Bratři Bryanovi si potřetí podmanili Turnaj mistrů

29. 11. 2009, 15:54
Aktuality 3
TURNAJ MISTRŮ - Američtí bratři Bob a Mike Bryanovi potřetí v kariéře vyhráli tenisový Turnaj mistrů. Dnes ve finále v Londýně porazili bělorusko-izraelskou dvojici Max Mirnyj a Andy Ram 7-6 6-3 a sezonu zakončí jako světové jedničky.
Profily hráčů
Mike a Bob Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi letos z grandslamů vyhráli jen Australian Open. V Londýně si však chtěli vzít zpátky post světových jedniček, kterým jim po tříletém vládnutí (2005-2007) loni vzali Nestor se Zimonjičem.

Posledních 10 vítězů Turnaje mistrů:
2000 (Bengalúr)
- Don Johnson, Piet Norval (USA/JAR)
2001 (Bengalúr)
- Ellis Ferreira, Rick Leach (JAR/USA)
2002 - nehráno
2003 (Houston)
- Mike Bryan, Bob Bryan (USA)
2004 (Houston)
- Mike Bryan, Bob Bryan (USA)
2005 (Šanghaj)
- Michael Llodra, Fabrice Santoro (Francie)
2006 (Šanghaj)
- Jonas Björkman, Max Mirnyj (Švédsko/Bělorusko)
2007 (Šanghaj)
- Mark Knowles, Daniel Nestor (Bahamy/Kanada)
2008 (Šanghaj)
- Daniel Nestor, Nenad Zimonjič (Kanada/Srbsko)
2009 (Londýn)
- Mike Bryan, Bob Bryan (USA)

Jednatřicetiletí Američané sice ve skupině hned první zápas prohráli, ale narozdíl od svých konkurentů do semifinále nakonec postoupili. Ve finále narazili na své přemožitele z úvodního duelu Mirného s Ramem, a když se jim odveta vydařila, mohli slavit nejen třetí titul z Turnaje mistrů, ale také návrat do čela světového žebříčku. Na prvním místě zakončili také rok 2003.

Vítězům závěrečného klání sezony z let 2003 a 2004 k dnešnímu triumfu stačil jediný brejk ve druhém setu na 5-3. Utkáníá pak dopodávali čistou hrou.

Poražení finalisté spolu začali spolupracovat loni ve Vídni, kde získali hned svůj první titul. Letos se z vítězství radovali jen v Miami. Na grandslamových turnajích se dostali nejdál v New Yorku, kde vypadi v semifinále.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN (Velká Británie, tv. povrch / hala, 3.350.000 dolarů) -
nedělní výsledky (29. 11. 2009)

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (2-USA) - Mirnyj/Ram (7-Běl./Izr.) 7-6(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
a.magerova
Jsou to frajeři !!! 3 x vyhrát Turnaj mistrů je fakt extratřída, tj. skoro tak dobrý jako když někdo vyhraje tento turnaj 4 x ve dvouhře :-))
Reagovat
letityfanousek
čtu to už 3-4x a jaxi nechápu
Reagovat
a.magerova
No to se ve mně nezapřel fanoušek současné světové jedničky, vcelku to bylo jen tak, aby tu byl alespoň jeden komentář, protože Bryani si to neskutečně zaslouží a proto BRAVO KLUCI.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist