Češi si v Srbsku pochvalují halu i povrch

13. 9. 2010, 18:17
Aktuality 1
Čeští tenisté mají za sebou první tréninkový den v Bělehradu, kde sehrají semifinále Davisova poháru. Díky tomu, že bydlí v hotelu jen kousek od haly, v které se střetnou s domácím Srbskem, se cítí skoro jako v Ostravě. Aréna je při úvodním setkání pozitivně překvapila a pochvalují si i povrch.
Profily hráčů
Belgrade Arena

"Kurt je hodně příjemný. Řekl bych, že je i dost podobný tomu, na čem jsme hráli v Americe, takže si není potřeba na nic moc nového zvykat. Možná je o něco pomalejší, ale zase ty podmínky, že se hraje v hale a není vítr ani slunce, jsou o to příjemnější," uvedla česká jednička Tomáš Berdych na facebooku daviscupového týmu. 

Poprvé si bělehradskou arénu vyzkoušeli Radek Štěpánek s Janem Hájkem již v neděli odpoledne po příletu. Berdych trénoval dnes před obědem a hala ho potěšila stejně jako kurt. "Měl jsem strach, aby to nebylo něco staršího, ale hala je opravdu nádherná," konstatoval Berdych.

Tenisty těší, že z hotelu do haly mohou chodit pěšky a nemusí se prodírat autem přes město. Cesta jim trvá tři minuty. "To je skvělá kombinace podobná tomu, na co jsme zvyklí z Ostravy," připomněl Berdych ČEZ Arénu a k ní přilehlý hotel Atom.

Čeští tenisté pozorně sledují dění v New Yorku, kde se v neděli kvůli dešti nemohlo hrát finále dvouhry mužů US Open a zápas byl přeložen na dnešní večer. To znamená, že Novak Djokovič, opora srbského týmu, přijede do Bělehradu na poslední chvíli.

"Pro oba hráče (druhým finalistou je Rafael Nadal) je to komplikace a pro nás jako český tým určitě lepší. Novak nebude mít moc času na odpočinek, ani aby si zvykl na evropský čas," uvedl Berdych.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Měl jsem strach, aby to nebylo něco staršího - lol tak teraz zabil a riadne. Vraj aby to nebylo neco starsiho ved ta hala hostila euroviziu ty demente
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist