Bob a Mike Bryanovi získali 61. titul a vyrovnali rekord 'Woodies'

17. 5. 2010, 14:28
Aktuality 1
ATP MADRID - Američané Bob a Mike Bryanovi včera vyhráli finále na antuce v Madridu a společně si připsali již 61. titul. Vyrovnali tím rekord legendárních Australanů Todda Woodbridge a Marka Woodforda.
Profily hráčů
Bob a Mike Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi minulý týden na antuce v Madridu nenašli přemožitele a po finálové výhře 6-3 6-4 nad Nestorem se Zimonjičem si připsali společně již pátý letošní a celkově 61. titul.

Jako tým tak vyrovnali rekord legendárních Australanů 'Woodies', kteří čtyřhrám vládli v devadesátých letech minulého století.

Nejvíce titulů deblových týmů (od roku 1968):
1. - 2. Woodbridge/Woodforde (Austr.) 61
1. - 2. B. Bryan/M. Bryan (USA) 61
3. - 4. Fleming/J. McEnroe (USA) 57
3. - 4. B. Hewitt/McMillan (Austr./JAR) 57

"Je to až děsivý pocit vyrovnat rekord Woodies," řekl Bob Bryan. "Oni byli našimi vzory. Měli jsme štěstí, že jsem vyrůstali v době, kdy byli nejlepšími na světě a my se od nich mohli učit."

"Předváděli skvělé čtyřhry. Sice neměli excelentní servisy, ale byli hrozně chytří. Hodně věcí jsme se od nich naučili," dodal Mike.

Dvaatřicetiletí Američané mohou získat rekordní 62. titul už za necelé tři týdny na French Open. "Bude ještě hodně příležitostí, jak získat 62. vítězství. Ale na grandslamu by to bylo něco zvláštního," zasnil se Bob. Roland Garros vyhráli ovšem jen jednou, navíc před sedmi lety. 

Bratři Bryanovi odehráli již 99 společných finále a mají před sebou další metu: vyrovnat rekord v počtu vyhraných grandslamů, který rovněž drží Woodbridge s Woodforde. Australané společně vyhráli 11 turnajů 'velké čtyřky', Američané zatím osm. Ten poslední slavili letos v Melbourne. 

První společný titul získali v roce 2001 v Memphisu a pak vyhráli v sezoně ještě třikrát. Od té doby zvítězí ročně minimálně na pěti turnajích. Nejlepší sezonu prožili před třemi lety, kdy nenašili přemožitele na 11 akcích a navíc slavili výhru v Davis Cupu. V letošní sezoně už mají minimum splněno, Madrid byl už jejich pátý titul. 

Českým rekordmanem v počtu titulů ve čtyřhře na turnajích ATP je někdejší deblová světová jednička Tomáš Šmíd. Ten s různými partnery vyhrál celkem 55 turnajů, nejvíce s Pavlem Složilem (17).

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
weak
mam je rad, jsou to pašáci...!

už jen proto, že mimo tenisu dělají i spousty dalších zajímavých věcí - muziku, charitativní činnost apod.
¨
RESPECT, guys! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist