Britové prohráli i druhý zápas, v Hopman Cupu jsou ze hry

5. 1. 2011, 19:26
Aktuality 2
Britští tenisté odjedou z dějiště Hopman Cupu v Perthu s prázdnou. Rozhodl o tom jejich dnešní duel s Francií, který stejně jako ten předchozí s Itálií prohráli 1:2 na zápasy.
Laura Robsonová a Andy Murray

Andy Murray a mladičká Laura Robsonová nastupovali do souboje s Francií v nelehké pozici. V úvodním utkání s Itálií sice Murray srovnal díky výhře nad Potitem Staracem poté, co jeho partnerka svůj souboj ve dvouhře prohrála, ale spolu následně nezvládli čtyřhru. Dnes tak museli vyhrát, aby si udrželi naději na finále.

A ani proti Francii nezačali dobře. Robsonovou čekala v souboji teenagerek Kristina Mladenovicová, která svou o necelý rok mladší soupeřku porazila 6-4 3-6 6-0, a rozhodnout mohl už Nicolas Mahut, jehož čekal čtvrtý hráč světa Murray. Diváci v Perthu viděli vyrovnaný zápas, který se rozhodl ve dvou tie-breacích. V obou uspěl britský favorit, a tak se znovu muselo rozhodnout ve čtyřhře. Ani tentokrát Murray s Robsonovou neuspěli, prohráli hladce 4-6 2-6 a ztratili tak možnost hrát ve finále.

K němu mají nyní nejblíž reprezentanti Spojených států, kteří dnes vyhráli i svůj druhý zápas.

Bethanie Matteková-Sandsová nakročila k vítězství nad Itálií, když ve dvou setech porazila favorizovanou Francesku Schiavoneovou 6-4 6-4. Rozhodující bod pak získal hned ve druhé čtyřhře John Isner, který udolal Itala Potita Staraceho 7-6 4-6 6-4.

"Mým cílem bylo chodit na síť dřív než ona," řekla po utkání Matteková-Sandsová. "Hraje agresivně, a tak jsem se snažila jít do jejích vysokých míčů brzy a nenechat se zatlačit za základní čáru," dodala Američanka, která pak ve čtyřhře po Isnerově boku prohrála.

Zatímco Britové jsou ze hry o finálové týmové soutěže, ostatní tři družstva mají stále šanci postoupit. Rozhodne se v pátek ráno středoevropského času, kdy Italové hrají s Francouzi a reprezentanti Velké Británie s USA.

Výsledky - Hopman Cup (tvrdý povrch, dotace 1,000.000 australských dolarů):

Skupina B:
USA - Itálie 2:1

Matteková-Sandsová - Schiavoneová 6:4, 6:4, Isner - Starace 7:6 (7:5), 4:6, 6:4, Matteková-Sandsová, Isner - Schiavoneová, Starace 7:6 (7:5), 2:6, 3:10.

Británie - Francie 1:2
Robsonová - Mladenovicová 4:6, 6:3, 0:6, A. Murray - Mahut 7:6 (7:3), 7:6 (7:5), Robsonová/A. Murray - Mladenovicová/Mahut 4:6, 2:6.

Tabulka:
1. USA 2 2 0 5:1 2
2. Itálie 2 1 1 3:3 1
3. Francie 2 1 1 2:4 1
4. Británie 2 0 2 2:4 0

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andyho zápas byl hodně zvláštní, místy byl úplně mimo, přesto pár skvělými prohozy na Mahuta vyzrál. Kdežto Laura to projela na plné čáře zase jenom sama. Pochopil jsem to s Francescou, ale dneska s Mladenovič byla brejk nahoře, pak projela celý set, druhý set vyhraje a třetí takhle pošle do háje. Loni hrála daleko lépe, čekal jsem, že za ten rok šla nějak nahoru, ale spíš šla jen dolů. Andy sám to neuhrál. Teďka už to vidím jasně na výhru Srbů, nevidím jediného hráče, který by porazil Djokoviče nebo třeba Ivanovičovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Bodaj by Ana porazila aj svoju neoblubenu superku Henin
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist