Brisbane: Kvitovou čeká odveta proti Suarezové, Štěpánek vyzve Hewitta

29. 12. 2012, 07:50
Previews 126
Tenisoví fanoušci se opět dočkali: už zítra startuje nová sezona 2013! Největší koncentrace hvězd se soustřeďuje do Brisbane, kde se sejde osm hráček z Top 10 současně muži, mezi nimiž září jméno olympijského vítěze a šampiona US Open Andyho Murrayho. Z Čechů se představí minimálně Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a Radek Štěpánek.

Turnaj v Brisbane si oblíbily především tenistky, které letos čeká turnaj kategorie WTA Premier s dotací 1 milion dolarů. Pro většinu hvězd to bude generálka na Australian Open a tak hned kompletní nasazená osmička je složena z hráček Top 10.

Turnajová šestka a vítězka z roku 2011 Petra Kvitová zahájí sezonu proti Španělce Carle Suarezové Navarrové, se kterou prohrála letos na podzim v Pekingu. Pokud česká jednička postoupí, může ve druhém kole narazit na krajanku Lucii Hradeckou, s níž rovněž poslední vzájemné utkání - letos na modré antuce v Madridu - prohrála. Hradecká sezonu začne duelem s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Los turnaje v Brisbane:

pavouk dvouhry žen

pavouk dvouhry mužů

V případném čtvrtfinále se Kvitová může utkat se čtvrtou nasazenou Němkou Angelique Kerberovou, v semifinále pak s Marií Šarapovovou.

Horní polovina pavouka se zdá být těžší. Lucii Šafářové los přidělil Němku Sabine Lisickou, s níž má vyrovnanou bilanci 1-1. Vítězka se pak o postup do čtvrtfinále utká se světovou jedničkou Victorií Azarenkovou, která v Brisbane triumfovala v roce 2009.

Nasazenou trojkou je Serena Williamsová, která je ve stejné čtvrtině pavouka s domácí Samanthou Stosurovou.

Z českých tenistek se na prestižním turnaji může představit ještě Kristýna Plíšková, která už v kvalifikaci zvládla dvě ze tří kol. O hlavní soutěž, ve které by se utkala s jednou z kvarteta Erraniová, Wozniacká, Rogowská a Cornetová, si zahraje s domácí Bobusivcovou.

Mužská část turnaje tolika hvězdnými jmény našlapaná není, titul však bude obhajovat olympijský šampion a vítěz US Open Andy Murray. Britský tenista do Austrálie přiletěl z Abú Dhabí, kde ve čtrvtek překvapivě nestačil na Tipsareviče. 

Třetí hráč světa má v úvodním kole volný los, ve čtvrtfinále by mohl narazit na Radka Štěpánka. Český tenista zahájí nový rok duelem 'veteránů', když v prvním kole vyzve domácího Lleytona Hewitta. S Australanem má sice bilanci pasivní 1-3, ovšem poslední duel letos na podzim v Šanghaji vyhrál rodák z Karviné. Ve druhém kole se vítěz utká s lepším z dvojice Kližan - Istomin.

V kvalifikaci si účast mezi elitou může zajistit ještě Ivo Minář. Kvarteto nasazených doplňují Milos Raonic, Gilles Simon a loňský finalista Alexander Dolgopolov.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

126
Přidat komentář
freeteepek
Tak Petra to sice zvládla, ale má co zlepšovat. Při servisu soupeřky, se jí dařilo víc, než při servisu vlastním. Viděl jsem tam její typickou hru plnou tvrdých úderů od základní čáry, ale hodně zbytečných chyby a taky pár zkažených jednoduchých míčů po přechodu k síti. Zase to bylo jen o tvrdosti úderů a o tom, jestli se Petra trefí do kurtu nebo ne. Z vedení 4:0 v prvním setu byl rázem stav 4:3. Ve druhém setu za stavu 5:2 Petra nevyužila dva mečboly, aby následně soupeřce dovolila snížit na 5:4. Možná v tom sehrála určitou roli taktika, možná ten průvan na centrálním dvorci. Těžko říct. Pozitivní je, že Petra nakonec vyhrála poměrně přesvědčivě ve dvou setech a neměla problémy s dýcháním. Řekněmě, že to byl první rozehřívací zápas po dlouhé pauze a že s dalšími zápasy kvalita Petřiny hry poroste.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý začátek, jen tak dál!!
Reagovat
tommr
zápas jsem bohužel neviděl, ale z průběhu se zdá, že to Petra měla víceméně pod kontrolou. To je po tom posledním nevydařeným zápase s CSN dobrá zpráva ... :)
Reagovat
dadaft
Reagovat
dadaft
tak slovak sport má skutečně WTA až do roku 2016.
už to jede...
Reagovat
skott
V Brisbane dělají skutečně dobrou práci a turnaj je každým rokem lepší a lepší. Cut bude možná stále vyšší než v Sydney, ale přilákání nejlepší současné trojky i domácí Sam je potvrzením, že hlavní turnaj před AO se hraje nyní tady. Pořadatelům Sydney v tomhle ujel vlak..
Zajímavým osvěžením je také přidaní turnaje v Shenzhenu, který dává větší možnosti hůře postaveným hráčkám připravit se na první grandslam roku. Hlavně těm které se mohly rozhodovat, jestli má cenu cestovat do Austrálie na jeden zápas kvalifikace AO. Výjímečně dobrý krok WTA v této oblasti. A dokonce na tom ani nijak výrazně netratil krásný Auckland.
Reagovat
Karl
Viděli jste už pavouka v Šen-Čenu? Hlaváčková se Zakopalovou hned v prvním kole proti sobě. Tomu se mi ani nechce věřit. Naštvalo mě to už na US Open.
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/1063/MDS.pdf
Reagovat
skott
V čem konkrétně je to zvláštní, že se potkají dvakrát během 4 měsíců? Není vyjimečné, že dvě tenistky na sebe narazí dva turnaje po sobě.
Reagovat
dadaft
souhlas.
letošní Brisbane je lahůdkové. už si v duchu maluji opravdu velké zápasy, třeba Serena vs. Sam. to by byl pro australany, a nejen pro ně, HYPERzápas. ))
Reagovat
tommr
je to strašná smůla. Andrea udělala velkou chybu, že se nepřihlásila i do debla ...
Reagovat
Karl
Andrea udělala největší chybu v tom, že neletěla do Brisbane.
Reagovat
tommr
spíš udělaly obě - Andrea i Lucka - chybu v tom, že nejely společně do Aucklandu - tam by měly větší šance v singlu a mohly by si spolu zahrát i debla ...
Reagovat
Karl
Asi tak. Kvalita v Brisbane je na daleko vyšší úrovni než na druhých turnajích tohoto týdne. Lucka byla žebříčkově poslední kvalifikovaná v Brisbane a bylo jasné, že postoupit do 2. kola a obhájit čtvrtfinále z loňského Auclandu bude nadmíru těžké. Andrea nevím co sledovala tím, že jela do Číny, ale nejlepší by bylo asi jet do Auclandu, kde, jak říkal tommr, by měly šanci obě i v singlu. Do Brisbane by si jely víceméně jen zahrát debl.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze po mesiaci a pol volna sa tu zacina o5 riesit tenis vo velkom a to je Super noo!!!
Dame taku anketu kto ma podla vas z 5
Almagro
Tsonga
Berd&ch
Del potro
Ferrer
Najväčšiu sancu ziskat grandslam lebo ja mam takeho tusaka zeby sa to Del potrovi mohlo podarit
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám takého tušáka, že se to Delpovi už povedlo:-)))
Z těch ostatních to bohužel na nikoho nevidím. Jejich maximum vidím ve výhře turnaje Masters 1000.
Reagovat
smazaný uživatel
ja viem US Open 2009 porazil Federera
toto si pamätam
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden, Almagro už vůbec ne, největší šanci má Ferrer, ale stejně nevyhraje.
Reagovat
skott
Alamgro ani Ferrer na to nemají. U Tsongy moc nevěřím ve spolupráci s Rasheedem. A u Tomáše je stále stejný problém v tom, že by pravděpodobně musel porazit na tři vítězné dva z Murray/Djokovic/Federer (případně Nadal až se dá dohromady)...takže to stále také vidím do nadcházející sezony jen na Del Potra.
Reagovat
smazaný uživatel
DelPo je v mych ocich stejna strojarna jako Berda, ja to s Berdou nevzdavam.. :-) Prala bych GS principialne Davidovi, ale pripoustim problem. Nadsene jsem ho ted sledovala, v jakem ze je laufu, ale s Djokovicem okamzite hned vyplavaly nedostatky, jeho hra najednou nestacila, byla upracovana a pomala... skoda, takovy fajn kluk!
Reagovat
carolyn
Almagro to tam nedotáhne, ale DelPa toho to všechno jednou čeká, určo začne vyhrávat gs turnaje :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Obraz tohoto kanálu je i proti Eurosportu v nižší SD verzi KATASTROFÁLNÍ. Natož při srovnání s Eurosport HD, na který jsou mnozí z nás dávno zvyklí.

Zatím to může sledovat každý majitel karty Skylink a současně i HD přijímače. Je ale jisté, že po nákupu atraktivních sportů se za takový rozmazaný skvost bude platit. Hnus!

Pozor! Pro příjem je nutný HD přijímač, protože tato otřesná mazanice se vysílá v DVB-S2.

Parametry pro naladění:
23,5 stupňů východně: Astra 3B
Frekvence 12109 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
dadaft
to nezní moc dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Komu se nelíbí kvalita obrazu Slovak sport tv , tak od čtvrtfinale vysílá živě turnaj italsky SUPERTENNIS HD-bezplatný.
Reagovat
Karolko2
Na TV to neumím,ale v PC,zaregistruješ se,zaplatíš a díváš se,pokud se ti to seká,doinstaluj Microsoft Silverlight
Reagovat
smazaný uživatel
haha
Za takovou mazanici ještě platit?
Reagovat
Karolko2
to fakt nedělám ráda,ale kde na to koukat
Reagovat
freeteepek
Troufám si tvrdit, že Petře bude dneska v noci při zápase pěkný horko. Přijela ze zimy do tropického horka. Po pár dnech aklimatizace včetně změny časového pásma o X hodin ji čeká zápas se španělskou soupeřkou, která je na podobné klima zvyklá z domova. Bude opět záležet na tom, jak Petra ten zápas udýchá. Vůbec jí nezávidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je v Brisbane už od 25., to na aklimatizaci není úplně málo času, tak to snad bude dobré..
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to zjistil.Davají od půl třetí vinci- gajdošová a potom Kvitova-navarro!!
Reagovat
smazaný uživatel
:D zkusim to najít. Slovak sport tv? :D
Reagovat
smazaný uživatel
nebo naladit nebo já nevim :D ale nemůžu to nají
Reagovat
dadaft
http://www.parabola.cz/zpravicky/18400/wta-na-slovak-sport-tv/
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli maš skylink , je tam zatím slovak sport tv zdarma!
Reagovat
dadaft
doufám, že tuhle mladou slovenskou TV zařadí do nabídky i nějaká kabelovka.
budu je bombardovat dotazy...
Reagovat
dadaft
podle té zprávy koupili 22 významných turnajů, včetně Miami nebo Turnaje mistryň !!!
!!! bravo !!!
Reagovat
smazaný uživatel
joo skyling mám :D takže to jdu naladit? :D
Reagovat
smazaný uživatel
tk to je něco :D http://www.parabola.cz/zpravicky/18400/wta-na-slovak-sport-tv
Reagovat
dadaft
jj
"Fanúšikovia ženského tenisu sa tak môžu tešiť na viac ako 500 priamych prenosov ročne..."
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
a až do roku 2016 :D to asi má cenu...jinak jim to určitě pomůže k proslavení :D dodneška jsem o tom nevěděl že to vůbec exsituje :D
Reagovat
smazaný uživatel
..no, tak to mám asi smůlu, mám O2 :-((
Reagovat
Karolko2
Nemáš smůlu,jde to iv PC za 50.- na měsíc
Reagovat
smazaný uživatel
skr jak to mám naladit? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za radu -- ale jak?
Reagovat
Karolko2
jsem to nahoru,promiň
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tolik radosti z toho hnusu? Jste se pomátli? Viz můj text nahoře.
Reagovat
dadaft
radost z programu.
třeba zvednou i kvalitu obrazu...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Budou první kolo vysílat živě v noci ,nebo ze zaznamu během dne v neděli?
Reagovat
smazaný uživatel
Nole sice nehrál ani z půlky tak jako včera proti Ferrerovi, ale Nik na druhý straně hrál skvěle + bylo vidět hodně srandy od obou, to bylo sympatický moc:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/400134_387791064646852_1194859689_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))...To už asi ne. Ale nevím, čekám na video z předávání cen, na Sport1 to neukazovali.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. A proč má před a za nickem ty pomlky? Jseš to vůbec ty ne?
Reagovat
carolyn
Nico psal na své stránce, že je s výkonem spokojený a že letí domů, no myslela jsem že jsem to přehlídla, ale neviděla jsem ho přihlášenýho na žádném turnaji co se ted bude hrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Loni hrál až tuším Auckland, není napsaný tam?
Reagovat
carolyn
Mrknu se
Jinak dneska se hádali o jetřába :-D ale moc jsem to neslyšela, tak snad to tak bylo :-*
Reagovat
smazaný uživatel
carolyn- Jojo, to bylo fajn:-D...Hodím sem pak highlighty (nebo je sem spíš hodí Pe3k, ten je v tomhle spolehlivej), to v nich určitě bude:-)))
tomasinho-byly tam furt, akorát se staly viditelnými:-))) Jsem to já.
Reagovat
carolyn
zatím to na YT není, celý druhý set byl tak nějak pohoda
Reagovat
carolyn
tohle video jsem dala o článek níž a pak ještě jedno :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jo. Jsem se lekl při prvním vidění toho nicku, jestli to není nějaký fake.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray
It is with incredible pride that I have been named in the New Years Honours List to receive an OBE from Her Majesty the Queen for Services to Sport.

2012 has been an amazing year for British sport and I am proud to have been able to play my part.

I reached my first Wimbledon final, competed and won gold at the London 2012 Olympics with Team GB at Wimbledon, and then won my first grand slam title at the US Open.

Being recognised in such a way at the end of such a great season is the finishing touch on 2012.

Thank you all for your support, I hope everyone has a very happy New Year.....and here?s to 2013!
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine má smůlu, Šafařka v laufu a případné další kolo proti Vice :(
Reagovat
PetaM
Lucka může překvapit a Viku porazit :) Pokud bude hrát jako ve FC, tak má reálnou možnost :)
Reagovat
tommr
jak víš, že je Lucka ve formě? Od finále FC uplynulo hodně vody a Lucka o tu formu mohla dávno přijít. Navíc je velkej rozdíl mezi FC a normálním turnajem. Já to vidím v prvním kole na vyrovnanej zápas mezi Luckou a Sabinou a druhý kolo jako jasnou záležitost pro Azarenkovou at už bude hrát proti komukoli ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud bude mít Vika stejnou formu jako na TM a Lucka stejnou jako na FC, tak bych to tak jasně neviděl, ale máš pravdu, že od toho uplynulo už dost vody.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak během přestávky mezi sezonami se může leccos změnit, ale myslím si (a věřím), že v této části pavouka to půjde podle předpokladů. Sice nerad tipuju, ale zkusím to... V 1. kole jasně vyhraje Lucka a ve druhém ji Vika ve dvou setech porazí, přičemž jeden set by mohl být hodně vyrovnaný... Proč si myslím, že Lucka jasně vyhraje? Sabine to ke konci minulé sezony nešlo a moc nevěřím, že by se to zlepšilo hned na začátku té následující. Přál bych jí to, ale mám pocit, že to bude chvíli trvat, než se dostane do formy... No a co se týče Viky, tak já věřím, že by Lucku dokázala porazit i za takové situace, jak píše quesh. Je tedy pravda, že Lucka hrála ve finále Fed Cupu výborně, ale Vika na TM rozhodně nehrála špatně. Vždyť porazila Angelique (utekla z mečbolu) a Na Li, což jsou pořád výše postavené hráčky, než je Lucka... Takže jsem zvědavý, jestli se trefím nebo ne. :)

Hopman Cup: Neviděli jste někdo, co se stalo Petko? To snad není možné, jakou má ona smůlu. :(
Reagovat
tommr
ta Petkovicová má opravdu smůlu - člověk by čekal, že si to loni vybrala až do konce kariéry. Doufám, že se něco podobnýho nestane Petře ...
Reagovat
Karl
...doufáme všichni. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrůza:-(
Co Petře, snad se to nestane nikomu:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby WTA a ITF udělovaly cenu pro největší smolařku roku, Andrea je horký favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Andrea má takovou smůlu, moje oblíbená hráčka, snad se z toho co nejdříve dostane, je mi to fakt líto :-((

Monty, hraje Davos a komentuje Basík..tak asi se musel taky přeorientovat na jiný sport, když ES nekoupil práva na WTA. Nebo už dřív komentoval hokej? Já si ho vybavuju jen jako komentátora tenisu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Svět je někdy nespravedlivý. Petko je velká sympaťačka a má takovou smůlu... Jestli existuje nějaká vyšší síla, tak to přece musí vidět. Věřím, že si Petko už vážně vybrala smůlu na celou kariéru. Sice nejsem přímo její fanoušek, ale to vůbec nevadí. Chyběla by mi, protože s ní je tenis takový zábavnější. A taky jsem se těšil na zápas Srbsko - Německo, že se spolu utkají Ana a Petko. Ony jsou velké kamarádky, v roce 2011 spolu odehrály několik turnajů ve čtyřhře. No a teď to vypadá, že k tomu zápasu nedojde... Ještě neznám podrobnosti o tom zranění, ale když dneska Petko nedohrála, tak to nevypadá moc dobře. :( Ani nevím, jestli by pak Německo muselo odstoupit, ale asi by těžko sháněli nějakou jinou hráčku...

K tomu hokeji: Vážně? :) Já se přiznám, že to sleduju spíš na Nova sport, protože se mi tam trochu víc líbí obraz a komentátoři tam mluví víc nahlas, takže nemusím tolik zesilovat zvuk. :D Přiznám se, že nevím, jestli Libor dřív komentoval hokej. Ale když to teď komentuje, tak si 3. třetinu pustím na Eurosportu 2. Dneska je Davos ve formě. :)
Reagovat
dadaft
komentuje i futsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak v prvním kole Suarez-Navarrová, v druhém asi Lucka H. To teda nic moc los.
Reagovat
tommr
trochu si mě překvapil. Co se ti na tom losu nezdá? Já si naopak myslím, že je to vzhledem ke konkurenci jaká se v Brisbane sešla pro Petru nejlepší možnej los. První dvě kola hratelný soupeřky, ve čtvrtfinále nejspíš Kerberová a Serena nejdřív ve finále. Co víc by si Petra mohla přát? Pokud se tady nebude schopná dostat aspon do semifinále tak to bude mít letos s udržením pozice v první desítce opravdu těžký ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím, pokud Petra chce hrát v TOP 10, tady v Brisbane musí být v SF, pokud tam nebude, hodně rychle půjde dolů! Hradecká sice umí hrát, ale Petra je o třídu nad ní a pokud to neukáže, tak je to špatné...
Reagovat
PetaM
Bohužel musím souhlasit taky ... Semifinále je pro Petru naprostou nutností, jestli chce být nadále v Top 10 :) Ale nebudeme skeptičtí, já jí věřím :D A věřím jí i na to finále! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Se Suarez-Navarrovou prohrála v Pekingu a Lucka H. když má den, tak z kurtu vystřílí, koho si zamane, v tomhle směru Petra rozhodně mohla dostat i přijatelnější soupeřky.
Co se týče top 10, teď v Austrálii to vypadá tak, že po odečtení všech obhajob má Petra na 11. Caro náskok 840 bodů, což by teď v Austrálii měla udržet i kdyby se jí nijak zvlášť nedařilo a co bude po Austrálii, to je moc daleko a nemá příliš smysl tu nad tím spekulovat. ;-)
Já souhlasím, že pokud chce výš, musí i ty nejlepší porážet a věřím, že na to má. Ale taky si myslím, že na rozehřátí mohla dostat i příjemnější soupeřky.
Reagovat
tommr
se Suarez-Navarrovou prohrála Petra v Pekingu jen proto, že tam měla žaludeční potíže a Hradecká má dobrou formu v singlu jednou za rok (a navíc do druhýho kola nejspíš stejně nepostoupí). Ty první dvě kola Petra prostě musí zvládnout jinak nemá v první desítce co dělat ...
A ve čtvrtfinále je Kerberová z těch prvních 4 nasazenejch jasně nejslabší ...
Reagovat
Karl
Tak tak, Petra prostě musí alespoň to SF uhrát. Na Kerberovou sice moc neumí, ale i tak by se měla kousnout a vyhrát. Má i hodně šancí posunout se výš na žebříčku, protože Erraniová obhajuje 70 bodů z Auclandu a Li Na byla stejně jako Petra na HC a můžou obě jen získat. A i kdyby Li Na získala jako první nasazená v Šen-Čenu titul, Petra by s ní SF účastí stále držela krok a v případě finále i přeskočila.

Co jsem si tak vzpomněl... psal jsem do redakce Eurosportu e-mail a dostalo se mi odpovědi, že vysílací práva skutečně nekoupili, protože WTA prý razantně zvýšila cenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoji jistotu bych chtěl mít. Jsme na začátku sezony, téměř dva měsíce žádná z hráček nehrála ostrý zápas, nikdo není schopný odhadnout, jak na tom která hráčka vlastně je. Jasně, Petra je papírový favorit, ale ve sportu, a v ženském tenise obzvlášť, se na papírové předpoklady moc nehraje, to jistě sám dobře víš. A vzhledem k tomu, že v prvním kole Petru čeká hráčka, se kterou naposledy prohrála a v druhém kole, čtvrtfinále a semifinále jí reálně hrozí, že narazí na hráčku, se kterou poslední dva, resp. tři zápasy prohrála, si troufám tvrdit, že los zrovna milosrdný nebyl.
Já Petře věřím, že minimálně semifinále udělá. Ale na rozdíl od některých jsem realista a vím, že se to taky podařit nemusí. A taky vím, že když by to náhodou nevyšlo, neznamená to, že by v top 10 neměla být. Ostatně, máš nějaký typ, kdo by eventuálně měl být v top 10 místo ní, když už jsi tak radikální?
Reagovat
tommr
Petra se může posunout v žebříčku výš jen pokud by v Brisbane došla aspon do finále. Její nejhorší započítávanej výsledek je totiž 200 bodů za lonskej Stuttgart ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No já bych řekl, že nejhorší započítávané výsledky jsou ty nuly za Dauhá a Dubaj. Ty tam ale zůstanou až do dalšího konání těch turnajů, protože WTA. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
ale to už jsou jenom dva měsíce :D
Reagovat
tommr
měl jsem na mysli samozřejmě jen ty výsledky, který se daj nahradit. Nuly z Doha a Dubaje si bude moc škrtnout teprve až tam letos něco odehraje. Doufám, že to nedopadne jako loni a že letos na ty turnaje opravdu pojede ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Však jsem to taky ve svém příspěvku zmiňoval, že ty nuly odečíst nemůže (kvůli podle mě ne úplně dobrým pravidlům). A i já rovněž doufám, že na ty turnaje letos pojede.
Reagovat
tommr
ty pravdidla jsou sice diskutabilní, ale já si myslím, že došlo k určitýmu pochybení i ze strany Petry ...
Každopádně tím Petra přišla minimálně o 375 bodů a tudíž o šestý místo na konci roku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta pochybení ze strany Petry by mě dost zajímala. Na doléčení zranění žádné pochybení nevidím a že pak chytne angínu či co, s tím se taky těžko dalo něco dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Lucka Hradecká si nevyšlápne na Peťu.
Reagovat
tommr
pochybuju, že ve druhým kole dojde k českýmu souboji - jak Petra tak Lucka budou mít se soupeřkama plný ruce práce a minimálně jedna z nich určitě vypadne už v prvním kole ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybovat se může a chybovat je lidské.Naše děvčata mohou vyhrát obě dvě.Věřím jim,že první kolo zvládnou.Tož uvidíme zítra.
Reagovat
Karl
A kde to tedy budete sledovat? Na streamech nebo znáte nějakou televizi, která koupila práva?
Reagovat
dadaft
no, doufám, že budou aspoň ty streamy...
Reagovat
EllNino
Na LSHunteru jsou streamy z centru a show court 1 :D
Reagovat
dadaft
na LSHunteru není nic
http://www.lshunter.net/live-tennis.php
Reagovat
smazaný uživatel
možná tady
http://www.streamhunter.eu/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
dadaft
jj, dík.
časy jsou ovšem brutal.
Reagovat
smazaný uživatel
no to jo...to je tak vždycky..Austrálie moc ráno, Amerika moc v noci :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, je to hodně našlapaný turnaj... Myslím, že Masha má velmi příznivý los minimálně do semifinále. Caro a Vika se můžou utkat ve čtvrtfinále a doufám, že se tam i utkají. Ale určitě to nebude nic snadného. Předpokládám, že Vika bude hrát ve 2. kole s Luckou Šafářovou. Takže doufám, že Lucka nebude hrát jako ve finále Fed Cupu. :D Caro má v 1. kole kvalifikantku, což je celkem dobré, ale i v té kvalifikaci jsou zajímavá jména. Ve 2. kole Caro může mít Urszulu nebo Tamiru, což jsou hráčky, které dobře zná z minulé sezony. Hlavně s Ulou by se asi nemohly překvapit, protože to jsou velmi dobré kamarádky. :)

Kromě Brisbane budu samozřejmě sledovat ještě Hopman Cup, kde má Ana velkou šanci po boku Novaka. Věřím, že tenisový rok začne úspěšně. :)
Reagovat
dadaft
jinak ten nový Live Scoreboard na stránkách WTA vypadá dobře. je to vše v jednom, včetně pavouka, odehraných zápasů, statistik atd.
jen bych ocenil, kdybych si mohl zvětšit písmenka...
Reagovat
dadaft
i když nevím, jestli to nemají zmatené
http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?lang=en&ref=www.wtatennis.com
- Caroline a Serena spolu určitě nebudou hrát v prvním kole...
Reagovat
Karl
Najděte si tam Čennaj, už jsou tam pavouky i na singl a debl. Škoda jen, že se Tomáš na čtyřhru nedomluvil s Honzou Hájkem, když jsou navíc oba z Prostějova. Ve druhém kole na sebe oba můžou narazit i v singlu. :)
Reagovat
tommr
mě se teda to nový uspořádání vůbec nezamlouvá. Na průběžný sledování půběhu zápasů byl ten starej Scoreboard ideální. Jsem taky zvědavej jestli bude ten novej Scoreboard plně funkční nebo jestli se to bude sekat jako ty Scoboardy co jsou na GS ...
Reagovat
EllNino
vždyť máš k dispozici i ten starej :D
Reagovat
tommr
a jak to mám udělat, aby se mi zobrazil ten starej Scoreboard? :)
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/frameset.asp?year=2013&wkno=1&lang=en&tabno=3&eventid=0573&ref=www.atpworldtour.com :D
Reagovat
tommr
tisíceré díky. Jsem na tenhle typ Scoreboardu už zvyklej a perfektně mi to vyhovuje - můžu průběžně sledovat zápasy a ještě přitom dělat na počítači ... :)
Reagovat
EllNino
Není zač :D na Livescorehunter.com je normálně u každého turnaje Livescore :D (1) a (2) ...tak vždycky to 1. :D
Reagovat
Karl
Nechápu, proč Lucka hraje debla i bez Andrey, když tak hrdě prohlašují, že chtějí být světovými jedničkami. Aby mohli být obě a jedna nebyla "jen" druhá, musejí mít stejně bodů i turnajů a pokud hraje jeden turnaj s někým jiným tak se to teprve za rok urovná. Myslím si, že by nemuselo být zas až tak těžký se bez čtyřhry týden obejít.
pavouk čtyřhry: http://www.brisbaneinternational.com.au/wp-content/uploads/2012/12/MDWD.pdf
Reagovat
dadaft
Austrálie je daleko, letenky stojí ranec, hotely, strava...
...
každý dolar se hodí. když Andrea na turnaji není, proč neudělat pár s Evou?
neviděl bych to tak tvrdě.
Reagovat
PetaM
Třeba se chce Lucka rozcvičit před AO. Já vím, že po Brisbane bude ještě Lucka hrát s Andy (myslím, že v Sydney), ale je to Lucky věc. Možná, že jen Eva Binerová neměla parťačku, tak do toho šla Lucka s ní. Kdo ví :)
Reagovat
Karl
Andrea měla taky hrát s Martičovou v Tokiu, ale pak se odhlásila. Musím přiznat, že tehdy jsem si docela oddechl. :D Navíc při FC říkaly i s Luckou, že už si jsou věrný a pak tohle. :D
Co mě zase mile překvapilo, že Radek Štěpánek hraje debla po dlouhé době i s někým jiným než s Leanderem. Ten si nemůže nechat Čennaj ujít stejně jako Radek Brisbane a proč se tam tedy okrádat o body. :)
Reagovat
Karl
Jen abych vysvětlit své odlišné názory na Radka s Leanderem a H+H.
Holky mají stejně bodů a když se stanou jedničkami bude jí přes větší počet turnajů jen jedna a vymění se až později.
Radek na Leandera ztrácí 315 bodů a pokud by se jim podařilo okupovat nejvyšší příčky, Leander by byl jednička a Radek na 2. příčce. Proto Radek potřebuje smazat ten rozdíl, třeba alespoň trochu už v Brisbane, protože Leander obhajuje titul 250 v Indii a Štěpoš jen 45. Navíc Paes už jedničkou byl a Radek je teď na maximu. :))
Reagovat
tommr
je to škoda, že se Háčka nedokázala pořádně domluvit a hrajou každá jinde. Když už ale k tomu došlo tak si myslím, že je lepší hrát s jinou partnerkou jako to udělala Lucka než pauzírovat jako to udělala Andrea. Háčka totiž tenhle týden obhajujou lonský vítězství v Aucklandu a když nebudou hrát tak příjdou o body a první místo se jim zase o něco vzdálí. Zvlášt když zatím první Italky hrajou v Brisbane a mají tak velkou šanci získat další body do žebříčku ... :)
Reagovat
Karl
Mě docela dostalo, že by chtěly Háčka být jedničkami už po Austrálii. To určitě nebudou, pokud každá bude na jiným turnaji a Italky na AO dojdou jako loni nejméně až do finále. Viděl bych to nadějnější spíš až před a po RG, kde Italky obhajujou Madrid, Řím, RG a Hertogenbosch.
Reagovat
tommr
jj to máš pravdu. Na první místo můžou Háčka pomýšlet až někdy v létě a to by se jim navíc muselo opravdu dařit ... :)
Momentálně na Italky ztrácí 1870 bodů a ta ztráta se po Brisbane nejspíš ještě navýší. Háčka obhajujou 280 bodů za lonskej titul v Aucklandu a nehrajou (Andrea) nebo hrajou s jinou partnerkou (Lucka) zatímco Italky nic neobhajujou a jsou v Brisbane jasný favoritky na titul ... :)
Navíc se na ně zezadu budou tlačit Rusky (hlavně pokud budou Kirilenková a Petrovová spolu hrát i nadále) a Američanky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíte si,že je to tak důležité,že teď nehrají spolu? Já si zase myslím,že je dobré dát si trochu pauzu.
Reagovat
Karl
No s Američanka to zas tak špatně nevidím, vypadá to, že teď mají nějakou krizi, protože na konci roku hrála Raymondová sama, protože Huberová adoptovala díťě a teď hraje sama zase ona (v Brisbane jsou druhé s M. J. Martínezovou Sanchézovou).
Reagovat
tommr
já si myslím, že to škoda je. Kdyby nic jinýho tak výsledky z turnajů kdy spolu nehrajou se jim nezapočítávají do kvalifikace na deblovej TM ...
A na odpočinek od sebe měly ted skoro dva měsíce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.brisbaneinternational.com.au/wp-content/uploads/2012/12/Sat-29-Dec.pdf
http://www.brisbaneinternational.com.au/wp-content/uploads/2012/12/Sun-30-Dec.pdf
takže Petra hraje zítra ne hlavním kurtu...
Reagovat
dadaft
jj, startuje Kristýna na kurtu č.3 v 10:30 m.č., pak Lucka na č.1 a pak Petra na centru.
Reagovat
smazaný uživatel
já už se těšším :D
Reagovat
dadaft
dovedu si představit i lepší los, než jak to vyšlo...
Reagovat
dadaft
... ale hlavně, že už je to TADY. )))))))))))))))
Reagovat
freeteepek
Lepší los by Petra měla, kdyby na žebříčku byla výš. Nejlepší los maj pochopitelně první dvě:-) Za daný situace je to výborný los. Co má říkat taková Lucka Šafářová? Jestli Petře fandíš, vsaď na Carlu. To zabírá:-)
Reagovat
dadaft
no hlavně Šafářovic Lucinka - první kolo Lisická, druhé Azarenková - těžká práce...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist