Bob a Mike Bryanovi poprvé v open éře vyhráli čtyři grandslamy v řadě

6. 7. 2013, 20:54
Aktuality 3
Bob a Mike Bryanovi vyhráli potřetí v kariéře mužskou čtyřhru ve Wimbledonu a získali společně patnáctý grandslamový titul. Ve finále porazili chorvatsko-brazilskou dvojici Ivan Dodig a Marcelo Melo 3-6 6-3 6-4 6-4 a jako první pár v historii profesionálního tenisu mají v držení všechny čtyři grandslamové tituly současně (nekalendářní Grandslam). Navíc jsou i úřadujícími olympijskými šampiony.
Profily hráčů
Bob a Mike Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi triumf oslavili svou tradiční srážkou hrudníků ve výskoku. "Je to, jako kdybychom přidali na naši skvělou kariéru oříšky a šlehačku a třešinky," přirovnal o dvě minuty mladší a o tři centimetry vyšší z dvojčat Bob tenisovou kariéru ke zmrzlinovému poháru.

Pětatřicetiletá dvojčata přitom vstoupila do zápasu s Ivanem Dodigem a Marcelem Melem, kteří hráli ve finále grandslamu poprvé, katastrofálně a brzy prohrávala 0-5. První sadu proti dvanácté nasazené dvojici, která v semifinále vyřadila Radka Štěpánka s Leanderem Paesem, už nezachránili. V dalších třech setech ale při svém podání nezaváhali a po dvou hodinách proměnili první mečbol.

Bryanové letos opanovali Australian Open a French Open, a pokud na podzim obhájí loňský titul na US Open, stanou se teprve druhým párem v historii, který získá všechny čtyři grandslamové tituly v jednom roce. Kalendářní Grandslam získali Australané Ken McGregor a Frank Sedgman v roce 1951, sedmnáct let před začátkem profesionální éry tenisu.

"Nemyslel jsem si, že něco bude tak úžasné jako zlatá medaile, ale tohle je jako koruna, završení nebo mašlička uvázaná na naší kariéře. Je to něco, o čem jsme nikdy ani nesnili - zkusit vyhrát všechny čtyři v řadě," dodal Bob Bryan.

Titul v ženské čtyřhře získal tchajwansko-čínský pár Su-Wei Hsieh a Shuai Peng. Osmá nasazená dvojice ve vůbec premiérovém grandslamovém finále porazila Ashleigh Bartyovou a Casey Dellacquaovou, které v závěrečných kolech vyřadily Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou i Květu Peschkeovou s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou, ve dvou setech 7-6 6-1.  Australanky si na první titul musí počkat, letos ve finále prohráli i na domácím Australian Open.

Měsíc po triumfu na Roland Garros si zahrají i ve finále Wimbledonu juniorky Barbora KrejčíkováKateřina Siniaková. Sedmnáctileté Češky ještě neztratily ani set, když dnes porazily 6-3 6-2 rumunsko-srbský pár Ducuová/Stojanovičová.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
sobotní výsledky (06. 07. 2013)

Muži:
Čtyřhra - finále:

B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Dodig/Melo (12-Chorv./Braz.) 3-6 6-3 6-4 6-4

Ženy:
Čtyřhra - finále:
Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (8-Tchaiwan/Čína) - Bartyová/Dellacquaová (12-Austr.) 7-6(1) 6-1

Juniorky:
Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Ducuová/Stojanovičová (5-Rum./Srb.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Jiri
Nadhera. Snad vyhraji i posledni GS a muzou do duchodu. Navic doma by to bylo o to symbolictejsi. Podobne jako u Fedexe se budou jejich rekordy prekonavat tezko.
Reagovat
kada.tom
Velkej úspěch, ještě bych jim přál v na US Open obhájit, aby měli i v open éře jako první kalendářní grandlasm :-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist