Borg: Nadal vyhraje i Wimbledon

9. 6. 2008, 14:44
Aktuality 13
Když legendární švédský tenista Björn Borg na tribuně viděl nedělní finále Roland Garros, v němž Rafael Nadal zničil světovou jedničku Rogera Federera, posílilo to jeho víru ve schopnosti španělského tenisty. Podle Borga je Nadal schopen vyhrát i Wimbledon, i když se mu do cesty postaví pětinásobný šampion z londýnské trávy Federer.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Jestli letos přežije pár prvních kol, tipuju, že vyhraje Wimbledon," prohlásil Borg, který v All England Clubu vyhrál pětkrát za sebou v letech 1976 - 1980. Federer se bude letos snažit překonat jeho rekordní sérii.

V posledních dvou letech se utkal ve finále s Nadalem a loni musel podstoupit pětisetovou bitvu, než potvrdil svou wimbledonskou nadvládu. Nadal sice mimo Paříž nezískal žádný grandslamový titul, ale na Roland Garros předváděl agresivní tenis, který se příliš nepodobá hře klasických antukářů. Proti Federerovým náběhům na síť navíc vytahoval výborné prohozy. "Jsem mladý, musím se zlepšovat. Myslím, že se zlepšuju, a to je důležité," pochvaloval si Nadal.

Borg mu věří. "Loni to bylo ve Wimbledonu neuvěřitelné finále. Měl velkou smůlu, že ten zápas nevyhrál, měl šance. Jsem si jistý, že po porážce v takovém zápase se chce vrátit a ten turnaj vyhrát," uvedl.

Federer sice v neděli dostal "kanára" poprvé od roku 1999, kdy ještě nepatřil ani do první padesátky, ale o sebevědomí nepřišel. Směrem k Wimbledonu se dívá s optimismem. "Těším se na trávu. Snad bude druhá polovina sezony lepší než ta první," řekl tenista, který letos zatím nerozšířil sbírku 12 grandslamových titulů.

ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Největší naděje na titul bude mít určo Federer,Djokkovič, který umí na všech površích, ale muj tajný tip je Andy Roddick, který k vůli zranění vynechal FO a bude mít taky dost sil... navíc tráva je jeho nejoblíbenější povrch, což moc tenistů, snad kromě Rogera, Hewita říct nemůže...
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, sněhy jsou,ne tají,,já sm trubka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nebude mit na federera v zadným případě,uznavam ze french open hral ve fantasticke forme,ale kdeze lonske wimbledonske snehy taji,uz loni mel stesti ze dostal do finale,velka bitva se soderlingem a dalsi jine,,dle meho nazoru nedojde ani do finale pac ho vyradi djoker,kerej na tvrdym letos moc dobre. mnohem vetsi sance bude mit treba takovej Roddick, dale stepanek a dalsi jiny servismeni. Tady si nadalem muze poradit temer kdokoliv. treba se budu mýlit ale myliti se je lidske,a ja jsem clovek. co clovek to nazor,a ja am tenhle,,diky
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime,ale pokud hra bude jak na French open,tak uvidiš že si ti servismani mužou polibit prdel,Roger ve finale nepodaval špatně a jakou měl uspěšnost servisu???co?.)))))))))A mimochodem kdo z těch skvělych slavnych neantukařu byl 2x za sebou ve Finale wimbledonu????(Roddick a Hewitt a dal????) kdo vyhral několikrat Masters Series na Tvrdym povrchu??Kdo porazil Federera na hardu? Nadal je dobrej hrač a dokaže byt nejen antukařem,porovnejte ho s Robredem.)) Je dost dobrych tenistu-Djoka,Tsonga,Gonzales. Ale prostě přijde mi že furt Nadal- FO a zbytek jakoby někdo nikdy nepostřehl........:(
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě fandim Rafovi, to co řekl po vitěztvi FO tedka z něj udělalo meho favorita,neni moc hraču co by se zachovali takhle elegantně a jako gentleman.
Reagovat
smazaný uživatel
Co rekl ?,byl sem mimo dosah eurosportu,,diky
Reagovat
smazaný uživatel
Neskakal radosti přiliš ani neřval že jooo sem tě porazil,zachoval se jako gentleman.Na tiskovce se ho zeptali,že když takhle porazil Rogera tak se asi citi No 1:) On řekl,že ne,že pořad jako světova dvojka a ma bliž ke trojce než k jedničce. Všiml si,že Roger chyboval a mrzi ho takova prohra,že se mu za to omlouva. Eště byli dalši dotazy,ale prostě ukazal skromnost a uctu k Rogerovi.Přišlo mi to hrozně sympaticke a slušne.Každej vi,že Federerem se jen tak nestaneš:)
Reagovat
tenista
Nadal vyhraje wimbledon kdyť už i v zimně trénoval na trávě.A Roger klesl v bilanci na zápasy.ale když Roger prohraje Wimbledon. A Nadal ho vyhraje i když Nadal nebude světová jednička. tak Rogera nebudou považovat za světovou jedničku když prohrál WIMBLEDON
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je uz lepsi nez federer i na trave, tedka nedal federerovi ani čuchnout a na trávě bude to samé a kdo si myslí, že ne tak za par mesíců mu to klidne připomenu.
Reagovat
smazaný uživatel
a kde si na to prisiel ty maly scum,RF neprehral na trave uz 5 rokov a tie tvoje recicky si nechaj pre svoju mamicku
Reagovat
smazaný uživatel
NEMA NAROK ANTUKA NENI TRAVA !!!
Reagovat
smazaný uživatel
To sotva...
Reagovat
smazaný uživatel
Měl ho vyhrát už loni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist