Čermák: Sázel jsem z nudy za 6 Euro

21. 7. 2008, 20:55
Aktuality 3
František Čermák, který byl potrestán kvůli sázkám na tenisová utkání, 10 týdnů bez tenisu nebude. Trest, který od organizace ATP dostal, se týká pouze zápasů z kalendáře ATP. V srpnu tak může na US Open. "Trest je příliš tvrdý," přesto si myslí český deblista.
Profily hráčů
František Čermák

Trest se týká jen podniků z kalendáře ATP, takže Čermáka nečeká herní pauza. "Například mohu hrát US Open, které spadá pod ITF. Také můžu hrát bundesligu a menší turnaje," řekl český tenista v telefonickém rozhovoru pro ČTK.

O výsledcích vyšetřování se dozvěděl v polovině května na turnaji v Hamburku, od té doby s ATP svůj případ řešil. "Bylo jasné, že nějaký trest dostanu," poznamenal Čermák, který prý během inkriminovaného období sázel jen ojediněle.

V některých měsících sázel jen po jednom dni, jen v jednom to bylo asi deset dní. Zkoušel štěstí na internetu, kde se dá sázet nejen na výsledky zápasů, ale i na spoustu jiných příležitostí. "Sázel jsem z nudy na skutečnosti, které jsem nemohl ovlivnit, jako třeba kdo vyhraje první game třetího setu nebo jaké bude v nějakém gamu skóre. Průměrná výška sázek byla šest a půl eur," uvedl Čermák.

Takové jednání však tenistům pravidla nedovolují. "Antikorupční program ATP jasně říká, že sázení na jakýkoliv tenisový zápas nebude tolerováno," prohlásil výkonný viceprezident ATP Gayle David Bradshaw.

Vedení mužského tenisu se začalo sázkami intenzivněji zabývat loni v srpnu, kdy společnost Betfair upozornila na podezřelé sázky na zápas čtvrtého tenisty světa Nikolaje Davyděnka z Ruska s Martinem Vassallem Arguellem na turnaji v Sopotech. Sázky na vítězství argentinského outsidera se tehdy hromadily i ve chvíli, kdy Davyděnko vyhrál první set hladce 6-2. Ve třetím setu ruský tenista utkání skrečoval kvůli zranění nohy.

Čermákovo provinění je z doby, kdy sázky v tenise zdaleka nebyly takovým problémem. "Vůbec mě nenapadlo, že by se mohli zajímat o někoho, kdo sází za pět šest eur, za to si venku nekoupíte ani pivo. Myslím, že ten trest je tvrdý. V tom Davyděnkově zápase šlo o úplně jiné peníze," řekl Čermák.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
chudák Franta
Reagovat
smazaný uživatel
je to přehnaný...sice se nikdo nedozví, za kolik vsázel, ale když mu to nikdo nedokáže a ještě k tomu mu nemají téměř co dokazovat, když to nemůže ovlivnit, tak je to tvrdý....takovej davyděnko by mě dostal minimálně rok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co když skoušel, jestli se vedení dozvý, jestli si vsadil, a kdyby nezjistili, vsazel by větší?
Stejně je divný, že na to vůbec došli... zajímalo by mě jak:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist