Berdychovy cíle v druhé polovině roku: Ukončit letošní čekání na titul a dostat se na Turnaj mistrů

23. 7. 2013, 21:48
Aktuality 76
Po krátké dovolené v Řecku se pustil nejlepší český tenista Tomáš Berdych v Prostějově do tvrdé přípravy na náročnou druhou polovinu sezony. Šestý hráč světa v ní chce získat titul a kvalifikovat se na Turnaj mistrů. Na Hané bude trénovat do příštího pátku, kdy odletí do zámoří. Před US Open se stejně jako loni rozehraje na turnajích v Montrealu a Cincinnati.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Druhá polovina sezony bude ještě náročnější. Za důležité považuji správné naplánování. Pokusím se sezonu co nejvíce natahovat a zahrát si opět Turnaj mistrů. Chtěl bych přidat i nějaký titul, který mi zatím letos chybí," uvedl na dnešní tiskové konferenci Berdych, jenž působil odpočatým dojmem. 

"Na osm dnů jsem zavřel rakety. Jen jsem odpočíval, nabíral síly a energii. Nejde vydržet celý rok v kuse jen hrát tenis. Jsem rád, že jsem v nabitém programu našel pár dnů volna," řekl po prvním tréninkovém dnu. 

Po čtvrtfinálové účasti ve Wimbledonu Berdych ještě hrál na turnaji v Bastadu, kde jako nejvýše nasazený ve čtvrtfinále podlehl Nizozemci Thiemu de Bakkerovi. "Nebylo sice nejrozumnější řešení na tomto turnaji hrát, ale občas musí člověk zvládnout něco navíc. Výsledkově to nedopadlo nejlépe," připustil Berdych. 

Výzvou je i postup do finále Davis Cupu
Nyní bude spoléhat na loňský model druhé poloviny sezony. Chtěl by se dostat co nejdále v turnajových pavoucích jak v Montrealu, tak v Cincinnati. "Potom bych další týden nehrál a odjel se v klidu připravovat do New Yorku. Pokud by to nevyšlo, tak bych ještě odehrál turnaj ve Winston Salemu," nastínil Berdych. 

Po US Open má za cíl uspět v září v Praze v Davis Cupu proti Argentině. "Za posledních pět let hrajeme počtvrté v semifinále Davisova poháru. Pochopitelně chceme zopakovat postup do finále, domácí prostředí bude naší velkou výhodou," poznamenala opora českého týmu. 

Před rokem museli čeští tenisté cestovat z New Yorku do Argentiny. "Nemohli jsme zažít nic horšího, museli jsme letět na jižní polokouli. Z tvrdého povrchu na antuku. Zvládli jsme to. I když jsme měli štěstí, neboť se Del Potro zranil. Nyní máme zkušeností dost. Mám rád výzvy. Jsme ve stejné pozici, jako byla Argentina loni doma," uvedl Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

76
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak na fejsu má Petra fotku, jak pěkně běhá... už zase nevím, na jakém webu si můžu fotku nahrát a pak ji sem dát.. takže nic a jenom to píšu. A Tomáš maká na podání, hlavně aby mu chodilo, je to jeho silná zbraň, když má svůj den.. :))
Reagovat
Fandina
Fotka z facebooku je tady, když na ní klikneš, tak se zobrazí a nahoře v prohlížeči je její odkaz:
https://cs-cz.facebook.com/photo.php?fbid=568118623252221&set=a.188526497878104.51345.185199214877499&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, ale to jsem nemyslela. Dostala jsem jednou odkaz, že si fotku nahraješ do počítače, pak si ji někam nahraješ a sem hodíš na ni odkaz. Jenže já pořád zapomínám, tak už zase nevím, jak se to dělá :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu moc nerozumím, jaký je rozdíl mezi tím, dáš-li sem odkaz z facebooku nebo z jiných stránek?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem se zase do něčeho zamotala :)) No najdeš si fotku někde na stránkách, nahraješ si tu fotku do počítače, pak si najdeš na netu nějaký stránky, kde si tu fotku nahraješ jakoby sama sobě a pak na ni dáš sem odkaz, rozumíš mi? :)) Jenže se mnou to jde z kopce a já už právě nevím, kam si to můžu nahrát, abych sem ten odkaz dala :)) snad jsem to nějak vysvětlila, ale asi ne co? :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš nějakou internetovou fotogalerii nebo tak něco?
Reagovat
smazaný uživatel
No asi něco takovýho, já jsem na tohle blbka :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak těch je.. napadá mě Flickr, Google Fotky, Rajče..
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, to není ono..hele, bav se sklerotikem, to je nekonečná debata :)))
Reagovat
smazaný uživatel
oprava, se sklerotikem.. no už ani psát neumím, bože :)))))
Reagovat
Sonja
:-DDD
Ono je fakt jedno, jak sem ten odkaz dáš. Ale asi myslíš třeba q3.cz...?
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, to je ono!! To jsi hodná, zachránila jsi stařenku, do smrti ti budu posílat svůj důchod :))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, tuhle službu jsem ani neznal..
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, a já se ti to tady celou dobu snažím vysvětlit a ty mi pořád nerozumíš :)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona se ta služba nijak zásadně neliší od toho, co jsem tu jmenoval já ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti ale psala, že jsem blbka :)) Já ti spíš poradím, jak si spravíš splachovadlo na záchodě, než abych ti dala rozumné vysvětlení ohledně netu :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pozor, vědět, jak se spravuje splachovadlo na záchodě, to taky není k zahození. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že na tenisovým portále je to dobrý téma, protože když tady občas člověk něco čte, tak je to fakt na poblití (omlouvám se za ten výraz, ale jiný mě nenapadá)..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra mám můj obdiv.. mně jít běhat nikdo nedostal, natož v tomhle šíleným horku.. chudák :-)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava mě..
Reagovat
smazaný uživatel
Já to napsala proto, aby bylo vidět, že Petra maká a ne že je líná a na tenis kašle, jak se tu občas objevilo :))))
Reagovat
gigin
To je jen foto. Uběhla deset metrů, fotečka na fejsbůček a davaj do bazénu. Zase v klidu jako :)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Zase drzej koukám, že jo? :)))))))) Radši si hlídej cypa, ať se ti neusouloží k smrti a neskončí někde na tý psychiatrii horní dolní hoře nebo jak se to jmenuje :))))))
Reagovat
gigin
My si ho už s rfeverem a Mutem ohlídáme,neboj... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako jeho věrnej doprovod skončíte v horní dolní všichni čtyři :)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu malé ciele na hráča top 8.
V preklade Tomáš chce udržať výkonnosť a získať aspoň 1 titul..
Nič moc veru - ak nebude hrať nejaký malý turnaj typu Metz, Kuala Lumpur tak to s tým titulom nevidím veľmi ružovo..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem zvědavá, co nám Tomáš teď předvede.. :))

Freedom - a ty mě neštvi, jaký Petra spadne níž? :))))))) Zůstane v topce do konce roku a tím to končí. :)))
Reagovat
smazaný uživatel
To ja taky doufam ale znasto...to musi byt presna sinusojda :-))) Hlavne aby byla v Top8 na konci roku...vse ostatni je nepodstatny :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra níž nespadne, maximálně bude zase 8. no.. a kdo z vás může říct, že byl nebo je v něčem osmý na světě? Tak už toho sakra nechte, žebříček není zase tak důležitý, jak si většina lidí myslí..
Reagovat
smazaný uživatel
ne, neznám :)))) žádné sinusoidy apod., a opovaž se ještě napsat, že se někam propadne :))))))

PetraFans - no žebříček myslím, že je důležitej, i když ne pro všechny fandy..:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomovi přeju, aby se mu ta přání splnila. Jestli vyhraje třeba ještě někdy GS, nevím, nejsem o tom už až tak moc přesvědčená,ale ještě pořád má čas a třeba to tam konečně spadne.
Jinak jste tady dost zmiňovali Delpa, jeho tenis se mi začal líbit (hlavně teď po Wimbledonu) až tak, že jsem zběžně skoukla jeho dřívější zápasy, a hlavně tedy to finále US 2009 proti Federerovi byl jeden z nej zápasů, který jsem viděla. Možná nebýt toho jeho nešťastného zranění, které ho "dostalo" až na 485. místo v žebříčku, odkud se musel hrabat pracně zase až mezi top ten, mohl už být jinde (co se mu vlastně tenkrát stalo, to měl to zápěstí úplně zlomené?). Teď se mi zdá jeho pohyb i ten bomba forhend o trochu horší, než tehdy (tedy hlavně ten pohyb).
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, držím palce. Budě to strašně těžké, jelikož Rogera do čtvrtfinále pravděpodobně dostat nemůže.

Někde jsem tu četla srovnání Juana a Petry. To myslím, že docela dost sedí, protože často, když hrají proti žebříčkově lépe postavenému, tak jsou to velice kvalitní zápasy. Např. semifinále Wimbledonu Juan proti Novakovi a čtvrtfinále Dauhá Petra proti Sereně. Úžasné zápasy, na které jen tak nezapomenu.

A šance Petry na US open? Já doufám, že vylepší maximum a dojde aspon do čtvrtfinále a neprohraje v něm s Agou a podobnými hráčkami :-) A od ostatních turnajů očekávám, že se Petra utká s Vikou, Marii a Serenou a budu spokojená. Jsem docela skromná, ne? :D Petro, POJĎ!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se dostane do QF asi Rogera nedostane ale nebal bych se ani moc Murraye a nyni i Ferrera, ktery uz moc tu svoji oslnivou formu viz. rok 2012 nema. Proti Djokerovi by to bylo docela zajimave a vyhecovani na odplatu za Wimblik :-)

Jinak mluvim o Masters. Na US open uz zebricek muze byt uplne jiny.
Reagovat
slacker
Jestli se Petra zazracne neprobrala pres pauzu v cervenci tak neobhaji body na US betonech spadne na 9-10 misto a v osmifinale US open ji porazi ..... Sara
Reagovat
smazaný uživatel
:D Stou Sarou bych to tak nevidel ale ani bych to nevidel na 9-10 ale jeste niz, protoze obhajuje strasne moc bodu :-(
Reagovat
smazaný uživatel
no obhajuje sice hodně, ale taky je potřeba říct, že je stále osmá v race žebříčku... čili na nějaké pesimistické závěry je zatím čas. Právě od toho osmého místa je to hodně nahuštěné a o tuhle pozici bude do konce sezóny tuhý boj. Jak bude hrát aktuálně devátá Lisicki? Desátá Stephens? Vinci nebo Jankovic? Petře v tomhle souboji věřím nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
největší hrozbu pro udržení osmého místa Petry nakonec asi vidím v Kerber. Ta na amerických kurtech hrát rozhodně umí.
Reagovat
LukasH
Já doufám,že se teď Petra herně zvedne po tom Wimbledonu, i když je fakt, že Petra ve Wimbledonu vždycky hraje líp než jinde. Minulý rok odjela do Ameriky po porážce na olympiádě, což pro ni bylo velké zklamání a dá se říct, že v Americe hrála bez zábran. Teď tam bude opět tlak z obhajoby a i z toho, že by po neúspěchu skutečně mohla vypadnout z top 10. I když by ten výpadek mohl být impuls k radikálnější změně. Na ROgers cupu je letos celá špička, což je podstatný rozdíl oproti loňsku, ale zas by si Petra konečně mohla zahrát s někým top 3, což by jí mohlo taky hodně pomoct.
Takže Petro, můžeš vypadnout ve všech turnajích US open series v 1. kole, ale jen pod podmínkou, že potom vyhraješ US open.:-)
Reagovat
slacker
Ja rozhodne prorokuju premiovou prohru Petry se Sarou zrovna na betonech. Petra uz letos tech premiovych porazek s hrackami se kterymi si vzdycky hrave poradila napachala dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty radši neprorokuj, moc ti to nejde. Btw. které hráčky, kromě Hantuchové, doteď hladce porážela a teď s nimi prohrála?
Reagovat
slacker
Ty laskave se uz nevyjadruj vůbec k nicemu anebo aspoň k tomu co napisu ja. Diskutovat neumis ani co by za nehet veslo a hned první replikou uz urazis.

Cibulkova, Hantuchova, Stokerova, Radwanska. Konec diskuze
Reagovat
LukasH
Promiň, ale to je trochu jako když řekneš, že Šarapka má na to být světovou jedničkou, stačí porážet Serenu.
Reagovat
Fandina
Ale ono to tak je. Když bude Mária porážet Serenu, tak bude světovou jedničkou. To se nemusíš omlouvat ... úsměv
Reagovat
PetaM
No asi tak :D Pokud se Mária neudělá do kalhotek ještě pár týdnů před tím, než rozlosujou US Open, tak na Serenu mít může :D :D
Reagovat
LukasH
Ono je tam mezi Márií a Serenou víc faktorů. Máša je už předem podělaná strachy a Serena hraje s Marií vždycky skvěle, protože jí jako tenistku uznává a má k ní respekt. To bylo vidět na FO, kde hrála Maria jako o život a přesto neuhrála ani set.
Ještě k Tomášovi - souhlasím s tím, že ta motivace by ho mohla nabudit a přinést jeho hře to, co mi tam právě chybí.
Reagovat
Fandina
Mária je hodně cílevědomá. V roce 2011 prohrála s Petrou finále Wimblu a před TM se vymkla nohu a pak nehrála delší dobu a když znovu začala, tak hodně zlepšila pohyb a začala podávat super, ale na Serenu to nestačí. Dovedu si představit, že i teď s Connorsem může přijít s něčím novým, náběh na síť nebo nevím co vylepší a bude mít i na Serenu.
Reagovat
LukasH
Já myslím, že kdyby Serena měla hrát hůř, tak už by radši nehrála vůbec. To je vidět z těch rozhovorů po tom, co občas prohraje.
Ale taky mě zajímá, jestli Maria přijde s něčím novým. I když, Serena je jediná, na kterou Máši hra nestačí, tak nevím, jestli je ti dostatečný impuls měnit hru nebo radši čekat, až Serena odejde do důchodu.:-)
Reagovat
Fandina
Mária určitě chce Serenu porážet a vymyslet na ní. O tom nepochybuji.
Reagovat
LukasH
Nevím, pořád se řeší, jestli se Tomáš posune v žebříčku a jestli vyhraje GS. Ač mám Tomáše docela rád, tak si nemyslím, že na to jeho tenis stačí. Ano, hraje teď konzistentně a poráží většinou slabší hráče, ale jeho hře trochu něco chybí. Nehraje prostě ten tenis, u kterého si řeknu, že je to fakt pecka, jak např u Del Potra, který je v žebříčku pod ním. Právě jeho tenis se mi líbí mnohem víc a myslím, že má i větší potenciál (Del Potro je něco jako Petra a už ho s ní i srovnávali).
Reagovat
Sonja
Já si u Delpa řeknu, že to je pecka, jen když vší silou napálí ten svůj FH a spadne to do kurtu. Jinak mě jeho hra nebaví. Tomáš je podle mě kvalitnější tenista, ale nemá narozdíl od Juana GS, což z něj v konečnym důsledku činí míň nebezpečnýho hráče. Delpo už má tu hlavu šampiona, ví, co dokázal a ještě může dokázat, zatímco Tomáš (o několik let starší) na svůj velký titul ještě pořád čeká a třeba v hloubi duše ani nevěří, že ho ještě stihne do konce kariéry vyhrát.
Reagovat
Fandina
Tomášovi přeji, aby vyhrál GS, podle mě na to má, stačí porážet ty před ním na žebříčku a pak se posune i na něm. Podle mě na to má a má ještě čas, Tome pojď pojď pojď.
Reagovat
LukasH
Mě taky dřív tenis Delpotra nebavil. Ale teď jsem viděl několik jeho zápasů a neuvěřitelně zlepšil pohyb - to co vracel Novakovi ve Wimblu...a pak je teď mnohem zapálenější do hry. Je škoda, že nemá vyrovnanější výkony.
Já Tomáše nechci nijak shazovat, je to výborný tenista, ale když ho sleduju, mám pocit, že už nemá víc co nabídnout. Že tohle je jeho maximum (třeba se ale pletu). GS vyhrát může, ale potřeboval by na to štěstí asi jako když Bartoli vyhrála Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem velká fanynka Toma, ale, ač teda nerada, v něčem souhlasím s LukasemH. Už jsem to psala, chybí mi tam to něco, co by ho posunulo výš. Tomáš na sobě maká, dokáže skvěle zahrát, ale že má na to porážet pravidelně Djoka nebo Rafu si až tak nemyslím.
Delpo umí zahrát výborně, ale umí taky zápas pěkně "odchodit", někdy se mi zdá, že je i línej běhat za míčkem :)))
Reagovat
Fandina
Tomáše posune výš, až bude porážet ty před ním na žebři. Pokud to se naučí, tak bude vyhrávat všechno. A to musí být jeho cílem. A o tom on také mluví. On má o co hrát, něčeho dosahnout, něco, co ještě nedosahl. Jinak by nemělo smysl o něco usilovat. Chtít víc, výš. O tom to je.
Reagovat
PetaM
Nemusí je porážet :D Stačí je jednou všechny porazit na GS a už je třeba nikdy porazit nemusí :D :D
Reagovat
Sonja
No tak jak se pohyboval ve Wimblu dostalo i mě, to se přiznám...a to se ještě čekalo, že bude limitovaný tím kolenem, přitom se pohyboval líp než kdy jindy snad:-DD
Ale celkově mě jeho hra nebaví. Co mě baví jsou jeho komické vložky do zápasů:-)) http://s.tf.rs/2013/07/10/Novak-djokovic-Martin-del-potro.gif (jen jedna z mnoha)
A s tou zapáleností bych tak úplně nesouhlasila, u něj to je jak kdy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, stačí je jednou "všechny porazit na GS".. dost jednoduchá věta že jo? :)))
Reagovat
Fandina
Tomáš už ve finále GS byl, tak proč ne znovu a vítězně? Když se to nepovedlo tehdy, tak příště může. Tak Tome ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím proč, ale mám pocit, že pokud se mu to letos nepovede, že moc šancí už nebude.. není o tom, že mu až tak nevěřím, ale začínají se prosazovat mladí hráči a on zase takovýho času nemá vzhledem k věku..
Reagovat
LukasH
Já neříkám, že ten GS nemůže vyhrát, ale muselo by se tam sejít víc věcí a favoriti by nesměli mít svůj den, protože prostě nevěřím tomu, že Tomáš někoho ze čtyřky v jejich plný formě porazí. A to včetně Ferrera, se kterým má bilanci 2:5 a ten mimochodem taky teď hraje nejlíp, jak kdy hrál.
Reagovat
PetaM
Ono se to strašně lehce píše no ... To je na tom to nejhorší :( :(
Reagovat
Fandina
Tomáš je ještě mladý. Sám plánuje nejméně pět let a pokud bude takhle pokračovat, on hraje pořád líp a líp, tak má ještě času. Podle mě má zdravý kořínek a pořád dost času.
Reagovat
Fandina
Tom se právě musí naučit porážet ty před sebou, to je o čem píši. Jakmile to půjde, tak půjde dopředu. To je pořád co tvrdím. Ferrera teď neumí porážet, protože ten hraje v životní formě už nejmíň rok, ale také má věk a nemusí to trvat věčně. Tom má ještě čas.
Reagovat
LukasH
Tomáš sice není nejmladší, ale je pravda je, že tam motivace vyhrát GS pro hráče, kteří ho ještě nemají, musí být obrovská (samozřejmě pro hráče ve špičce). Je to krásně vidět na Ferrerovi, který hraje ve svém věku svůj nejlepší tenis a já bych zrovna jemu ten GS hrozně přál.
Naopak jakou skutečnou motivaci může mít ještě Federer? Určitě chce hrát a tím pádem vyhrávat, ale ten obrovský cíl, co mají právě hráči výše uvedení, tam být nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale líp a líp bude hrát i Djok, Murray, ale třeba i Jerzy, kterýho vidím jako talent. Jde o to, co ze sebe Tomáš dokáže ještě vytlouct.. vždyť víš, že já mu to moc přeju, jen to nevidím tak růžově. :)
Reagovat
Sonja
Jenže mít cíl je tak trochu i břemeno... Novak už má pár let cíl vyhrát RG, který ještě nemá, a prostě to nejde. Hráči jako Ferrer nebo Tomáš už možná taky propadaj myšlence, že by se jim GS nemusel nikdy povést...jasněže po něm moc touží, ale zároveň tím na sebe vyvíjejí tlak.
Takový Delpo má v tomhle ukázkovou psychiku, ten si podle mě v žádném zápase tlak nepřipouští.
Reagovat
Fandina
Tak jak kdo bude hrát se neví a líp a líp může hrát nejen Nole ale kdokoli za Tome. Tady jde o to, že Tom se postupně posouvá a pořád má kam a to je výzva. Takže držím palce a přeji výhry a posuny dopředu. Ne dozadu!
Reagovat
smazaný uživatel
tak aby taky neměl skvělou psychiku, když ho baví víc hrát fotbal :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomovi držím palec vždy a všude :)))) Dobrou .)
Reagovat
Fandina
Jasně, fandění je věřit a hnát dopředu. Také dobrou!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak potom co jsem si precetl Vasi diskusi tak bych chtel na vec rici take svuj nazor :-)

Co se tyce toho porazeni tech hracu pred sebou, tak Tom dokaze porazet jak Murraye tak Federera a jak s Nadalem tak s Djokem hraje dost vyrovnane zapasy. Jak rika sam Tom, tak cim vice snima hraje, tim lepe protoze je to pro nej vzdycky vyzva a zalezi na kazdem zapase jak se stim popere on sam. Co se tyce Ferrera tak nesouhlasim stim, ze hraje ve vrcholne forme. Podle me vrcholnou formu mel minuly rok, kde hral uplne fantasticky ale letos ma velke vypadky a to i v zapasech, ktere nakonec vyhraje. Navic je snad jediny hrac Top8, ktery absolutne vubec nedokaze porazet hrace Top4. Jak Tomas, Delpo, Jo maji svoje cenne skalpy techto hracu v dulezitych zapasech coz Ferrer nemuze rict.

Co se tyce toho srovnani Delpo vs. Tomas, tak si myslim ze oba dva jsou na +- stejne urovni a dokazi (ne pravidelne) porazet ty hrace predsebou ale letos ma Tom mene vypadku a hraje konzistentnejsi tenis. Urcite ale tomu taky trochu pomahaji mensi zdravotni problemy Delpa v teto sezone. Jak Tomas tak Delpo se dokazi vyhecovat k fantastickym vykonum. Tom to potvrdil V Rime s Djokerem a v Dubaji s Federerem a Delpo v IW, kde porazil Murraye a Djokera. Podle me ale oboum trochu chybi jedna dulezita vec a to dotahovat zapasy az do konce. Tomas hral letos jak s Nadalem v IW a Djokerem v Dubaji vyrovnane ale trochu selhal v rozhodujicich momentech a to samy Delpo v IW s Nadalem a Djokerem ve Wimblu, kde Djoker nehral nejlepsi tenis ale v patem pak zabral a to se nepovedlo Delpovi.

Verim, ze Tomas jeste nejaky vetsi uspech prida, protoze se zlepsuje kazdym turnajem a treninkem. Mimochodem zlepseny pohyb ma i Tomas, ne jenom Delpo a je to videt hodne. Jinak Tom ma uz velke uspechy a to Salatovou misu z Davis cupu, Vyhru z Parize a Finale Wimbledonu radim take hodne vysoko (pro nej to bylo prvni finale a bylo videt, ze byl dost nervozni). Navic v Top 10 neni aktivnejsiho reprezentanta sve zeme a proto si ho vazim moc a jsem rad, ze mame takoveho hrace. :-)
Reagovat
PetaM
Já myslím, že titul z US Open by byl moc hezký :) :) Minulý rok jsi tam hrál opravdu dobře, nebýt nešťastného Semi s Andym, tak by mohlo být i finále :) Ale to jen kdyby :) Ať se ti letos daří ještě více, než loni, budu fandit!!! :) :)
Reagovat
Sonja
Nešťastný bylo i finále s Isnerem ve Winston Salemu:-/
Letos tam Tomáš ani nejede.

Jinak by ale mohl nahrabat body v Montrealu a Cincy, kde loni skončil (v obou případech) v osmifinále. Tak držím palce.
A semi USO mi v jeho případě taky nepřijde nereálné.
Reagovat
PetaM
No, do WS by jel, jen kdyby v Cinci a Montrealu pohořel. Snad ale na WS nedojde! :D Semi je reálné, pokud do ČF nedostane Novaka nebo Rafu .. :) Ale na každého má 25 % šanci, tak snad bude los mírnější :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, ukonči hlavně moje čekání, budu ti moooc vděčná :)))) Hlavně ať ti ten hezkej smích dlouho vydrží :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mého to chce změnu trenéra ve stylu jak to udělal Murray, někoho kdo by ho svou osobností posunul o kousek dál, už moc času nezbývá, teď je v nejlepších letech, pokud chce Tomáš někdy vyhrát Grandslam tak musí něco změnit, držím palce!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist