Češi v Paříži skončili: Kvitová prohrála s Kanepiovou

3. 6. 2008, 15:39
Aktuality 0
Grandslamový Roland Garros je ve dvouhře už bez české účasti. Osmnáctiletá Petra Kvitová dnes nezvládla dohrávku osmifinále s Estonkou Kaiou Kanepiovou a prohrála 3-6 6-3 1-6.
Petra Kvitová

Petra Kvitová dnes proti své soupeřce nastoupila jen k jedinému setu. Svůj osmifinálový zápas totiž rozehrála už včera - s estonskou soupeřkou prohrála první sadu 3-6, druhou pak ale stejným poměrem vyhrála. Tak si udržela naději na postup do čtvrtfinále až do dneška, protože utkání bylo kvůli tmě přerušeno.

Třetí set byl ale jasnou záležitostí pro Kanepiovou. Estonka dovolila Kvitové uhrát jediný game a za 25 minut se radovala z vítězství 6-3 3-6 6-1. "Nechytila jsem začátek setu, byl vidět můj slabý pohyb a nerozehranost. Včera jsem byla rozjetá, druhý set už jsem hrála dobře. Myslím, že bez přerušení by to bylo lepší než 1:6," hledala osmnáctiletá Češka příčiny porážky.

Kanepiovou čeká v dalším kole čtvrtá nasazená Světlana Kuznecovová z Ruska. Ta rovněž v dnešní dohrávce porazila Bělorusku Victorii Azarenkovou.

První semifinalistkou Roland Garros se podle očekávání stala druhá nasazená Ana Ivanovičová. Srbská tenistka dnes porazila 6-3 6-2 turnajovou desítku Patty Schnyderovou ze Švýcarska a dělí ji jediný krok od zopakování loňské finálové účasti. Zatím na letošním Roland Garros neztratila ani set, na cestě do semifinále hladce porazila i české tenistky Lucii Šafářovou a Petru Cetkovskou.

Zatímco ve dvouhře už Česko žádné zastoupení nemá, v soutěži smíšených párů se daří dvojici Peschkeová/Vízner. Druhý nasazený pár si dnes poradil se slovensko-brazilskou dvojicí Husárová/Sa a v Paříži je už v semifinále.

Výsledky - French Open - muži:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - Darcis, O. Rochus (Belg.) 6:1, 6:4.

Výsledky - French Open - ženy:
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:

Kanepiová (Est.) - Kvitová (ČR) 6:3, 3:6, 6:1, Kuzněcovová (4-Rus.) - Azarenková (16-Běl.) 6:2, 6:3.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ivanovičová (2-Srb.) - Schnyderová (10-Švýc.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Llagosteraová-Vivesová, Martinezová-Sánchezová (Šp.) 7:6 (8:6), 6:2.

Výsledky - French Open - smíšená čtyřhra:
Čtvrtfinále:
Peschkeová, Vízner (2-ČR) - Husárová, Sá (SR/Braz.) 7:5, 6:4, Ťie Čeng, Bhúpathí (Čína/Indie) - Razzanová, Wassen (Fr./Niz.) 6:2, 6:4.

Výsledky - French Open - juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Mladenovicová (Fr.) - Linhová (ČR) 7:5, 6:2.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist