Češi v Dubaji dohráli

5. 3. 2008, 14:19
Aktuality 0
Žádný český zástupce už nezbyl na nejštědřeji dotovaném turnaji tohoto týdne v Dubaji. Ze hry jsou i Tomáš Berdych a Jan Hernych, kteří dnes nestačili na Feliciana Lopeze a Nikolaje Davyděnka.
Zklamaný Tomáš Berdych

Když Tomáš Berdych v prvním kole snadno vyřadil Francouze Monfilse, dal najevo spokojenost se svou hrou. Dnes se mu ale především na podání nedařilo a levorukému Lopezovi nevzdoroval ani hodinu a čtvrt.

V prvním setu mu Španěl hned dvakrát prorazil servis a úvodní sadu vyhrál 6-2. Ve druhém setu už Berdych prohrával 2-5. Ztrátu sice stáhl a vyrovnal na 5-5, další dva gamy ale ztratil a tím i celý zápas. Pro Berdycha to byla už třetí prohra s Lopezem z pěti vzájemných duelů.

Hernych nepřekvapil
Jan Hernych ve druhém kole podle očekávání nestačil na pátého hráče světa Nikolaje Davyděnka. Favorizovanému Rusovi dnes podlehl 1:6 a 4:6.

Hernych, který v Dubaji postoupil do hlavní soutěže z kvalifikace, letos na okruhu ATP odehrál tři zápasy a ve dvou z nich podlehl Davyděnkovi. Tentokrát rychle prohrával 1:6 a 1:3, až pak soupeře potrápil. Ve druhém setu se dostal do vedení 4:3, jenže v deváté hře znovu ztratil servis a Davyděnko navzdory brejkbolu českého tenisty doservíroval zápas do vítězného konce.

Namále měl ve druhém kole skotský tenista Andy Murray. Po vítězství nad Rogerem Federerem měl určitě přijatelnějšího soupeře a proti Španělu Verdaskovi také ze začátku potvrzoval roli favorita. Po prvním vyhraném setu se ale Verdasco vrátil zpátky do zápasu a téměř dvě a půl hodiny trvající bitvu rozhodl až tie-break třetího setu, ve kterém uspěl Murray.

"Byl jsem nervózní, vítr hru znepříjemňoval a navíc jsem měl problémy sám se svými údery. Dnes jsem byl pod jiným tlakem než proti Federerovi, to jsem neměl co ztratit. Dnes se čekalo, že vyhraju," svěřil se po utkání Brit.

Výsledky - Dubaj:
Dvouhra - 2. kolo:
Davyděnko (5-Rus.) - Hernych (ČR) 6:1, 6:4, Lopez (Šp.) - Berdych (8-ČR) 6:2, 7:5, Murray (Brit.) - Verdasco (Šp.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:5), Nadal (2-Šp.) - Ledovskich (Rus.) 6:4, 6:0, Ferrer (4-Šp.) - O. Rochus (Belg.) 3:6, 7:5, 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist