Češi v Düsseldorfu zahájili výhrou nad Španělskem

17. 5. 2010, 21:11
Aktuality 6
DÜSSELDORF - Čeští tenisté vstoupili do Světového poháru družstev výhrou nad Španělskem. V repríze loňského finále Davis Cupu vedou v zápase hraném na dvě vítězná utkání už 2-0, když na včerejší výhru Hájka dokázal navázat Tomáš Berdych.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych porazil semifinalistu z Madridu Nicolase Almagra 6-7 6-4 6-3 a zajistil českým barvám proti Španělsku rozhodující druhý bod. Konečný výsledek 2-1 kosmeticky upravila závěrečné čtyřhra, kterou dvojice Berdych/Lukáš Dlouhý prohrála v super tie-breaku 6-7 6-0 6-10.

Úvodní duel už v neděli rozehráli Jan Hájek proti Danielu Gimeno-Traverovi. Český tenista získal první bod po hladké výhře 6-2 6-2.

Dnešní utkání týmových jedniček muselo být dvakrát přerušeno kvůli dešti. Berdych dlouho proti nedávnému semifinalistovi turnaje Masters v Madridu bezchybně podával, ale řadu šancí na returnu nevyužil a nevyšel mu ani tie-break. Ve druhé sadě zůstal na podání suverénní, navíc se mu jednou podařilo získat i Almagrův servis a srovnal stav setů na 1-1.

Rozhodující chvíle přišly v pátém gamu třetího setu, kdy se český reprezentant dostal poprvé do problémů a musel odvracet dva brejkboly. To se mu podařilo, soupeři hned vzal další game a rozladěný Španěl už odpověď na přesné Berdychovy údery nenašel.

Čtyřiadvacetiletý Berdych odehrál první utkání poté, co minulý týden kvůli svalovému zranění nestartoval na Masters v Madridu.

Čeští tenisté tak Španělům oplatili porážku z loňského finále Davis Cupu. Za soupeře však nenastoupil žádný z úspěšných finalistů.

V české červené skupině mají první výhru na kontě Američané, kteří díky obratu ve čtyřhře zdolali Australany 2-1. První porážku na turnaji zaznamenali obhájci trofeje Srbové, kteří v Düsseldorfu postrádají Novaka Djokoviče. Proti Argentině prohráli své dvouhry Viktor Troicki i Filip Krajinovič.

- SVĚTOVÝ POHÁR DRUŽSTEV DÜSSELDORF (Německo, antuka, 750.000 eur) -
pondělní výsledky (17. 05. 2010)

Červená skupina:
Česko - Španělsko 2-1
Berdych - Almagro 6-7(4) 6-4 6-3
Berdych/Dlouhý - M. Lopez/Gimeno-Traver 6-7(4) 6-0 6-10

USA - Austrálie 2-1
Isner/Querrey - Ball/Hanley 5-7 6-4 10-8

Modrá skupina:
Francie - Německo 2-1
Chardy/Mahut - Kas/Kohlschreiber 6-3 36 10-5

Argentina - Srbsko 2-1
Monaco - Troicki 1-6 6-3 7-6(3)
Zeballos/Schwank - Zimonjič/Troicki 1-6 6-3 6-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej nepřišel vám Almagro takový znuděný? Chvílema jakoby ho to ani moc nebavilo! Moc bych se ani nedivil, po skvělých zápasech v Madridu, navíc před španělským publikem a tady prázdno.
Reagovat
smazaný uživatel
Obaja si drzali svoj servis. Obaja patria medzi najlepsie servirujucich hracov na okruhu cize tie-break sa dal asi cakat. Inac Berdych mal viacej z hry a po cely cas bol suverennejsi pri svojom podani akurat tie-break zlyhal a Almagro v nom zahral vyborne na returne. Az do 3.setu tusim do stavu 3:2 pre Almagra nemal Almagro ziadny breakball co hovori same o sebe o kvalite podania Berdycha. Na RG bude podstatny zreb aky dostane. Vdaka rebricku by mal 4R urobit ako nic a pripadne QF podla supera v osemfinale.
Reagovat
smazaný uživatel
super! gratuluju! ted se to hraje dál jakým systémem? každý s každým?
Reagovat
smazaný uživatel
Výhra nad španěly na antuce, i když to nejsou úplně jejich top hráči mi zvedla náladu, i když mi voda skoro teče do baráku
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro rozhodně není špatný iberský materiál:) Solidní výhra na antuce, Tome. Hlavně, aby uhrál něco solidního na FO.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist