Blížím se k formě, v níž chci být, hlásí před startem antukové sezony Nadal

3. 4. 2017, 16:28
Aktuality 57
Rafael Nadal je s výkonem v nedělním finále Masters v Miami proti Rogerovi Federerovi spokojený. I přes prohru cítí, že se blíží k formě, jež by mu měla zajistit úspěšný přechod z tvrdého povrchu na antuku a premiérový letošní titul. První turnaj na antuce absolvuje od 16. dubna na Masters v Monte Carlu. Před French Open by rád stihl celkem čtyři akce.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© daviscup.com)

Rafael Nadal letos potřetí nestačil na Rogera Federera. Přesto se po prohře 3-6 4-6 ve finále Masters ve floridském Miami cítí sebevědomě. Podle Španěla to byl i přes jednoznačné skóre velmi těsný souboj, který rozhodlo pár míčků.

"Podle mě to dnes byl těsný zápas. Prohrál jsem 3-6 4-6, ale v prvním setu jsem mohl jít do brejku dříve než Roger," řekl Nadal, jenž měl brejkboly v prvním, pátém a sedmém gamu.

"Normálně ve štěstí nevěřím, ale moc jsem ho v úvodní sadě neměl. Pár výměn při brejkbolech jsem měl rozehraných opravdu dobře a stejně jsem je prohrál. Pak mě brejknul a najednou jsem poprvé prohrával," popsal čtyři nevyužité brejkboly v úvodním dějství.

"Dnešní duel rozhodly maličkosti. Štěstí se přiklonilo k Rogerovi. Pro mě byl dnešní zápas mnohem vyrovnanější, než ukazuje výsledek. A hlavně úplně jiný než ten poslední," vzpomněl si Nadal na předchozí duel s Federerem v Indian Wells, kdy na Švýcara jednoznačně nestačil a uhrál pouze pět her.

Před svým neoblíbenějším povrchem - antukou - nadále zůstává pozitivní a věří si. První start na nejpomalejším tenisovém povrchu má v plánu na Masters v Monte Carlu, kde bude od 16. dubna obhajovat loňský triumf. "Blížím se k formě, v níž chci být," hlásí před antukovou částí sezony držitel devíti trofejí z Monackého knížectví.

"Hraju velmi kvalitní tenis a věřím, že jsem připravený opět vyhrávat tituly. Letos už jsem byl třikrát ve finále a vždy mě porazil Roger, který letos ještě neprohrál. Respektive jeden zápas teda prohrál v Dubaji, ovšem ten by za normálních okolností také vyhrál," hodnotil Španěl své finálové účasti v Melbourne, Acapulku a Miami. Zapomněl však na porážku ve finále v Acapulku se Samem Querreym.

"Hraju dost dobře na to, abych zaútočil na ty nejvyšší mety. Do Monte Carla určitě dorazím stoprocentně připravený. Když se mi takhle daří na tvrdém povrchu, většinou pak na antuce podávám ještě lepší výkony. Musím ale tvrdě makat. Na antuku se rozhodně těším," avizuje.

Nadal bude samozřejmě jedním z horkých favoritů na celkového vítěze French Open. Skromný rodák z Manacoru ale zatím o druhém grandslamovém podniku sezony nepřemýšlí.

"Na antuce jsem nehrál rok. Ani nevím, jestli jsem kandidát na titul. Před French Open nás stále čekají čtyři turnaje. Uvidíme, co se na nich stane, jak kdo zahraje. Teprve pak můžeme tipovat finalisty French Open," řekl Nadal, jenž bude startovat v Monte Carlu, Barceloně, Madridu a Římě.

"O French Open teď nepřemýšlím. Chci si chvíli odpočinout na Mallorce, strávit po měsíci a půl čas s rodinou a poté se začít připravovat na antuku. Příprava má teď nejvyšší prioritu, ne French Open. Pokud zvládnu přechod z tvrdého povrchu na antuku bez jakéhokoli zranění a absolvuju kvalitní přípravu, tak vím, že mám na to, abych jedním z kandidátů na trofej z French Open byl," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

57
Přidat komentář
VlS
Jsem koukal na nějakou fotku a vypadá to, že ta výsadba na temeni se nějak neuchytila, což?
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky mne to už napadlo při některých záběrech z Miami.
Reagovat
a.magerova
Jsem taky vždy pečlivě číhala při zápasech a zde jsou mé postřehy.... tak, kde to měl dřív už velmi prořídlé, se mi zdá, že je to zahuštěno.... ale zdá se mi, že se mu nově dělá kolečko jinde, ale nic není ztraceno, zasejou příště, nemám strach.... takže za mě - myslím, že uchytilo.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
este stale sa to môze skoncit happyendom,skonci ako Agassi a za manzelku si zobere Serenu
Reagovat
FulnekUltras
to budou ranní rituály jako fík ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bodovy zisk z uvodu sezóny je tretí najvyšší v Rafovej kariére. To je velkým pozitívom..Na tie body však bude musiet nadviazat počas antukovej sezóny, až vtedy sa naozaj docenia a budu mat zmysel...Tentoraz su vsak vo velkom tieni Rogerovej formy, mozno ak by Nadal prehral vzdy s inym súperom a strata na jednotku sezóny by nebola velká, tak sa na tých cca 2200b pozerá úplne inak a nepodliehala by tolkej kritike. Jar ukáže..
Reagovat
Labi
problém není bodový zisk Rafy, problém je u něj to, že letos 3x prohrál s Rogerem, který si něj věří a spekuluje se jestli dokáže porazit Murrayho a Djokovice, kteří se vrátí, resp. jestli jim bude stačit. Protože jestli by nedokázal porazit trio Djokovic, Murray a Federer, tak by se asi moc krát do finále už nepodíval, ve zkratce spekuluje se jestli má ještě na absolutní vrchol
Reagovat
smazaný uživatel
To ze prehral 3krat s Rogerom na harde bude mat na antuke asi taky vplyv, ako ked by Federer prehrat 3 krat s Nadalom na antuke a mal by z toho teraz vyvodit dosledky do Wimbledonu...

To skor je logickejšie domnievat sa, ze ked Nadal zlepsil svoju hru na harde oproti roku 2016, tak ju zlepší aj na antuke, nemyslis?...A aj s vykonnostou v roku 2016 Andyho na antuke predsa zdolal. A to bol sám Murray asi formou inde..To isté plati aj o Nolem, ktorý sa vsak a Rafom stretol na antuke v roku 2016 len raz, v oboch setoch prehrával 2:4, nakoniec ich vyhral..Je to otvorené, ale primárna logika z doteraz videného naznačuje, ze Nadal šiel hore a ND a AM naopak dole.
Reagovat
Labi
je důležité si uvědomit že nejtěžší soupeři od AO byli Kolhschreiber, upadajícíc Cilic nebo Fognini, což asi nejsou soupeři, jejichž porážka by byla nějak směrodatná. Ano Murray s Djokovicem teď nehráli ale nikdo neví v jakou formou přijdou.

Jinak nechápu proč Rafa hraje vždycky Barcelonu. Ano, je to antukový turnaj v rodném španělsku ale hrají se kromě toho 3x Masters a jeden GS, což je hodně nabitý program a trochu polevit a pochopit, že zdravé ruce a nohy bude potřebovat ještě na druhou polovinu sezóny by nebylo od věci
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo od AO?..Berme ten úvod sezóny ako celok, Austrália bola velmi podarená a IW a Miami výsledkovo potešili, herne už možno tak nie...

Barcelona je pre neho najdolezitejsia 500ka, hrá to doma v Spanielsku, zrejme to hrá rolu. Mozno v buducnosti to vypustí, má "30" rokov, je to vek tak na hranici...Samozrejme zvladnut 2krát dvojicku turnajov za 2 tyzdne je masaker, snad vie čo robí..
Reagovat
turista
Tu Barcelonu chápu. Znamená pro Rafu téměř jistý titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Když Rafa projel finále AO, vždy bral titul na FO....12 a 14 :)) takže se máme na co těšit ;)
Reagovat
a.magerova
Roger, pokud se potkal ve finále AO s Rafou... bral pak FO i Wimbledon... :-))
Takže se máme na co těšit... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,ale v roce 09 AO Roger projel,takže to úplně nesedi ;)
Reagovat
a.magerova
Nevstoupíš třikrát do stejné řeky.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
nebud taka nenasytna,AO a W musia stacit
Reagovat
a.magerova
Ale znáš TO.... člověk nemá mít malých cílů.... ;-)

Dovedeš si představit ten poprask před USO, kdyby Roger měl AO, FO a Wimbl.... :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
az vyhra Roger tohto roku FO,tak zmenim fanklub:),to ze ovladol takmer vsetky statistiky vratane rodinnych,respektujem uz teraz
Reagovat
ipko
stačilo dopodávať na AO a možno by si mal ty teraz IW+Miami.. Roger by mal z teba už taký komplex že do konca kariéry by sa už nad tebou nezmohol ani na jedno víťazstvo.. holt, GOAT musí mať aj šťastie, ale podla niektorých uživatelov na TP ho má celú kariéru, inak patrí k šedému priemeru..
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Tuttovka
Myslím si, že každý člověk, který ten zápas viděl, musí říci, jak těžké by bylo pro kohokoli doservírovat finále AO proti Federerovi. Šel po tom hrozně tvrdě. Vždyť měl tolik breakballů a hrál tak dobré údery, že ty chyby prostě musely přijít. Navíc držet náskok breaku pět podávacích her je dost těžké, když soupeř má při každém vašem podání BP a své gamy vyhrává 40-15 či 40-0.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já si myslím, že kdyby IW a Miami nezískal Roger, tak druhý nejžhavější kandidát je Nick. Myslím, že kromě Rogera nebyl na US hardech nikdo, kdo by jej byl schopen zastavit. Jestli si udrží formu, ve WB bude asi ještě nebezpečnější a ani na antuce bych ho úplně nepodceňoval. Holt je potřeba s ním začít počítat...
Reagovat
Marduch
Nickovi se v Miami zrovna chtělo. Většinou se mu ale spíš nechce - pár kol ok, pak únava případně nějaké bebí, a to už pak není nic pro něho.
Reagovat
Labi
Nadal má tu nevýhodu, že také odehrál slušnou porci zápasů a teď nemůže na antuce nic vynechat, když to je jeho TOP povrch. Navíc Murray a Djoko budou nahánět body jak jen to půjde (jestli jim to teda půjde), takže bude zajímavé sledovat jak bude situace vypadat před FO
Reagovat
Kozoroh
" "Na antuce jsem nehrál rok. Ani nevím, jestli jsem kandidát na titul."

Klasický Nadalův alibismus :-P
Reagovat
Roger4EVER
Proč ten Nadal tak lže?

Včera na kurtu: "Prohrát pětkrát ve finále jednoho turnaje není příjemné. Ale porážku musím přijmout, dnes byl Roger jednoznačně lepším hráčem a vítězství si zasloužil," prohlásil Nadal. "Je úžasné, v jaké formě se letos vrátil. Je pro mě inspirací."

A poté: "Dnešní duel rozhodly maličkosti. Štěstí se přiklonilo k Rogerovi. Pro mě byl dnešní zápas mnohem vyrovnanější, než ukazuje výsledek. A hlavně úplně jiný než ten poslední,"
Reagovat
Stan_Borowitz
Včera mluvil Rafa sám za sebe, dnes už přes něj hovoří strýček Toni...
Reagovat
George_Renel
Včera jasně nestíhal a bylo to dost jednoznačné. A že to bylo vyrovnané?
Vyrovnaný souboj byl tak Rogera s Nickem či Tomášem, ti uhráli set a bylo to až do konce na vážkách. Včera jednoznačně tahal za kratší konec.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem díky výpadku tennistv vbíděl až druhý set a ten skutečně byl jednoznačný, i když výsledek vypadá těsně. Faktem ale je, že když jsem si na začátku zápasu pustil scoreboard tady na TP, tak mi zatrnulo. Ale myslím že i manko brejku by Roger smáznul.
Reagovat
Pe3k
Prvni set byl otevreny, ve druhem to Roger uzavrel :)
Reagovat
PH94
Rafa bude letos na antuce hodně silný. Velké věci vak očekávám i od Thiema a Zvereva. Sašova hra píše na jakémkoliv povrchu a to je jeho obrovská výhoda.
Reagovat
babolat.cz
Já se jen obávám, že nebude stačit fyzicky a ty jeho údery budou na mladou krev málo razantní. Už to prostě není Rafa-King of clay.A naopka mě mrzí, že antuku vynechá Roger, tam by mu mohl Rafa oplatit ty betony.
Reagovat
Kozoroh
Jestli bude silný... Vítězit a postupovat bude, rozhodně nečekám, že by prohrával druhých či třetích kolech. Ale herně to "nebude vono". A střety s No1em, Andym či Domem to ukážou.
Reagovat
turista
No Zverev často hraje ploché pecky od základní čáry, které Rafa nemá rád zvláště na bekhendu. Taky má dělové podání. Takže Zverev, Thiem, Djokovič, Murray, Wawrinka mohou Nadala zastavit. Nišikori letos asi ne. Tomu to momentálně nejde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Thiem je podle mne hrozně přeceňovaný. Hraje děsně udřený tenis, až nelidsky, vždycky si říkám, jestli utkání dohraje...
Reagovat
turista
Rafa hraje celou kariéru takhle udřený tenis a přineslo mu to 69 titulů, pozici antukového krále a dá se říci dnes už nesmrtelné tenisové legendy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, ale Rafa je v mnoha ohledech unikát, druhý takový hráč se už možná nikdy nenarodí. Thiema bych s ním rozhodně nesrovnával.
Reagovat
turista
Máš pravdu. Rafa je unikátní tenista i osobnost. Hraje rád na antuce, ale nebojí se žádného povrchu a prosadil se na všech površích.
Reagovat
babolat.cz
To je chlap, žádná slečínka, bojovník. Inu,bejk!!
Reagovat
turista
Máš pravdu.
Reagovat
spaniel
http://imgsrv2.tennisuniverse.com/mtf/images/smilies/notworthy.gif
Reagovat
peggy
Rafa e oravdu velice skromny a nenamysleny.Dovede makat a vse jde mimo.Moc mu preji vyhry a antukovych turnaju se zucastnim.Vamos RAFA!!!
Reagovat
a.magerova
http://www.osobnosti.cz/tommy-haas-i.php
Reagovat
steve79
Podle me by mel vynechat Barcelonu nebo Rim. 4 turnaje v peti tydnech je masakr.
Reagovat
turista
To je opravdu masakr. V Barceloně ale má velkou šanci na titul. Jinde moc ne. Tam to vyhrají jiní. Novak a Andy a další potřebují body. Navíc Novak s Rafou neprohrál 3 roky od Paříže 2014.
Reagovat
janek_da
Tak už je načase, ne? Aspoň podle teorie velkých čísel
Reagovat
turista
Myslím, že Rafa už Novaka nikdy neporazí.
Reagovat
janek_da
To je možné, když bude pořád vypadávat v 1., 2. kole, tak se třeba ani nestřetnou, čili Rafa už s ním nevyhraje.
Reagovat
Ondra979
presne tak, myslim ze se utavi a to se projevi nejpozdeji na RG, kazdpoadne nejakou dominanci od Rafy necekam, ale jedno masters by urvat mohl..
Reagovat
Stan_Borowitz
že lidé začnou věřit na štěstí teprve, až když začne místo nich přát někomu jinému...
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
Fandina
Dobře Rafo, ještě deset dní a začne MC, doufám, že tě uvidím hrát na místě. Už se tam těším!!!
Reagovat
tito
Reálné zhodnocení. Na rozdíl od přepisů jiných tiskovek se s tímto dá souhlasit.
Reagovat
Pe3k
Neni to zadna spicka, ale vzhledem k tomu, ze RF temer celou cihlu vynechava, Nole je zraneny a bez formy, Murra dtto tak mu to klidne muze stacit na vicero titulu. Dom Nisi Wawa sou na antuce silni, ale Rafa je clay goat a jeho sebevedomi pujde s cihlou hore. Odehral toho uz relativne dost, mel by si davat bacha at se pred RG neutavi. Jsem zvedav jak se vrati No2e a Mu3a.
Reagovat
Kozoroh
Zvláštní, že si Matador nepamatuje, že ho v Acapulcu skolil Sam...
Reagovat
Krisboy
Takže bude desítka?
Reagovat
Vojtiik
Leda Radegast:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist