Češi mají ve Světovém poháru těžký los

16. 5. 2008, 16:07
Aktuality 7
Čeští tenisté zahájí v neděli boj o obhajobu loňské finálové účasti ve Světovém poháru družstev. Dnešní los jim na tradičním podniku v Düsseldorfu přidělil těžké soupeře: v Červené skupině se Tomáš Berdych, Ivo Minář a Pavel Vízner utkají s obhájci titulu Argentinci, Švédskem a USA.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Český tým se do osmičky účastníků dostal díky divoké kartě a kapitán Jaroslav Navrátil pro Berdycha dlouho hledal spoluhráče. Původně byl nahlášený Jiří Vaněk, ten se ale vzápětí omluvil, a tak Berdycha doplní 70. hráč světa Minář. Češi ještě nikdy tuto soutěž nevyhráli, při čtvrté finálové účasti v samostatné historii loni podlehli Argentině 1:2.

Pro Berdycha je Světový pohár šancí rozehrát se na antuce před grandslamovým Roland Garros, které začne bezprostředně po týmové soutěži. Nejlepší český tenista kvůli zranění kotníku od dubnového daviscupového čtvrtfinále v Moskvě odehrál jen středeční duel na turnaji v Hamburku, kde prohrál s Rusem Maratem Safinem.

Při neúčasti španělské a ruské jedničky Rafaela Nadala a Nikolaje Davyděnka jsou velkými favority na titul Američané se singlisty z nejlepší desítky světového žebříčku Andym Roddickem a Jamesem Blakem, které doplní nejlepší deblový pár světa Mike a Bob Bryanové.

Roddick plánuje hrát na Světovém poháru, ačkoliv se kvůli problémům se zády odhlásil z turnaje v Hamburku. Chce tak pomoci Američanům vyhrát soutěž poprvé od roku 1993, kdy triumfovala trojice Pete Sampras, Patrick McEnroe a Michael Chang.

Pořadatelé pro letošní ročník, který vyvrcholí v sobotu 24. května, pozměnili formát turnaje. Zachovali model dvou čtyřčlenných skupin, jejichž vítězové postoupí do finále, ale nechají hrát všechny týmy každý den. Aby to zajistili, budou dvouhry a čtyřhra v každém duelu ve skupině rozděleny do dvou dnů.

V Černé skupině budou hrát domácí Němci, Španělsko, Rusko a Itálie.

ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyhraje Španělsko.
Reagovat
smazaný uživatel
- bez Tommyho Robreda nemají šanci ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje Argetina
Reagovat
smazaný uživatel
Minar neni prumerny hrac, ten turnaj ja jako kazda jina soutez otevreny. Viz. lonska finalova ucast nasich.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co Ivo Minar jak hral,Odesnik je take snad dobry hrac lehce 6 1,6 2,to hovori samo osobe,ale Bedrych prekvapil!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je spatnej los nasi mometalne nemaji formu,ale muzou prekvapit tak uvidime.Bedrych je po nemoci a Minar je prumerny hrac.Na galaxie davaji primy prenos tak budem sledovat jak se nasim bude darit , ale moc jim neverim .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist