Bratři Bryanovi získali 8. grandslamový titul, lepší byli jen "Woodies"

30. 1. 2010, 15:26
Aktuality 15
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Počtvrté za posledních pět let vyhráli čtyřhru na Australian Open bratři Bob a Mike Bryanové. Nejvýše nasazený americký pár ve finále zdolal neoblíbené soupeře Nestora se Zimonjičem 2-1 na sety a připsal si osmý grandslamový triumf.
Profily hráčů
Bob a Mike Bryanovi

Světové jedničky Bob a Mike Bryanovi dnes nastupovali proti soupeřům, se kterými už pět soubojů - včetně loňského wimbledonského finále - v řadě prohráli. Druhý nejlepší pár světa Daniel Nestor a Nenad Zimonjič však skvělou bilanci prodloužit nedokázali.

Grandslamové tituly bratrů Bryanových:
4x Australian Open (2006, 2007, 2009, 2010)
1x French Open (2003)
1x Wimbledon (2006)
2x US Open (2005, 2008)

Jednatřicetiletí Američané vyhráli 6-3 6-7 6-3 a v Melbourne obhájili titul. Na Australian Open triumfovali již počtvrté a v šestnáctém finále získali celkově 8. grandslamový titul.

Bratři Bryanovi jsou druhým nejlepším párem v počtu vyhraných grandslamů. Lepší byli už jen legendární Australané Woodbridge s Woodfordem, kteří společně získali celkem 11 titulů. Mark Woodforde navíc přidal triumf na US Open s Johnem McEnroem, Todd Woodbrige vyhrál pět grandslamů po boku Björkmana.

Poražení finalisté Kanaďan Nestor a Srb Zimonjič dosud vyhráli dvakrát Wimbledon. Ve finále prohráli ještě předloni na French Open s Cuevasem a Hornou.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
finálový výsledek mužů (30. 01. 2010)

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Nestor/Zimonjič (2-Kan./Srb.) 6-3 6-7(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
weak
kdepak, jsou to prostě pašáci... nejenom, že jsou to navíc muzikanti, inteligentní kluci a nejsou namyšlení, tak jsou to tenisté od pána boha... je paradox, že se jim momentálně moc nedaří - trápí se s slabšími dvojicemi... ale i přesto to vydřeli a turnaj vyhráli... vyhrávat, když to jde, umí každý, ale vyhrát grand-slam, když se moc nedaří - KLOBOUK DOLŮ!

Jinak já si strašně vážím BOBA BRYANA ještě za jednu důležitou věc... on, kdyby se věnoval singlu, tak hrál v klidu dlouhé roky v první padesátce, ale neudělal to a dal všechno do debla... pamatuji si, jak hrál vyrovnané zápasy s hráči typu PATRICK RAFTER, což byl top ten hráč... a dalšími... prohrával i s těmi nejlepsími před tiebreaky.... takže BOB nikdy nebyl takový ten deblový "dřevák" se servisem a jedním volejem... byl to vždy komplexní tenista, který ale všechno obětoval tomu, aby se stal spolu s bráchou nejlepší na světě ve čtyřhře....
Reagovat
dabelsobul
Tvůj přehled obdivuji :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš co obdivovat. :P Jestli chceš obdivovat něcí přehled, tak jedině můj.
Reagovat
smazaný uživatel
ne u tebe obdivujeme, jak si skromnej :P .. :D
Reagovat
smazaný uživatel
vik mel vzdy prehled, uz kdyz jsem cet jeho komenty na tipovani.cz
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, člověk si chce udělat srandu ulevit trošku od těch nesmyslných hádek tady.
Reagovat
smazaný uživatel
No, přehled možná jakýs taky má, ale v minulém článku ukázal, že absolutně špatně odhald nebo spíš zhodnotil duel Novaka s Tsongou. Označit Novakův výkon v prvních dvou setech za dobrý, je trošku mimo mísu. Bylo to tak maximálně 70-75 % toho, čeho je schopen a až ve třetí sadě přepl na 85-90. Na Tsongu ten "dobrý výkon" jakž akž stačil, ale takhle defenzivně a neumístěné údery, nejsou měřítkem dobrých výkonů. Navíc letos prostě Novak grandslam nevyhraje, na trávě neumí, na antuce byl loni druhý nejlepší, ale na RG zklamal a pokud bude Rafa v top formě, nemůež ho porazit a jedině US Open, kde budou favoriti jiní v čele s Murrayem či Fedexem.
Reagovat
weak
zajíci se pocitaji az po honu... :-)
ja tvrdim, ze DJOKOVIC letos zahraje skvelou sezonu a naplno se projevi vliv TODDA MARTINA... Mozna nevyhraje grandslam, mozna jo (tam to chce vzdycky navic i trochu stesti), ale na na konci sezony, nepotka-liho v prubehu nejake zraneni, bude jeho tym spokojen...
Reagovat
weak
dabelsobul:
abych ti vratil tvůj kompliment, tak tvoje zdejsi pusobeni a tipy se neda s tvymi kolegy, kteri narozdil od tebe, casto vari z vody, vubec srovnat... rad si vzdy prectu jak tve tipy, tak tve nazory...
drz se!
w.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže pochop, že Djokovič už si nemůže dávat jiné cíle, než úspěchy na grandslamech, v jeho věku při jeho talentu už je skoro teď pozdě. Od vítězství na AO 08 nebyl ještě ani jednou ve finále grandslamu, maximálně v semifinále, pravda, že narazil bud na Nadala nebo Federera, ale on se za ty dva roky nikam neposunul, jenom se naučil hrát zápasy, ve kterých brání jako osel a nabízí tak soupeři šanci ho porazit.viz. tedka s Tsongou, nebo poslední dva zápasy se Soderlingem. Už teď je skoro pozdě něco dokazovat, už je tady další generace, Murray,DelPo, Čilič a bude čím dál těžší něco velkého vyhrát. Podle skončí v zapomnění stejně jako můj další oblíbenec Safin.
Reagovat
weak
proboha, tomasino... co to pises? "v jeho veku" ??? :-)

MURRAY se narodil 15/5 1987
DJOKOVIC se narodil 22/5 1987
DEL POTRO se narodil 23/9 1988

to je podle tebe rozdilna generace?
nejdriv si to over, nez neco zacnes shrnovat....

jinak ja mam treba MURRAYHO radsi nez Djokovice, ale porad toho novak dokazal vic - vyhral grandslam, vyhral masters...

a jestli pro tebe legenda typu MARAT SAFIN je hrac, ktery "upadl v zapomneni", tak pak uz nemam vubec co dodat... za tohle chces, aby te tu obdivovali? :-)
Reagovat
weak
pro uplnost:

MARIN CILIC - * 28/9 1988
Reagovat
smazaný uživatel
Bože můj. Ty asi prostě nechápeš, co píšu. Vím, kdo má kolil let, tou generací jsem myslel to, že ostatní šli nahoru tak cca 2 roky po Djkovičovi až. Djokovič toho dokázal víc, ale co dokázal od té dobyjsem jeho fanda). Kdežto Murray se týden co týden zlepšuje a grandslam má na dosah. Co zlepšil během těch dvou let Djokovič? Fyzičku? Druhý servis? To je hodně málo na hráče, kterému bylo předpovídáno, že bude světová jednička a nový král. Jde o to. že Djokovič nikdy nevyhraje nic, pokud bude mít takovéhle nevyrovnané výkony. On zahraje prostě jeden zápas skvěle a jeden dokáže zahrát tak, že s otevřenou tlamou čumíš, jestli je toto opravdu hráč top 5. Ano v jeho věku, on byl mladá hvězda, vyhrál grandslam ve dvaceti a od té doby ta kariéra zůstala na stejném bodě, to přece vyvrátit nemůžeš. A když se ti už dvacetiletý hráč nezlepší za dva roky, kdy chceš, aby se zlepšil?Ve čtyřiceti? A k Safinovi ano, je to legenda, můj nejoblíbenější hráč tohoto desetiletí, ale podívej na to, co dokáže udělat promarněný talent? Safin dostal do vínku talent, jaký neměl ani Federer s Nadalem dohromady. Z počátku to ukazoval, jenže pak trochu i díky vinou zranění šel dolů. A proč? Protože to byl lenoch, neměl chuť na sobě pracovat a poslední dvě sezony už hrál z povinnosti a lidi se na něho chodili dívat jen proto, aby viděli, jak roztříská raketu. Dost chabá útěcha an hráče, který vyhrál dva grandslamy a měl jako málkdo v historii tenisu. Pokdu nezačne Djokovič makat, skončí stejně jako on.
Reagovat
misoSK
ritopicha na antuke kludne moze novak porazit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist