Berrettini je jednu výhru od třetího triumfu ve Stuttgartu, v derby zničil Musettiho

15. 6., 16:10
Aktuality 0
ATP STUTTGART - Matteo Berrettini (28) si už potřetí zahraje finále na travnatém podniku ATP 250 ve Stuttgartu. Dvojnásobný šampion a bývalý wimbledonský finalista deklasoval v semifinálovém derby 6:4, 6:0 krajana Lorenza Musettiho (22). Na svůj druhý letošní a celkově devátý triumf zaútočí proti Jackovi Draperovi (22).
Matteo Berrettini si zahraje o už třetí triumf ve Stuttgartu (© AFP)

Musetti – Berrettini 4:6, 0:6

Matteo Berrettini kvůli různým zdravotním problémům absolvuje teprve pátý turnaj v letošní sezoně, a přesto si už potřetí zahraje o titul. Zatímco na březnovém hardovém challengeru ve Phoenixu se musel spokojit s trofejí pro poraženého finalistu, na antuce v Marrákeši přehrál loňského šampiona Roberta Carballése.

Ve svém oblíbeném dějišti ve Stuttgartu začal tříhodinovou bitvou s Romanem Safiullinem, ovšem v následujících třech zápasech naprosto dominoval. Skvělou formu potvrdil v semifinálovém derby s Lorenzem Musettim, který se dostal do semifinále na trávě poprvé. Krajanovi povolil za 67 minut hry pouhé čtyři gamy a v utkání odvrátil všechny čtyři brejkboly, tři v řadě likvidoval za stavu 5:4.

Finalista Wimbledonu 2021 patří v posledních letech k nejlepším hráčům na travnatých kurtech, a to i díky stuttgartskému podniku. Na této německé akci série ATP 250 startuje počtvrté a může už potřetí triumfovat. Ve finále je tady neporažen, v roce 2019 přehrál Félixe Augera-Aliassimeho a předloni zdolal Andyho Murrayho.

Bývalý šestý hráč světa, který momentálně figuruje až na 95. místě žebříčku, má ve finálových duelech bilanci 8:5. Na trávě 4:1, neuspěl pouze před třemi lety ve Wimbledonu proti Novakovi Djokovičovi.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Ve finále sehraje premiérový vzájemný souboj s Jackem Draperem. Britský mladík porazil dvakrát 6:3 Brandona Nakashimu, navázal na skalp obhájce titulu Francese Tiafoea a zabojuje o svůj první triumf na turnajích ATP. V neděli odehraje své třetí kariérní finále.


Výsledky turnaje ATP 250 ve Stuttgartu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist