Bouzková úspěšně zahájila debut ve Washingtonu, domácí outsiderku porazila ve třech setech

30. 7., 21:41
Aktuality 6
WTA WASHINGTON - Marie Bouzková (26) úspěšně zahájila svůj debut ve Washingtonu a připsala si svou teprve 15. výhru v letošní sezoně. Pražská rodačka v prvním kole porazila 6:4, 4:6, 6:2 domácí outsiderku a kvalifikantku McCartney Kesslerovou (25). O třetí čtvrtfinále v aktuálním roce si zahraje s další domácí zástupkyní Taylor Townsendovou (28).
Marie Bouzková ve Washingtonu debutuje (© AFP)

Kesslerová – Bouzková 4:6, 6:4, 2:6

Marie Bouzková měla skvělou druhou půlku loňské sezony a do té letošní vstoupila čtvrtfinálovou účastí v Aucklandu. Jenže v následujících měsících spadla do další krize a nepočítaje dubnové finále ve slabé konkurenci v Bogotě na žádný výraznější výsledek nedosáhla.

Na druhou stranu ztroskotala jen na pěti letošních turnajích hned na první soupeřce a nyní má za sebou úspěšný začátek debutu na pětistovce ve Washingtonu. V hlavním městě Spojených států si poradila s domácí outsiderkou McCartney Kesslerovou.

Proti kvalifikantce a 115. ženě pořadí měla více práce, než se očekávalo. V utkání se dostala k 10 brejkbolům, polovinu z nich využila, a sama třikrát ztratila servis. Američance dovolila stav zápasu srovnat, nicméně v rozhodujícím dějství dominovala na vlastním podání a Kesslerové ho dvakrát prorazila. Duel uzavřela ziskem pěti gamů v řadě.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bouzková si připsala teprve 15. letošní vítězství a svou bilanci v aktuální sezoně vylepšila na 15:14. Nyní ji čeká útok na čtvrtou vítěznou sérii v tomto roce. Tu poslední zaregistrovala v průběhu antukového jara na French Open. Pražská rodačka bude ve druhé půlce sezony obhajovat pořádnou porci bodů a hrozí jí výrazný žebříčkový pád. Už nyní figuruje na konci nejlepší padesátky světového hodnocení.

O svou třetí letošní čtvrtfinálovou účast bude usilovat proti další domácí zástupkyni Taylor Townsendové. S Američankou se dosud střetla jen před osmi lety na americkém podniku ITF a zvítězila poměrem 7:5 ve třetím setu.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Brenda velký špatný. Snad bude brzy ok, moc velká nálož zápasů jí už snad do konce sezóny nečeká. Hlavně tedy dobrá práce v kvalitním týmu.
Reagovat
turista
Marie dobře! Měla ale vyhrát to finále v Bogotě. To je škoda, že tuhle možnost promarnila. Byla by dál.
Reagovat
Otmar
Viděl jsem to a je to pořád stejné...založeno na fyzičce a slušné technice úderů, ale žádná invence. Ona to tak prostě hraje a jiné to už nebude. Když jinde neběží něco jiného, tak proč ne?
Reagovat
misa
Pro Marii je nyní každá výhra důležitá k posílení sebevědomí. Poslední čtyři (!) výhry získala proti hráčkám mimo první stovku - Fett, Watson, Riera a dnes Kessler. To není zrovna sexy bilance...

Dnes bojovala s úspěšností 1. podání - 53 % není moc dobré číslo, ale hlavně že jí servis fungoval ve třetím setu, kdy nemusela odvracet jediný brejkbol.

V zápase Bouzková uplatnila taky svou dobrou fyzickou kondici, když zápas v těžkých podmínkách dohrávala v úplně propoceném oblečení.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
takže sis to užilsmile
Reagovat
misa
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist