Britové budou v Davis Cupu bez Murrayho, Španělům se vrací Ferrer

27. 3. 2012, 13:37
Aktuality 4
Plány Velké Británie na návrat do Světové skupiny Davis Cupu dostaly povážlivou trhlinu. Ostrovní tenisté sice příští víkend nastoupí proti Belgii na domácí půdě, v jejich týmu ale bude znovu chybět čtvrtý hráč světa Andy Murray. Oznámil to kapitán Britů Leon Smith.
Profily hráčů
Andy Murray

Pro Brity to není nijak mimořádná situace: po předloňských absencích sice v minulé sezoně Andy Murray nastoupil ve dvou soubojích a pomohl svému týmu k postupu, letos si už ale jeho spoluhráči musí v první skupině euroasijské zóny poradit znovu bez něj.

V prvním kole se jim to podařilo, když si doma vyšlápli na favorizované Slováky, které v dramatickém duelu porazili 3:2 na zápasy. V podobný výkon svých svěřenců bude kapitán Smith doufat příští týden, kdy Britové přivítají v Glasgow Belgii. Zatímco hosté mají v týmu Oliviera Rochuse a Steva Darcise, dva tenisty světové stovky, Smith se bude muset spolehnout na 162. hráče žebříčku ATP Jamese Warda a 291. tenistu světového pořadí Dana Evanse. Papírově navrch mají Britové jen ve čtyřhře díky páru Fleming/Hutchins.

"Po posledním vítězství nad Slovenskem byl celý tým hodně nahoře, ale teď se soustředíme na to, abychom se připravili na Belgii," uvedl Leon Smith. "Víme, že to bude úplně nová výzva. Soupeři jsou žebříčkově výš než my, ale když náš tým předvede podobný výkon jako proti Slovensku, máme reálnou šanci postoupit do play-off o Světovou skupinu. Dáme do toho naprosto všechno," dodal.

Výrazně lepší zprávy pro fanoušky svého týmu měl dnes kapitán obhájců titulu ze Španělska Alex Corretja. Jak oznámil, do jeho družstva se před čtvrtfinálovým soubojem s Rakouskem vrací David Ferrer. Pátý tenista světa přitom na konci minulého roku uvedl, že v této sezoně Davis Cup vynechá, a v úvodním kole proti Kazachstánu nenastoupil.

Domácí barvy budou v Marina d’Or vedle Ferrera hájit ještě Nicolas Almagro, Marcel Granollers a Marc Lopez.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, doufal jsem, že když v IW vyletěl v prvním zápase, tak v DC pomůže, ty dva zápasy by snad zvládl. Zklamal mě.
Reagovat
steve79
No Djokovič nepřijede. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
..novak to rikal uz v dubaji koncem unora, cernosek vsak potreboval "vyprodat" halu tak se to drzelo jeste 4 tydny v tajnosti...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist