Češi v Monte Carlu dohráli

21. 4. 2008, 15:18
Aktuality 0
ATP MONTE CARLO - Žádný český tenista nezbyl po dnešku v hlavní soutěži dvouher na turnaji v Monte Carlu. Ivo Minář se s podnikem série Masters loučí po prohře s Chorvatem Mariem Ančičem, Radek Štěpánek po boji podlehl Švédu Soderlingovi.
Ivo Minář

Ivo Minář sice dokázal skvěle servírujícímu Chorvatovi Mariu Ančičovi jednou prolomit podání, ale nestačilo to ani na zdramatizování průběhu utkání. Minář, který do hlavní soutěže prošel z kvalifikace, si do žebříčku ATP Ranking připíše alespoň dalších 5 bodů k dobru a vyzvedne si šek v hodnotě 5.930 Euro.

Třiadvacetiletý člen širšího daviscupového týmu zároveň přišel o možnost zahrát si s nejlepším antukářem světa Španělem Rafaelem Nadalem, jenž tak zahájí snahu o rekordní čtvrté vítězství v Monte Carlu za sebou ve druhém kole s Chorvatem.

Štěpánka čeká ještě čtyřhra
Mnohem dramatičtější zápas odehrál v prvním kole Radek Štěpánek. S Robinem Soderlingem ze Švédska prohrál sice první set a ve druhém jeho soupeř podával za stavu 5-3 na vítězství v zápase, Štěpánek ale dokázal nepříznivý vývoj druhé sady zvrátit. I při svém servisu musel odvracet mečboly, v dramatickém tie-breaku však zvítězil 8-6. To ovšem jeho účinkování v soutěži dvouher prodloužilo jen o několik desítek minut. Ve třetím setu mu Soderling dvakrát prolomil podání, Štěpánkovi přitom nenabídl jediný brejkbol, a po 139 minutách postoupil do druhého kola.

Štěpánek se ale s Monte Carlem ještě neloučí. Spolu s Novakem Djokovičem se přihlásil do soutěže čtyřher, ve které dnes narazí na australsko-nizozemský pár Kerr/Wassen.

Bývalá světová jednička, Španěl Juan Carlos Ferrero, si dnes dokázala poradit s Francouzem Michaellem Llodrou, jenž po titulu v Rotterdamu prohrál už pátý zápas v řadě. Francouzský tenista dnes dokázal vzdorovat pouze v úvodním setu, který jak jinak než v tiebreaku získal ve svůj prospěch. V dalších sadách ho však přestal "poslouchat" servis, na kterém je jeho hra založena, a i díky vysokému počtu nevynucených chyb (54) uhrál už jen dva gamy a na jeho úkor postoupil favorit Ferrero. Ten v Monte Carlu už dva tituly získal - v letech 2002 a 2003. Ferrero v cestě za obhajobou loňského semifinále narazí v dalším kole na vítěze utkání Nieminen - Gicquel.

ATP Masters Series Monte Carlo - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Ančič (Chorv.) - I. Minář (ČR) 6:3, 6:4, Söderling (Švéd.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 6:7 (6:8), 6:3, Ferrero (13-Šp.) - Llodra (Fr.) 6:7 (5:7), 6:1, 6:1, A. Murray (14-Brit.) - Lopez (Šp.) 7:6 (7:5), 6:4, Vliegen (Belg.) - Santoro (Fr.) 7:6 (7:4), 6:1, O. Rochus (Belg.) - Haas (Něm.) 6:1, 3:0 skreč, Volandri (It.) - Mahut (Fr.) 6:2, 6:3

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist