Berrettiniho nedávná skreč udržela ve hře. Ve Stockholmu slaví vítěznou premiéru

14. 10., 21:41
Aktuality 2
ATP STOCKHOLM - Matteo Berrettini (28) před třemi týdny vystrašil své fanoušky dalšími zdravotními problémy, včasnou skrečí za příznivého stavu ale zřejmě zamezil delší pauze. I proto si mohl užít debut na halovém turnaji ATP 250 ve Stockholmu a potvrdit roli favorita v derby s nasazeným Lucianem Darderim (22). Zkušenější z Italů porazil o šest let mladšího krajana 6:4, 6:3 a s dalším mladíkem Dominicem Strickerem ze Švýcarska si zahraje o čtvrtfinále.
Matteo Berrettini má za sebou vítězný debut ve Stockholmu (© Bildbyran / ddp USA / Profimedia)

Darderi – Berrettini 4:6, 3:6

Matteo Berrettini na konci září v Tokiu vzdal po vyhraném prvním setu kvůli bolestem břišního svalu zápas druhého kola a možná tím zavčasu předešel dalším z mnoha vleklých zdravotních problémů. O šest dní později už totiž nastoupil v Šanghaji a nyní má za sebou i úspěšný vstup do podzimní části sezony v evropských halách.

Při premiéře na podniku ATP 250 ve Stockholmu narazil na krajana Luciana Darderiho a první vzájemný duel zvládl. Sice jako první přišel o podání a prohrával 2:3, ztracený servis si ale okamžitě vzal zpátky, další brejkbol už nenabídl a také díky 11 esům zvítězil 6:4, 6:3.

O první čtvrtfinále od konce července, kdy během dvou týdnů ovládl antukové akce ve Gstaadu a Kitzbühelu, si zahraje v dalším prvním vzájemném duelu s o šest let mladším soupeřem Dominicem Strickerem. Švýcarský tenista v prvním kole zdolal ve třech setech Američana Aleksandara Kovacevice a přestřihl šňůru pěti porážek.

Turnaj ve švédské metropoli, který v letech 2012, 2014 a 2015 vyhrál Tomáš Berdych a jeden z mnoha triumfů tam slavil i Roger Federer (2010), se letos koná bez české účasti. Nejvýše nasazenými jsou Andrej Rubljov, Casper Ruud, vítěz z roku 2013 Grigor Dimitrov a šampion z roku 2021 Tommy Paul.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stockholmu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
diskuse
Berretini je po legendárním Funinym v podstatě jediný italský hráč, kterému se dá v současnosti fandit. Vypadá jako skutečný muž a i tak se chová. Zbytek italského freaklandu je bez komentáře. Jednodimensionalní divný patron Sonego, zženštilé transgender nestabilní slečinky Musetti a Cobolli.... A jako sladká tečka na závěr je zde podvodný bezemoční sociopat Sinner, který je neúspěšným pokusem Dr. Mengeleho z dob, kdy se Josef snažil křížit mrkev se zázvorem. Výsledkem je veliká záliba v užívání chemie a šamanských mastiček.
Reagovat
com
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist