Blog: David Ferrer v Římě

7. 5. 2008, 13:02
Aktuality 1
Pátý tenista světa David Ferrer je jedním z hráčů, kteří pro stránky ATP píší svůj blog z turnajů. Tento týden popisuje svůj pobyt na podniku Masters v Římě.
Profily hráčů
David Ferrer

Úterý 6. května

Dnes jsem trénoval s Nicolasem Almagrem, trochu si zacvičil a pak jsem se šel dívat na zápas dvou Španělů: Carlose Moya hrál proti Fernandu Verdascovi. Když skončil první set, šel jsem zpátky do hotelu.

Moya je ohromný člověk, veterán, který je pro nás vzorem. Dá se říci, že ho považujeme za svého tátu. Naučil nás spoustu věcí, od těch nejdůležitějších až po malé detaily.

Úplně první finále jsem proti němu hrál před šesti lety v Umagu. Porazil mě docela snadno. Má výjimečný vztah s Nadalem, Rafa ho pořád obdivuje, i když je teď on ta hvězda. Carlos je první tenista z Mallorcy, který se stal světovou jedničkou, a Rafa ho chce následovat.

Dnes jsem šel na oběd s oběma. Řím je, po Španělsku, místem, kde se najíte nejlépe. Podle fotky můžete sami usoudit, že to byl náročný den. My Španělé se vždycky snažíme jíst společně.

To nejlepší, co tu můžete dostat, je mozzarella. Miluju ji, je to italská specialita, vynikající sýr. Pizzu jsem si zakázal, ale když přidají mozzarellu do pasty, pak ten rozdíl poznáte. Ta, co mají tady, je úplně jiná, než jakou seženete jinde na světě.

Zítra mě čeká těžký soupeř, Radek Štěpánek. Pokaždé se tlačí na síť, výborně umí voleje. Bude to náročný zápas, tím jsem si jistý, a určitě jiný, než jaké na antuce obvykle hrávám. Uvidíme, jak to půjde...

TenisPortal.cz, atptennis.com

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohužel to šlo špatně:-(((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist