Bouzková v Guadalajaře přejela další kvalifikantku, o semifinále si zahraje s oblíbenou Garciaovou

12. 9., 22:59
Aktuality 18
WTA GUADALAJARA - Marie Bouzková (26) zvládla na podniku WTA 500 v oblíbené Guadalajaře i druhý souboj s kvalifikantkou ze druhé stovky žebříčku. Nasazená šestka deklasovala 6:2, 6:1 italskou outsiderku Lucreziu Stefaniniovou (26) a počtvrté v probíhající sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm se bývalá šampionka Livesport Prague Open střetne s bývalou světovou čtyřkou Caroline Garciaovou (30), s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné duely.
Marie Bouzková zvládla i druhý zápas v oblíbené Guadalajaře suverénně (© ČTK / AP / Julian Avram/Icon Sportswire)

Stefaniniová – Bouzková 2:6, 1:6

Marie Bouzková vypadla po nečekané finálové účasti ve Washingtonu na všech třech následujících turnajích v prvním či druhém kole, ale na mexické pětistovce v oblíbeném dějišti v Guadalajaře využila příznivého losu a prošla mezi nejlepší osmičku.

Jediná česká zástupkyně na turnaji si v úvodním kole poradila dvakrát 6:2 s teenagerkou Alexandrou Ealaovou a výraznější komplikace nemusela řešit ani proti další kvalifikantce ze druhé stovky žebříčku Lucrezii Stefaniniové.

Utkání s italskou outsiderkou bylo vyrovnané jen do stavu 2:2. Bouzková pak ovšem získala devět gamů v řadě a bylo rozhodnuto. Nasazená šestka odvrátila v zápase všechny tři brejkboly a na kurtu se zdržela jen hodinu a půl.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bouzková si zajistila čtvrté letošní čtvrtfinále. Zatímco v úvodním lednovém týdnu v Aucklandu v této fázi neuspěla, v dubnu na antuce v Bogotě i na zhruba měsíc staré pětistovce ve Washingtonu to dotáhla až do závěrečného kola.

Pražskou rodačku čeká v pátek jubilejní 20. kariérní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu (bilance 10:9), už šesté na mexické půdě. Konkrétně v Guadalajaře startuje napříč všemi úrovněmi popáté a při všech čtyřech předchozích návštěvách se probila minimálně do semifinále.

Garciaová – Šibaharová 7:6, 7:6

O uhájení semifinálové série v mexické metropoli bude usilovat proti nasazené čtyřce a bývalé čtvrté hráčce žebříčku Caroline Garciaové. S o čtyři roky starší vítězkou předloňského Turnaje mistryň vyhrála všechny čtyři vzájemné duely a ztratila v nich jen dva sety. Naposledy uspěla loni na tvrdém povrchu a navázala na předchozí tři výhry na trávě.

"Každá hrajeme úplně jiným stylem a ten její mi vůbec nesedí," řekla Garciaová. "Budu muset hrát dobře a uvidíme, jestli vymyslím něco, abych ji porazila," dodala Francouzka.

Třicetiletá Garciaová v Mexiku vykročila za obhajobou semifinále nečekaně vyrovnaným duelem, když japonskou kvalifikantku a deblovou specialistku Enu Šibaharovou zdolala až ve dvou tie-breacích.

Ve večerním programu zaváhala nejvýše nasazená Jelena Ostapenková. Favorizovanou Lotyšku vyřadila devatenáctiletá Kanaďanka Marina Stakusicová, jež si ve čtvrtfinále zahraje o potenciální semifinálový souboj s Bouzkovou proti Polce Magdaleně Frechové.

Zatímco v horní polovině pavouka jsou včetně Bouzkové ve hře ještě tři nasazené hráčky, čtvrtfinále v dolní půlce obstarají nenasazené Camila Osoriová s Kamillou Rachimovovou a Martina Trevisanová s Olivií Gadeckou.


Výsledky turnaje WTA 500 v Guadalajaře


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
misa
https://www.idnes.cz/sport/tenis/wta-guadalajara-marie-bouzkova-spanelstina-rozhovor-na-kurtu.A240913_094727_tenis_czo

smile smile
Reagovat
Trojchyba_Mat
Maruška tu španělštinu ovládá jako češtinu, klobouk dolů
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Předloňská vítězka TM... Co se to s ní stalo?
Reagovat
muster
u žen člověk nikdy neví se podívej na Stephens
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Slůně se vždycky probudilo akorát na GS.
Reagovat
tommr
předloni chytla životní formu (SF USO, titul TM) ale ta trvala jen krátce. Ted už je zase zpátky ve své obvyklé formě která je navíc ovlivněná tím že už jí brzo bude 31 let ...
Rozhodně bych jí ale nepodceňoval a pokud by jí Marie dokázala porazit tak bych to považoval za velkej úspěch ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Po skvostné sezóně demotivace?
Hodně takovýchto hráček ale zázračně oživne, když se na druhou stranu kurtu postaví Češka. I když zrovna García nemá na naše holky dobré vzpomínky...
Reagovat
honza.khp
jsem moc zvědavej jestli Maruška po vyřazení Ostapenko a spol. tuhle šanci aspoň trochu využije nebo to s úsměvem sobě vlastním některé odevzdá takovýhle obsazení 500vky v QF se jen tak nevidí, když vzpomenu třeba na Stuttgart ...
Reagovat
aligo
Tak ve Stuttgartu by se toto obsazení QF vešlo maximálně do kvalifikace
Reagovat
honza.khp
svatá pravda
Reagovat
misa
Neřekl bych, že Maruška je v současnosti lepší než Garcia nebo Frech, takže tak velkou šanci zase nemá...
Reagovat
Serpens
Muchová se odhlásila ze Soulu, takže zpátky do starých kolejí?
Reagovat
misa
Asi by měla po sf. US Open moc krátkou pauzu na odpočinek.
Reagovat
misa
Marie se v live rankingu posouvá na 40. místo, v race je nyní na místě 39. Pozitivní je, že když se v žebříčku trochu propadne, je záhy schopná zase poskočit vzhůru. Letošní sezona je tak opět solidní, největší rozdíl oproti rokům 2022 a 23 je v tom, že nemá výsledky na velkých turnajích (grandslamy a tisícovky).

V roce 22 hrála semifinále Guadalajary, čtvrtfinále (nebodované) Wimbledonu, 3. kolo v Indian Wells a Madridu. Loni čtvrtfinále Cincinnati, 4. kolo Wimbledonu a Říma, 3. kolo US Open, Miami, Madridu a Montrealu. A letos se jí povedlo dojít jen do 3. kola French Open. Na velkých turnajích se dají získat pěkné body i za pár kol, které pak v součtu znamenají posun o několik příček vzhůru. Třeba se jí zadaří v Pekingu nebo Wuhanu.

První dva zápasy měla Bouzková snadné, čtvrtfinále už bude asi o dost těžší. V Guadalajaře by se měly hrát aspoň dva turnaje v sezoně, tak jako před dvěma lety
Reagovat
tommr
Ale v Guadalajaře se dva turnaje hrajou i letos. Minulý týden se tam hrála stopětadvacítka (vyhrála Rakhimova) a tento týden se tam hraje pětistovka ...
Reagovat
misa
125 je challenger, myslel jsem dva plnohodnotné WTA turnaje.
Reagovat
com
si dovolila preskocit i Karolinu
Reagovat
misa
Karolína ji zase může přeskočit zpět, aniž by do konce roku hrála.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist