni se propadl nekam ke tricitce.I kdyz u Berdycha to nebude dlouhodobe,nicmene vynechani trech turnaju masters udela svoje.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, taková škoda a hlavně smůla... to jsme si nezasloužili, teda hlavně Tomáš, dneska na něj měl, byl to výbornej zápas. Přeju si jenom, aby se dal dohromady alespoň pár týdnu před Roland Garros i když to vypadalo docela vážně :( Blbá měkká antuka a štěstí nebylo na naší straně
Reagovat
smazaný uživatel
no za tyden 21.4. je masters v Monte Carlu.Pak prestizni turnaj v Barcelone. Pak hned 5.5. dalsi masters v Říme a potom Hamburg.Tohle kdyz Tomas prosvihne kvuli zranení,tak to bude docela pech.To mu ten Daviscup docela prijde draho.Takze ono nejde jen o French open.
Reagovat
Jose
Veliká škoda, dneska jsem Tomášovi vůbec nevěřil,ale hrál moc dobře....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist