Čermák si zahraje o sedmnáctý titul. Gonzalez smetl Monaka

7. 2. 2009, 10:44
Aktuality 1
Český tenista František Čermák si na turnaji v chilském Viňa del Mar zahraje o sedmnáctý deblový titul v kariéře. Dvaatřicetiletý hráč postoupil společně se Slovákem Michalem Mertiňákem do finále po pátečním vítězství nad španělskou dvojicí Alberto Martin, Tommy Robredo 6-2 7-6.
František Čermák

O prémii 25.440 dolarů si nejvýše nasazený pár zahraje proti Pablu Cuevasovi z Uruguaye a Brianu Dabulovi z Argentiny, kteří jsou nasazeni jako číslo tři.

O čtvrté turnajové vítězství ve svém rodišti nadále usiluje Chilan Fernando Gonzalez, který ve čtvrtfinále smetl 6-0 6-2 Argentince Juana Monaka. Ten měl být loni Gonzalezovým soupeřem ve finále, ale k zápasu nenastoupil kvůli zranění kotníku.

Gonzalez narazí v boji o postup do finále na Pabla Cuevase z Uruguaye. Ten porazil domácího Capdevilla dvakrát 7-5, když ve druhém setu na servisu neztratil jediný fiftýn.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Robredo s Argentincem Josém Acasusem. Druhý nasazený Španěl Tommy Robredo do čtvrtfinálového zápasu s Argentincem Chelou dobře nevstoupil, když v úvodním setu neuhrál jediný game. V dalších sadách se však probral a získal je poměrem 6-3 6-4.

- ATP 250 VIŇA DEL MAR (Chile, antuka, 496.750 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Gonzalez (1-Chile) - Monaco (5-Arg.) 6-0 6-2
Cuevas (Urug.) - Capdeville (Chile) 7-5 7-5
Robredo (2-Šp.) - Chela (Arg.) 0-6 6-3 6-4
Acasuso - Decoud (Arg.) 6-4 6-2

Semifinálové dvojice: Gonzalez - Cuevas, Robredo - Acasuso.

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) - Martin/Robredo (4-Šp.) 6-2 7-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist