Bookmakeři a sázkaři věří v triumf Kvitové. Padají i statisícové sázky

25. 1. 2019, 09:27
Aktuality 26
Ve vítězství české tenistky Petry Kvitové na Australian Open věří 80 až 90 procent sázkařů. Mírně ji favorizují také bookmakeři, kurzy na její triumf se pohybují kolem 1,8:1. Japonka Naomi Ósakaová má kurzy v rozmezí 2,1:1 až 2,17:1. Letošní Australian Open bude v Česku zřejmě nejsázenějším grandslamem v historii. Vyplývá to z odpovědí zástupců sázkových kanceláří, které oslovila ČTK. Ženské finále v Melbourne je na programu v sobotu od 9:30 SEČ.
Profily hráčů

"Petra Kvitová na začátku roku jasně ukazuje, že patří do naprosté špičky. V Austrálii se prezentuje výborným tenisem a zejména herní vyrovnaností, se kterou v minulosti často bojovala. Coby dvojnásobná wimbledonská vítězka by měla mít dostatek zkušeností, aby klíčový duel zvládla," uvedl hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák. Ve Fortuně jde na vítězství Kvitové ve finále zatím 80 procent sázek.

Kvitové spolu s Američankou Serenou Williamsovou věřili sázkaři už před začátkem turnaje. Kurz na výhru Kvitové začínal na 15:1, před včerejšm semifinále s Američankou Danielle Collinsovou (7-6 6-0) se posunul na 2,2:1. Williamsovou vyřadila ve čtvrtfinále další Češka Karolína Plíšková. V semifinále však podlehla Ósakaové 2-6 6-4 4-6.

Podle mluvčí Chance Markéty Světlíkové věřilo v semifinále Kvitové 95 procent sázkařů, Plíškové 56 procent.

Také v Tipsportu věří české tenistce zhruba devět z deseti sázkařů. Jeden klient vsadil na její výhru půl milionu. "Nejde jen o zisk grandslamu, ale zároveň i o post světové jedničky. Kvitová se cestou do finále rozhodně nenadřela tolik jako její soupeřka. Protančila do něj nejhůře jen se šesti prohranými gamy v utkání. Japonka Ósakaová sice už loni vyhrála US Open, ale Petra zatím jede na vítězné vlně a dostala se do skvělé fyzické i psychické pohody," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Podle mluvčího Fortuny Petra Šraina to zatím vypadá, že Australian Open se stane nejsázenějším grandslamovým turnajem vůbec. "Díky úspěchu českých tenistek, ale třeba i kvůli zajímavému comebacku Tomáše Berdycha, je o letošní turnaj mezi sázkaři mimořádný zájem. Sázky na semifinálové duely Kvitové a Plíškové se pohybovaly kolem deseti milionů korun. Zájem o finálový zápas bude ještě citelně vyšší," dodal Šrain.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Ondra979
tak a sazkovky maj vydelano..
Reagovat
Fandina
Já také věřím ve výhru Petry, ale protože to také vyjít nemusí, tak bych nevsadila ani flok. Ale jinak jí věřím, mám ji ve Fantasy na vítězku. Tak doufám, že to vyjde. Peti pojĎ!!!
Reagovat
dadaft
nejsem sázkař, ale podle mě zápas, na který se nedá vsázet...

(a souhlasím s PetaM - sázkaři jsou nejhorší odpad, drtivá většina hnusu vůči hráčům a hráčkám na netu je od nich)
Reagovat
hippos
ze te fotr nevycakl do kopriv, ty hnuse vodpornej..co si otviras hubu na sazkare? mam te vypnout?!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Hippos je názornou ukázkou...
Reagovat
Jabadu
Mno, pamatuji si na jistého "Kudrnu". Nadpisy jako "Kudrna se toho nebojí" apod. známe. Obecně mají Češi jednu nevýhodu: Neumí věrohodně lhát a ti věrolomní holomci (rozuměj lůza) jsou mnohaletými zkušenostmi tak vycvičeni, že šmé cejtěj na sto honů. "Kudrna" by totiž už dávno musel být s hotovostí hotovej!
:-)
Reagovat
PetaM
Jestli si Petra nechávala svůj nevyrovnaný výkon zrovna na finále, tak spousta lidí zapláče, to bude nenávisti zase :D :D

Na druhou stranu, pokud vyhraje, získá spustu "kvalitních fanoušků" :D :D Ovšem dokud neprohraje :D :D
Reagovat
George_Renel
Nenávistní po prohře ve finále GS mohou být právě jen zhrzení sázkaři - nejhorší sorta sportovních fandů.
Postup do finále je přece super, je třeba se podívat do minulosti a porovnávat.
Reagovat
jirkaS
je mi záhadou takové částky :-o
u české SK vsadíte litr a dělaj obstrukce
Reagovat
Fransoas
Tak toto bych nikdy nevěřil,že jeden tipující vsadí půl miliónu na jeden zápas.Inu najdou se takový šílenci.
Reagovat
ttopi
A pokud to vyjde a sázkovka to dá na FB, tak začnou lidi psát, že je to fake - to mě vždycky baví :D
Reagovat
mendrit
Pravda je, že žádná česká sázkovka si nedrží výherní hráče a chce se jich co nejrychleji zbavit. vysoké sázky nic neznamenají, záleží jaký má daný hráč historii, protože ne každý si může vsadit za daný kurz libovolnou částku.
Reagovat
ttopi
Narážím spíš na to, že třeba na FB Tipsportu se občas objeví fakt povedenej trefenej tiket, třeba s výhrou v milionech. No a hned přijdou odborníci,co sázejí šály za 20Kč a nikdy nevyhrajou a je to pro ně fejk. Přitom ty tikety jsou viděny a sledovány 2 dny předtím, než se stanou výherními.

Jinak taky jsem četl, že když je někdo úspěšný, hned je podezřelý z nekalých praktik. Ale žádnou blíže popsanou zkušenost jsem nikde nečetl.
Reagovat
mendrit
Těm výhrám se dá věřit a je to pro Tipsport zároveň dobrá reklama, pro své gamblery a sváteční hráče, aby dál sázeli dlouhé tikety.

Limity jsou hlavně na sólovky a postihnout tě když porušíš jedno hned z několika pravidel. Teoreticky ani nemusíš být v plusu a stejnak se tě to bude týkat.
Ať už podezřelé zápasy kde jde kurz rychle dolů, nebo se snažíš arbovat více či méně nenápadně, velké částky na málo populární zápasy atd.
Pak si tě postupně zařadí do jedné ze škatulek až si v té poslední nevsadíš ani na premier ligu za 10 kč.
Reagovat
ttopi
A to se nedá napadnout nějak soudně? Chápu, že je nesmyslný, aby někdo vsadil za velký peníze vysokej kurz - to vysloveně svědčí o tom, že se zápasem není něco v pořádku. Ale nejedná se o podvod z tvé strany. Chápal bych, že se zápas stáhne z nabídky, ale za co je tipér vlastně trestanej?
Reagovat
Fandina
Ne, protože každá společnost má nějaká pravidla, které musí každý sázkař dodržovat a když ta společnost sama stanovené podmínky neporušuje, tak nemáš šanci s tím nic dělat.
Reagovat
mendrit
Společnost může mít podmínky jaký chce, ale nesmí to odporovat nadřazeným zákonům, což už je otázka pro právníka.
Reagovat
Fandina
To je předpoklad fungování společnosti, že musí splňovat podmínky a legislativu. Ale tady jde o vztah společnost sázkař. Tam si stanovuje pravidla sama a samozřejmě v rámci platných zákonů.
Reagovat
Fandina
Jinak řečeno, vztah společnost sázkař musí splňovat zákonem předepsané podmínky.
Reagovat
mendrit
A tak jak to dnes a dříve fungovalo, že někdo si vsadit může a druhý ne, ikdyž nic neporuší tak je teda v pořádku ?
Posuzoval vůbec někdo krom sázkovky, jestli ty jejich podmínky můžou být takto uplatňovány?
Reagovat
Fandina
Musí mít uvedeno, za jakých podmínek můžeš sázet, když je nesplňuješ, tak tě nepustí k sázce.
Jak sázkovky fungojí konkrétně nevím, píšu to obecně.
Reagovat
mendrit
Tak sázkovce jde o zisk a nepotřebuje k tomu živit úspěšné sázkaře. Myslím že hlavní záměr je, aby se co nejvíce zkomplikovalo protáčení vkladu a tím nárok na získaní vstupního bonusu, kde tipsport nabízí tuším 50 000kč a když si někdo umí sehnat více účtů, tak by se mu to brzy bez dalšího omezení podařilo.

Soudit se asi jde, ale ještě jsem se nedozvěděl o žádném případu z minulosti ani současnosti.

Určitě je to tím, že se přizpůsobí sázející a jde jinam. To už ale je zase složitější najít nějaký vyčnívající kurz, když je tam konkurence profisázkařů.
Reagovat
hippos
Kam jinam? Slyšel jsi někdy o novele loterijního zákona? V dnešní době u nas není v podstatě žádná konkurence v oblasti kurzorových sázek.
Reagovat
mendrit
Tak můžeš se přestěhovat mimo ČR a už se na tebe nebudou stahovat vůbec.

Vyhláška, která platila u nás byla v přímém rozporu s nařízením EU o volném obchodu.
Tím, že vypsali podmínky pro udělení české licence i pro zahraniční subjekty, tak obdrželi desítky žádostí, ale žádnou neudělili. To si možná do budoucna zadělali na nějakou žalobu.

Proto možná nestíhají sázkaře, ale poskytovatelé, kteří raději omezili české verze, zrušili registrace a kompletně zmizela reklama na zahraniční sázkovky.
Reagovat
rybicka
Jestli bere evropské miliardové dotace, pak jsou to drobné :-)). Takovou hrou si třeba jen kompenzuje příjmy a stres ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist