Bolestivou prohru odnesla raketa. Musím na to rychle zapomenout, přeje si Berdych

26. 8. 2012, 19:51
Aktuality 34
Jen těžko se Tomáš Berdych vyrovnával s porážkou ve finále turnaje ve Winston-Salemu, v němž prohrál s americkým tenistou Johnem Isnerem, i když měl tři mečboly. Poté, co u sítě poblahopřál soupeři k úspěšné obhajobě titulu, rozmlátil na lavičce vzteky raketu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Doufám, že bude čas na to, abych dostal tenhle zápas z hlavy a uchoval si v paměti ty předchozí, které byly dobré. Ani tenhle nebyl špatný, až na ten konec. Stane se," prohlásil Berdych po prohře 6-3 4-6 6-7

V rozhodujícím tie-breaku sice prohrával 1-3, ale otočil na 5:3 a vypracoval si tři mečboly. Ani jeden však nevyužil a především zahození toho prvního ho muselo mrzet nejvíce. Na síti mohl zakončit smečí z bekhendu, míček ale skončil na pásce a Isner nakonec vyhrál 11:9. 

"Pár zápasů jsem tu vyhrál, což byl cíl. Dařilo se mi, ale přece jenom ten kousek tomu chybí," řekl Berdych s tím, že bude potřebovat chvíli na to, aby promarněnou šanci na zisk osmého titulu v kariéře vstřebal. "Ale už v pondělí nebo úterý začínám v New Yorku, takže moc času na přemýšlení o tom, co bylo, není. Musím se připravit na to, co bude," uvedl český tenista, jenž vstoupí do US Open z pozice turnajové šestky utkáním s Belgičanem Davidem Goffinem. 

Jeho přemožitel Isner vyhrál turnaj ATP popáté v kariéře. Letos triumfoval podruhé a stejně jako v červenci na trávě v Newportu mu vyšla obhajoba. "Je to skvělý pocit. Obhájit titul není snadné. Cítil jsem tu na sebe tlak. Myslím, že mi tahle zkušenost do budoucna pomůže," řekl sedmadvacetiletý Američan.

Ve finále nasázel Berdychovi 22 es a po dvou hodinách a 26 minutách mohl začít slavit. "Byl to výborný zápas v neuvěřitelné atmosféře. Asi to nebyl vždycky úplně nejhezčí tenis, ale zvládl jsem to a jsem na to pyšný," liboval si Isner, jenž v semifinále vyřadil turnajovou jedničku Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
měl raketu rozštípat už na Austrálii po prohraném druhém setu s "králíkem".Ve Winston-Salemu se na radu Wilandera asi upamatoval a snažil se něco změnit.Na poprvé to nebylo vůbec špatný:-)Tak snad příště,tam ty rozhodující voleje budou padat.Moc mu to přeju.
Reagovat
gigin
Je fajn :)))
http://www.q3.cz/images/92tom_k_janko.jpg
Reagovat
Sonja
:-)))
Reagovat
Fandina
kostej ... tak na tom Australien Open vlastně Tomík nic neřekl :-) nepodal ruku, myslel si že Nico ho nastřelil naschvál a nemusel, ten rozruch potom byl podle mě mnoho povyku pro nic, ale stalo se no, žádné neštěstí to nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandil jsem Johnymu, proč ale v česku lidi nemaj radi Berdycha? Co komu udelal ze me to uniklo? Je to vynikajici hrac a prohrat s Johnem neni prece ostuda, zvlast kdyz cely stadion tlaci domaciho. A ten kdo si mysli ze jo, tak bych ho postavil na prijem at si to uzije.

Berdych navic predpisove reprezentuje v DC, ma skvele vysledky. Je v top 10, tvrde na sobe maka. Meri skoro 2 metry, presto hodne zlepsil pohyb a je trpelivejsi ve vymenach a diky tomu se dostal do top 10. Ma smulu ze v jeho dobe hraje Roger, Rafa a Novak. Ale takovych hracu je vic, jinak by jiste i ten grandslam vyhral.
Reagovat
VlS
Na tohle téma zde byla diskuse několikrát, nikdo z kritizujících nikdy neřekl nic konkrétního a vždy jen vypustil mlhu typu: každej přece ví, že ............., (a místo těch teček nic konkrétního), v Prostějově všichni ví že .................... .
Osobně bych to přisuzoval základní národní vlastnosti - závisti.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou závistí to je samozřejmě neskutečná kravina. To bych tím pádem třeba já, kteýr Berdycha nemám rád, nepřál ani Kvitové nebo Štěpánkovi, které mám oba rád. Berdychovi samozřejmě přeju, když hraje v DC, ale běžně na okruhu není povinnost přát českým hráčům ne? Tam přeju podle osobních sympatií a Berdych je mi značně nesympatický, svým chováním, vystupováním. Teď zas dorazí 150 lidí a řekne, že už není tak arogantní. Kolikrát když vidím jeho uražený výraz třeba po hádce s rozhodčím, tak chytám nervy. Naučil jsem mu přát v některých zápasech, ale nebýt to Čech, tak je u mě n jednom z posledních míst v oblíbenosti. V tom 10 míň přeju snad jen Nadalovi a Tipsarevičovi.
Reagovat
Fandina
Berdych není argonatní a tváří se normálně když mu rozhodčí něco říká. Nejseš na něm příliš přísný? Když dělá rozhovor tak je hodně milý a ji jinak na kurtu vypadá moc dobře. Celkem neutrálně ale ne arogantně ne pohoršeně. Nevím na jaký tenis se díváš.
Reagovat
Fandina
tomasinho - teď nemohu najít odkaz, ale jistý tenisový expert ze zahraničí asi americký charakterizoval Tomáše jako nejépe vypadajícího i co se týká vzhledu výrazu obličeje ve hře v současné době z těch pdředních hráčů a faktem je že on se svou atletickou postavou a neutrálním výrazem v obličeji a při pohybu na kurtu vypadá moc dobře. Navíc je to opravdu pěkný muž. Odkaz najdu a dám to sem.
Reagovat
Fandina
A pokud vím tak zjara dostal Tomáš cenu fairplay kterou udělovali trenéři odborníci a hráči, tedy lidé kteří se pohybují přímo v tom a ne ten kdo sleduje dění z obrazovky. Takže vlastně Tomáš super.
Reagovat
Sonja
Tom je bez debat hodně pohlednej kluk, ale souhlasím s tomasinhem, je často dost nesympatický;-)
Reagovat
Fandina
tak ona je otázka co sympatií myslíš.
Reagovat
Sonja
To je fuk, nechci se pouštět do nekonečné debaty:-D
Chápu, že ho bráníš, sama jsem fanynka hráče, který je pro spoustu lidí nesympatický a já ho miluju přes všechny jeho otrávený výrazy, nadávky, rozštípané (nebo rozřezané pilou:-D) rakety...
Takže tak:-)))měj se!
Reagovat
smazaný uživatel
Mi je buřt, kdo je jak pohledný muž, Že na mě Berdych působí značně nesympaticky je můj subjektivní pocit, tak se mi to porsímtě nesnaž vyvrátit nějakými tvými plky, jak vypadá na kurtu dobře. Ironické úšklebky po sporných verdiktech a hádkách, ostré slova na Grafa na jednom z antukových turnajů. A Almagra radši nezmiňuju, protože se tady vyrojí dav, který začne tvrdit, že ho trefil schválně a pak měl radši odehrát míč mimo kurt a nechat chudáčkovi Berdychovi bod.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášovi fandím a mám ho i docela rád. Jak už zde bylo napsáno pokud to bylo trošku možné tak vždy nastoupil v DC a vždy bojoval. Což se u jiných top hráčů nedá říct. Ale od letošního Australien Open si vždycky při nastřelení hráče míčkem říkám co by na to asi Tomík řekl :))
Reagovat
Fandina
Sonja ... jasně že Tomáše bráním. Nevidím totiž při sledování tenisu takhle zdálky žádné velké rozdíly mezi nimi jako hledisko k posuzování sympatií. Vidím hru a při bližším záběru fyzický vzhled a výrazy při výkonu. Proto pro mě není žádný z tenistů na okruhu nesympatický a už nejmíň ti, které mám na talíři nejvíc, špička nebo domácí. Jinak pokud se člověk dostane k tenistům blíže osobně, třeba jen postáním vedle nich, tak pak mi je sympatický každý, s protivným jsem se nesetkala. A ostatně i v životě mimo tenis to tak platí. Tak je známo že Tomáš je introvert a ti vypadají nepřístupně, ale na druhé straně je jeho výraz při čemkoli hře rozhovorech i jednání s rozhodčími naprosto přímý.
Reagovat
Fandina
Tak ty vidíš Tomáše tak a to nedobře, já ho vidím jinak a to jak jsem posala a určitě nevidím nějaké úšklebky a kdyby no a co, každý je nějaký. Ale popisovat tady, že Tomáš je horší než ostatní, tak to tedy nevím. Na každém se něco najde co se nám nelíbí, on není horší než jiní, v něčem je lepší v něčem ne. Neznám na okruhu ideála.
Reagovat
Fandina
kostej ... tak na tom Australien Open vlastně Tomík nic neřekl :-) nepodal ruku, myslel si že Nico ho nastřelil naschvál a nemusel, ten rozruch potom byl podle mě mnoho povyku pro nic, ale stalo se no, žádné neštěstí to nebylo.
Reagovat
Fandina
Tak já souhlasím s tvým příspěvkem ohledně Berdycha. Také nerozumím tomu, že slyším nemám Berdycha rád, není mi sympatický, když mě sympatický je a jeho hru mám ráda. Ptám se na důvody těch lidí a oni napíší tváří se tak nebo tak. Tomu nerozumím. Jde o tenis a ten hraje dobře a že by mě nějak pokořoval při sledování tenisu, naopak mám radost když hraje super a o nic jiného nejde. Nerozumím těm řečem proti němu, dovolím si říci že je to lidská malost a nerozum. Takto by se mohlo pochybovat o každém hráči na okruhu. Nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
O závisti se v případě Berdychovy neoblíbenosti nedá vůbec mluvit. Tomáš příkladně reprezentuje v DC, za to klobouk dolů, nemusel by to dělat. A přestože je introvert, tak i tak si může z velké části sám za to, jak ho vnímají lidi. On si vybírá, jak se bude prezentovat na veřejnosti. Mi osobně na něm nesedí, že po porážkách častokrát hledá výmluvy. Místo aby např. na rovinu a chlapsky přiznal, že mu to až podezřele často proti outsiderům nejde a že si za to může z velké části sám svou kvalitou hry, tak opravdu často hledá výmluvy jinde. Stačí mi jenom, jak po svém vyřazení na RG nepřímo nařknul Del Potra ze simulace s tím ovázaným kolenem. Hlavně, že Delpo z důvodu zranění kolena nehrál hned následující týden v Queensu. A takových případů by se našlo víc... Ale jinak Berdycha respektuju. Dotáhl to ve svém oboru dál než většina z nás tady, uznávám taky, že Ester po jeho boku mu velice sluší, ale mé osobní sympatie si nezískal a se závistí to nemá co dělat...
Reagovat
Fandina
Pokud se týká vyjádření Berdycha po zápasech, tak on nikdy nepodkuřuje, mluví přímo, to je fakt a řekne to co si myslí. Většinou je to o něm, že bude muset přidat atd., ale myslím, že to není nějak nad rámec slušnosti nebo něčeho odsouzeníhodného. Je introvert a tak prostě řeší jenom sebe no. Jak říkám přímý kluk a mluví jasně stručně pozitivně.
Reagovat
Fandina
Ještě k té neoblíbenosti Berdycha, říkám já nemám důvod ho mít neoblíbeného, naopak dobře reprezentuje, dobře hraje, mě osobně nic neudělal a ráda se na něj dívám. Vyjadřuje se jasně takže nevím, kde se ta neoblíbenost o které se píše bere.

Také mě napadá to slovo závist, nebo nesoudnost, malost těžko říct.
Reagovat
VlS
Vidíš, a to je přesně ta mlha o které jsem psal - píšeš:
Mi osobně na něm nesedí, že po porážkách častokrát hledá výmluvy. Místo aby např. na rovinu a chlapsky přiznal, že mu to až podezřele často proti outsiderům nejde a že si za to může z velké části sám svou kvalitou hry, tak opravdu často hledá výmluvy jinde.
Můžeš sem hodit konkrétní odkaz na něco, kde takhle komentoval prohru? Mě naopak připadá, že řekne, že hrál špatně a nehledá výmluvy.
Reagovat
VlS
Sympatie se nedají ani vnutit, ani zakázat a je pochopitelné, že ne všem je Tomáš sympatický. Osobně mu fandím na základě příslušnosti ke stejnému národu a jako k člověku k němu mám naprosto neutrální vztah, protože ho osobně neznám.
Na kurtu mi připadá normální a vyrovnanej. S Almagrem na AO bylo nepodání ruky blbost a chyba a on to moc dobře ví.
V jeho chování spíš vidím tu introverci než nějakou aroganci, ale o tom se do nekopnečna můžeme učítat, co je to vlastně arogance.

To Sonja:
ty taky fandíš na národnostním principu Srbům, u tebe chápu, proč nemáš Berďu ráda, když bys raději viděla Tipsiho na jeho místě.

Moje poznámka byla spíš k typu kritiků, že má Bavoráka a neumí si na něm udělat nic než dotankovat a podobně. Osobně znám dost lidí s Fabčou, kteří neumí o nic víc - no a co?)
Reagovat
Sonja
:-D nebuď směšnej prosímtě... podle čeho soudíš, že Berdycha nemám ráda? Dyť jsem mu teď v několika zápasech fandila (mimochodem je to dohledatelné:-D)
Reagovat
VlS
z tvé odpovědi Fandině ve 12:37:
"Re: Fandina
Tom je bez debat hodně pohlednej kluk, ale souhlasím s tomasinhem, je často dost nesympatický;-)"
Reagovat
Sonja
nemít někoho rád a uznat, že někdo často působí nesympaticky, je pro mne rozdíl;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, nejsem Berdychův fanoušek, abych ta fakta vysypal z rukávu okamžitě, takže budu muset hodně projíždět některé jeho staré rozhovory. Ale budu se ti snažit vyjít vstříc. Tady je první odkaz - http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/124403/berdych-kritizuje-del-potra-jeho-zraneni-je-to-dost-okaty.html Tady Tomáš přiznal, že měl využít v prvním setu brejkboly, ale pak už dal zase průchod svým emocím alias upřímnosti(?). Tady hodně přestřelil, protože následný zápas Del Potro s Fedexem prohrál, i když vedl 2:0 na sety a den či dva po tomto duelu oznámil, že z důvodu poraněného kolena nebude hrát v Queensu. P.S. Nechci se hádat, jen se snažím ukázat, co mi na Berdychovi vadí.
Reagovat
Fandina
Přečetla jsem si to, ale to by potom nemohl nikdo nic říkat. Je to navíc blesk, tak nikdy nevíš jak podávají citace. Jinak nic závadného podle mě. Mluvil o prohraném zápasu celkem věcně a nic urážlivého. Je to těžké když hraješ proti někomu kdo je v průběhu zraněný. Kdyby toho nebylo, nevyjadřoval by se k tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidět, že v tomhle se neshodneme. Ale nevadí :-) Každý sportovec a nejen tenista si buduje mediální obraz podle svého uvážení. Tomáš těch drobných "kaněk" má ve své kariéře už několik, i když u některých zpětně uznal, že už by je podruhé neudělal. Narážím na gesto mlčení, které předvedl před lety před zaplněnou halou ve Španělsku, když vyřadil Nadala. Nebo na Almagra na Australian Open anebo na poslední příklad, který jsem tu uvedl i se zdrojem. Chápu, že tenis je vysoce individuální a svým způsobem i egoistický sport a že to Tomáš nemůže mít jednoduché, když od svého juniorského (nebo kterého věku) všude slyší, že jednou bude nejméně v top ten. Přesto o aroganci nemluvím. Jen o jistých lidských (ne tenisových) nesympatiích v jeho případě. Třeba u Petry Kvitové jsem takové nepřímé obvinění ze simulování nikde nezaznamenal. Ale je to proto, že Petra je povahově jiná, mediální obraz si taky buduje svůj, a proto je třeba některým lidem sympatičtější než Tomáš. P.S. A speciálně v tomto případě věř, že ta citace Sportu alias Blesku je přesná. Honzu Jarocha znám osobně a nedovolil by si v takovém případě něco překroutit, zvlášť když se k tomu tenkrát vracel v novinách i o den později ve své poznámce... P.P.S. Ale přesto, že se neshodneme, jak jsem dříve psal, Berdycha tenisově respektuju a chválím za za vzornou reprezentaci v DC. A že spousta outsiderů zrovna proti němu předvádí v poslední době životní výkony, to už je zase jiné téma...
Reagovat
Fandina
Pokud se týká novinařiny, tak ono nejde ani tak o citace konkrétních tenistů, ale o komentáře k jednotlivým citacím, nebo názvy článků v jednotlivých médiích, ať už jde o jakýkoli typ od seriozního přes méně či více bulvární. Není to nic proti jednotlivým novinářům, ti dělají svou práci a podle toho také píší, seriozně nebo bulvárně, podle toho kde pracují, aby článek odpovídal požadavku příslušného média. A vždycky je to o tom, jaké otázky dávám a jaké zveřejním. Já jsem si i v tom článku přečetla citace Tomáše a tam neshledávám nic závadného. Kdyby se Delpo nezranil, neptali by se ho novináři a neměl by problém s komentování někoho zraněného. Navíc si na ten zápas pamatuji. Pokud se týká vroubků Tomáše, on je introvert, tihle lidé si vystačí sami, druhé nepotřebují, tím pádem jim neškodí ale také nenadbíhají svými vyjádřeními. Extrovert, který se hodně kamarádí a potřebuje kolem sebe druhé je prostě sympatičtější, ale o morálce to nic nevypovídá. Spíš introvert druhému neškodí, protože od něj vlastně nic nechce.
Reagovat
smazaný uživatel
namyšlený frájo !
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych na jeho místě rozmlátil hned 4.
Reagovat
smazaný uživatel
To já podobně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist