Češi už vyhlíží soupeře. Raději Izrael, přejí si

6. 3. 2010, 17:55
Aktuality 0
Čeští tenisté by si pro čtvrtfinále Davisova poháru, do něhož díky třetímu bodu z dnešní čtyřhry postoupili přes Belgii, přáli raději Izrael než Chile. Každopádně si ale věří, že na vítězné vlně zůstanou i nadále, ať už se utkají s kýmkoli.

"Určitě bych si vybral Izrael," prohlásil spokojený kapitán Jaroslav Navrátil. S Izraelem by to podle něj bylo výhodnější nejen kvůli síle týmu, ale i vzhledem k tomu, že by se utkání hrálo v České republice. 

"Hráli bychom doma a nebylo by to tak komplikované... Poletíme-li do Chile, zaprvé to bude daleká cesta, za druhé nákladná a za třetí nás bude čekat bouřlivá atmosféra," podotkl Navrátil. Ať už ale výsledek zápasu Chilanů s Izraelci dopadne jakkoli, čeká Čechy podle kapitána hodně těžký zápas.

"Bylo by asi hezčí, kdyby to byl Izrael," prohlásil i Tomáš Berdych. "Možná je to jen zbožné přání, ale v tenise člověk nikdy neví," naznačil sílu chilského týmu, který je postaven hlavně kolem světové desítky Fernanda Gonzaleze.

Berdych věří, že se Čechům podaří navázat na loňské tažení Davisovým pohárem, které zastavili až ve finále favorizovaní Španělé. "Když to bude vycházet takhle a my si udržíme formu, tak pořád šance přes toho druhého hráče v Chile je," uvedl Berdych. "Bude to nesmírně náročné s tím, že člověk bude muset letět na úplně druhý kout světa," připustil, že utkání na chilské půdě by rozhodně nebylo snadné.

Nástrah případné chilské půdy i síly tamního týmu si je dobře i Štěpánek. "Jsou tam fanatičtí fanoušci, mají obrovsky horkou krev a sport milují. Celá Jižní Amerika. Ta podpora je tam neuvěřitelná," řekl novinářům. "Dokázali toho už dost. Když to bude Chile, bude to určitě hodně těžký soupeř," dodal. 

"Vzhledem k tomu, jak se (Češi) prezentovali tady, tak opravdu mohou jít hodně daleko. Klidně do semifinále a možná i dále," prohlásil na adresu českých tenistů Olivier Rochus, kterého společně se Stevem Darcisem Berdych se Štěpánkem dnes porazili. "Tomáš i Radek hrají skvěle. Myslím, že projdou dalším kolem," odhadla belgická jednička výsledek čtvrtfinále.

Čtvrtfinále Davisova poháru se koná o víkendu 9. - 11. července, tedy 14 dní po Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist