Brazilec Bellucci si zahraje poprvé ve finále, proti Robredovi

14. 2. 2009, 07:57
Aktuality 0
ATP COSTA DO SAUIPE - Antukový turnaj v Costa do Sauipe možná vyhraje domácí nenasazený tenista. Do finále podniku ATP se totiž poprvé prokousal jednadvacetiletý Brazilec Thomaz Bellucci, jenž si o překvapivý titul zahraje s turnajovou dvojkou Tommym Robredem.
Profily hráčů
Thomaz Bellucci

Jednadvacetiletý Thomaz Bellucci hrál na turnajích ATP dosud pouze třikrát 2. kolo, na domácím podniku se mu však daří. "Pro mě jako domácího hráče je to speciální výzva," prohlásil po premiérovém postupu do semifinále.

V něm se střetl s dalším nenasazeným Fredericem Gilem z Portugalska. I on bojoval o svůj premiérový postup do finále, když před týdnem vůbec poprvé hrál na okruhu ATP semifinále v Johannesburgu. Duel dvou outsiderů vyhrál dvakrát 7-6 Bellucci.

Brazilský tenista si o titul zahraje s druhým nasazeným Španělem Tommym Robredem, kterému vyšla odveta za vyřazení z Viňa del Mar. Argentince Josého Acasusa porazil hladce 6-2 6-1 a bude usilovat o svůj celkově osmý triumf.

"Hrál jsem opravdu dobře. Cítím se skvěle," těšil se už na finále Robredo.

Vítěz turnaje si z Brazílie odveze šek na 90.000 dolarů, což je třetina částky, kterou si Bellucci dosud na prizey money vydělal.

- ATP 250 COSTA DO SAUIPE (Brazílie, antuka, 562.000 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - semifinále:
Robredo (2-Šp.) - Acasuso (4-Arg.) 6-2 6-1
Bellucci (Braz.) - Gil (Port.) 7-6(3) 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist