Britské deníky: Na letošní wimbledonské finále se nikdy nezapomene

7. 7. 2008, 17:37
Aktuality 11
Nedělní wimbledonské finále mužské dvouhry se zapíše do historie nejen svým výsledkem. Podle britských médií byl souboj Rafaela Nadala s Rogerem Federerem možná nejlepší zápas všech dob.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Roger Federer

"Wimbledon a všichni, kdo se zajímají o sport, nikdy nezapomenou. Často se během zápasu zdálo, že byla překročena hranice mezi sportem a hlubokým lidským dramatem," hodnotí utkání deník The Telegraph. "Ve chvílích, kdy se zdálo, že je Federerova tenisová éra u konce, přihodilo se něco kouzelného. Švýcar začal bojovat tak, jako by to byl nejdůležitější zápas jeho kariéry," dodává.

"Nebesa nám přinesla tento zápas a rozložila jej do sedmi hodin," připomíná The Daily Mail náročnost pětisetového zápasu dvakrát přerušeného dešťovými přeháňkami. "Stejně jako při finále v roce 1980 mezi Borgem a McEnroem si bude tenis navěky pamatovat tie-break čtvrtého setu," vyzdvihuje nejzářivější chvíle nedělního finále Daily Mail.

"Rafa je teď princem temnoty," hlásá The Sun v narážce na pozdní vyvrcholení, kdy se korunovace nového šampiona odehrávala na již do tmy zahaleném centrkurtu.

"Travnatý jezdec Nadal ukončil Federerovo pětileté panování na Wimbledonu v nejlepším a nejdelším finále historie. Nadalovo vítězství tak dokonalo skvělý měsíc sportovních úspěchů pro Španělsko," naráží deník Mirror na nedávný triumf španělských fotbalistů na mistrovství Evropy.

ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Již řed začátkem a v průběhu turnaje jsem tvrdil,že Rafa vyhraje Wimbledon,měl jsem pravdu a jsem šťastný,že se splnil Rafův a můj sen,Rafa je,jak Borg,vítěz Roland Garros i Wimbledonu,to nikdy Roger nedokázal a nikdy už nedokáže!VAMOS RAFA!VAMOS ESPAŇA!
Reagovat
smazaný uživatel
Borg nikdy nevyhrál v Austrálii a ani na US open..a Rafa dopadne stejně.
Reagovat
VikiCabadaj
nemůžu souhlasit pokud bude mít motivaci, zdraví a trochu toho štěstí, tak není nikde ani v dáli žádný hráč, který by ho dokázal přehrát...takže Australian open a Us asi časem taky vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Nadalův tenisový vrchol bude krátký. Ten totální styl, který předvádí, dost huntuje tělo, na tvrdém povrchu to platí dvojnásob. Nepřeju mu nic zlého, uznávám jeho kvalitu, ale myslím, že právě z těch zdravotních důvodů nikdy nedosáhne na vítězství na US open nebo v Austrálii. Antukový styl se prostě nedá dlouhodobě předvádět na všech površích, to klouby nevydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
masooo lepši než drba.ka..už se tesim na olympiadu a nejen na tenis..zajimala by me sledovanost celosvetova..ale znam par exotu kteri ani nevedeli ze se neco hraje??je to vubec možne??je mi tech lidi lito
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší tenis který jsem v životě viděl,super zážitek a klobouk dolů před oběma!!!!!!!!!!!!ti dva jsou někde jinde.......
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, to sou Ufoni a přiletěli z marsu - ja mam k tomu fotky a mam antenu z jejich talíře
Reagovat
smazaný uživatel
taky ste to mohli dávat na čt2, doufám ze to uvidim aspon z nejakýho záznamu nekdy!! byl to určitě tenis par excellans!!
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda takové zápasy by se měli dávat na programech které jsou dostupné všem a ne na satelitních programech ale tím myslím všechny velké turnaje od prvního kola jako austrlien open french open us open atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud nebydlíš někde v prdeli,tak čt4 snad chytíš a buď rád,že to dávaj na veřej.práv.televizi.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jako já na normální televizi taky ct4 nechytím, ale je spousta stránek na internetu kde se můžete zadarmo dívat.... jsem rád, že jsem tendle excelentní tenis viděl..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist