Borg: Söderling bude rychle světovou jedničkou

2. 6. 2010, 16:22
Aktuality 18
Schyluje se na špici mužského žebříčku ke střídání stráží? Podle legendárního Björna Borga ano. Šestinásobného vítěze French Open včera nadchl jeho krajan Robin Söderling, když porazil momentálně nejlepšího hráče světa Rogera Federera. Stane se světovou jedničkou a rychleji, než si myslíte, tvrdí Borg o Söderlingovi.
Robin Söderling

Söderling porazil ve čtvrtfinále Roland Garros Švýcara Rogera Federera 3-1 na sety a Borg označil výkon svého krajana v duelu s obhájcem titulu za perfektní. "Robin bude první na světě a dřív, než se nadějeme," řekl Borg švédskému deníku Expressen.

Söderling doufá, že by se mohl přiblížit svým legendárním krajanům, ať už Borgovi, Stefanu Edbergovi či Matsu Wilanderovi. "Byli mými vzory a inspirovali mě, takže by bylo samozřejmě neskutečné nádherné, kdybych je napodobil," řekl Söderling. "A třeba i já bych pak mohl být hnacím motorem pro děti," dodal.

Pokud chce naplnit předpověď Borga o rychlém výstupu na tenisový Olymp, měl by v pátek porazit v semifinále French Open Tomáše Berdycha. Naposledy s českým hráčem letos v Miami prohrál dvakrát 2-6. "Ale předtím jsem mu dal dvakrát 6-1," namítl Švéd.

Od duelu s Berdychem očekává Söderling velkou bitvu. "Prožívá skvělý rok a je velice nebezpečný, když hraje dobře. Očekávám těžký zápas, jak jinak," řekl Söderling.

Po triumfu nad Federerem krotil Švéd emoce, i když věděl, že hrál skvělý zápas. "Nemohl jsem hrát o moc lépe," prohlásil pětadvacetiletý tenista. Po večeři zamířil rychle do postele. "Na extravagance není čas, to nebylo finále. Doufám, že mám před sebou ještě dva zápasy," uvedl.

Ze Söderlinga jsou nadšení i další bývalí hráči. Američan John McEnroe označil jeho výkon za fantastický a Švéd Thomas Enqvist věří, že jeho krajan může turnaj v Paříži letos vyhrát. "Určitě. Robin je dost dobrý, což tady už demonstroval," řekl Enqvist.

Názor, že má Söderling šanci na Roland Garros získat Pohár mušketýrů, sdílí také Wilander. Poslední švédský vítěz French Open z roku 1988 si myslí, že je v Söderlingových silách porazit Berdych a poté i očekávaného finálového soupeře Španěla Rafaela Nadala. "Proti Federerovi ukázal, že to může dokázat," řekl Wilander.

pva, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím to by musel začít hrát naplno a nejenom jezdit pro startovné i na jiných turnajích než na grandslamech. Viz. turnaje před FO kde vypadaval v 1.kolech s takovymi soupeři jako rochus. Proto říkám světová 1. NE. Stejně se mi nelibí přístup sereny která dělá to samé a ještě má ktomu velké řeči, díky samantho žes ji poslala domů.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle už tu bylo u andyho murryho a vidíme v jaké prdeli je dnes, takže bych na tyhle keci do větru vůbec nereagoval, aji kdyby to řekl sám federer.sederling podle mě neporazí ani berdu, ale sem zaslepen fanouškovstvím, takže asi kecám.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkusím to podat tak abych zde nebyl označen za Barneyho...
Bjorn Borg má už také svá léta a tak se nemůžeme divit,že mu někdy přeskočí v hlavě a řekne nějakou úplnou hloupost.Soderling by se musel sakra snažit,aby na post světové jedničky dosáhl,to znamená vyhrát Wimbledon,alespon jeden turnal Masters 1000 a korunovat to vítězstvím na US Open s tím,že by hráči top 3 nedošli ani do třetího kola,ale tomu doufám nevěříte...Každopádně je třeba podávat výsledky víckrát než jednou za dva měsíce a to ještě se štěstím,jestli opravdu chce sezonu zakončit na pozici číslo jedna,musí toho vyhrát opravdu hodně a spoléhat na kolaps nejlepších hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Že se s tim vůbec otravuješ... Švédové chválí Švéda, nic víc. Po prvním velkém letošním vítězství ho už brzy vidí na pozici číslo 1. Problém je, že Robin zatím takto hraje vždy cca 10 dní v roce a zbytek výsledků je docela dobrých, ale na tenisovou jedničku to prostě zatím není, a letos mu v srpnu bude už 26 let. Přijde mi to hodně nefér nejen k současné 1 a 2, ale i ke 3, 4 a 5( když tam byl Del Potro). To jsou hráči, kteří dokáží lépe či hůře předvádět vyšší standard už několik let, většina z nich je ještě mladších a koukám, že najednou se s nimi ve Švédsku do čela nepočítá..?? :OOO
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,nefér to je ale taky od Borga protože prohlašuje,že se Soderling za pár měsíců vyhrabe z těchto lehce nadprůměrných výsledků až na samotný vrchol.To by se opravdu muselo stát to,co jsem zde psal před chvílí a to mi příjde zcela nemyslitelné.
Reagovat
smazaný uživatel
No nic, kazda serie jednou konci, jednou to proste prijit muselo. Nevadi, svet se nebori, chleba levnejsi nebude a zivot jde dal:) Nezbejva nic jinyho, nez pogratulovat Robinovi, chtel vyhrat vic, hral lip a zaslouzil si to. Roger forever:)
Reagovat
smazaný uživatel
Takovych jednicek uz tu bylo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ale ako Soderlingovi by som dal facku za to co spravil v Nice- 1. kolo s Rochusom si vypadne a nehral absolutne nic proste slaby bol jak caj a zrazu dojde na RG a hen predvadza tu tenis plny winnerov super servis proste parada. Chyta Federerove maniere asi ze na malych turnajoch si moze vypadnut kedy sa mu zachce alebo co lebo neviem ako si vysvetlit Nice kde vypadol s Rochusom jak nic proste strasne daco.j Co sa tyka Borga tak nedivim sa ze Borg a Wilander maju taketo reci- Svedsko bolo vzdy tenisova velmoc vzdy mali super tenistov a zrazu nic Soderling a potom absolutne nic. Cize potrebuju si takymito recami zdvihat sebavedomie a upozornovat na Svedsky tenis ale Soderling neverim ze bude 1cka- su tu stale Federer, Nadal, Djokovic ked sa zacne seriozne venovat tenisu a nerobit blbosti-Murray ktory vie zamakat na sebe tiez neverim ze Soderling teraz vyhra Rg potom Wimbledon a neviem co vsetko a zrazu zeh tolko bodov ze predbehne Rogera s Rafom. Iste je aj tak ze RAfa bude 1cka- ci uz po RG zalezi ci vyhraje ale po Wimbledone na 100% bude Rafa jednick a potom uvidime Federer neviem ci sa potom dokaze vratit naspat ale aka bude boj o jednicku tak medzi nimmi dvoma a Soderling bude rad ked bude v top five.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevím, tohle mi přijde dost nadnesené. Nikdo Robinovi neubírá, že ušel obrovský kus cesty, ale pokud chce jít nahoru, musí to potvrdit na více velkých turnajích (a nevypadávat v prvním kole s Granollersem jako v Austrálii).
Reagovat
smazaný uživatel
Proc vsichny, hnedka hrace co vyhraje par zapasu po sobe pasuji na vyteze grandslamu nebo na svetovou jednicku. Nikdo krome Rogera a Rafy tu nedokazal za poslednich sest let hrat dobre vic jak par dni. Pockejme si az nekdo bude hrat dobre par mesicu a pak chvalme.
Reagovat
smazaný uživatel
viteze
Reagovat
Vojtaakk
Takhle je to vzdy. Soderlig zatim jinde nez na RG moc bodu nedela, neni to spatny hrac, ale na No.1 to chce vyrovnane vykony alespon na trech GS.
Pockejte co se bude psat v nasem tisku o Berdychovi. Je to jasna pristi jednicka, ma nej bekhend, podání atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a já se stanu Darth Vaderem, Bjorne, kecy si nech na koledy...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Před lonským Rolland Garros o Soderlingovi skoro nikdo nevěděl.Proslavil se vlastně jen tím,že porazil Nadala.Od té doby se mu daří,ale věřte,že nebýt toho vítězství nad Rafou,pravděpodobně by ani v první desítce nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, lidi, ale:

Sammyyyyyyyyyyyy!!! YO! YO!
Reagovat
Vojtaakk
Připojuju se, už sem myslel že po ztrátě druhého setu to nedá, ale vydržela. Gratulace veliká, přeju jí aspoň finálko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist