Berdychovi: Prohra mi ukázala, na čem musím pracovat

4. 6. 2010, 19:55
Aktuality 42
Tomáš Berdych poprvé v kariéře postoupil mezi čtyři nejlepší hráče na grandslamovém turnaji, přesto nebude odjíždět z Paříže stoprocentně spokojený. V koutku duše totiž toužil po vítězném poháru, ke kterému mu chyběly udělat poslední dva kroky. Dnešní pětisetová porážka v semifinálovém utkání s Robinem Söderlingem mu ukázala, na čem musí ještě dál pracovat - hlavně na kondici.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© FFT)

"Možná, jak se říká, mi došla šťáva. Ne úplně, ale ty malé rozdíly jsou vidět. Pro mě je tenis na té antuce strašně náročný. Ukázalo se to, že jenom vím, na čem dál pracovat. Je potřeba dál makat a pracovat na kondici," řekl Berdych v rozhovoru pro Radiožurnál.

Z Roland Garros, kde dosáhl svého životního úspěchu, se však vrací hlavně s pozitivními poznatky. "Stoprocentně spokojený určitě neodjedu, to bych odjížděl s tím pohárem. Potom člověk může mluvit o tom, že je stoprocentně spokojený," podotkl Berdych.

"Porážka samozřejmě mrzí, ale člověk si musí vzít i to pozitivní a to jsou ta všechna předchozí vyhraná utkání. Můžu si z toho vzít jen to, že jsem schopný se všemi hrát, že všechny můžu porazit a že se to dá i na tom grandslamu," naznačil Berdych, že na antuce v Paříži získal další porci sebevědomí.

Duel se Söderlingem se podle něj možná lámal už v prvním setu, kdy dvojchybou daroval švédskému soupeři servis a sadu prohrál 3-6. "Těžko hledat zlom někde až v závěru, v pokročilém stavu. Spíš bych to viděl, že byla velká chyba v tom ztraceném podání v prvním setu, kdy to bylo o takových blbých míčích, které byly nahrané. Tím se Söderling chytil a udělal první set," prohlásil Berdych.

Navzdory první prohrané sadě na turnaji nesložil český hráč zbraně a v další dvou setech Söderlinga porazil. "Pořád byla šance s ním hrát, jenom to nedat takhle zadarmo. Potom ty dva sety dopadly dobře pro mě a myslím, že to mohlo pokračovat ve stejném scénáři jako všechny ty zápasy doposud. Bohužel nepovedlo se," posteskl si Berdych.

Švédská tenisová jednička ho ničím nezaskočila. "Těžko bych mohl očekávat, že přijde s tím, že bude chodit na síť, hrát nějaké čopy a kraťasy. To bych byl blázen, kdybych si tohle myslel. On hrál to, co hraje, já taky hrál to svoje. O pár balonů to nevyšlo," dodal čtyřiadvacetiletý daviscupový reprezentant.

pva, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
weak
notes: tvuj argument, ze se tenis nevysila vice v tv, protoze je nudny, je naprosto MIMO ... !

TENIS neni medialne "obliben" uplne z jineho duvodu a to proto, ze se neda casove naplanovat - FOTBAL, HOKEJ atd se daji temer presne naplanovat, maji (plus minus) presne dany cas, po ktery se budou hrat, coz je pravy opak tenisu... a to samozrejme komercni televize nemaji radi, protoze by ztratili divaky, kteri cekaji na sve dalsi porady...

Takze si neplet pojmy s dojmy a priste vice premyslej....
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by dobrý, kdyby si pozorněji četl, pouze jsem konstatoval v příspěvku výsledek jedné ankety v rádiu a rozebírali jsme jak na to ty lidi přišli. Já se samozřejmě nedomnívám, že by byl tenis nudný sport, mám ho rád. Jinak tvůj argument je v televizích velmi známý, nicméně, kdyby se těšil tenis takové popularitě jako dřív, tak by byl v programech řešitelný.

Jo a jinak ti velmi děkuji za tvůj "milý styl", docela jsme si tu zvládli vyměnit pár názoru v klidu, ale vždycky se najde nějakej ... ;( , takže příště se radši na jakýkoliv diskuze vykašlat...
Reagovat
weak
omlouvam se, nemyslel jsem to zle :-)

zkus si z toho vybrat jen to vecne - zkratka to, ze tenis nechodi na nesportovnich kanalech je z jineho duvodu nez jeho divackou nepopularitou...
Reagovat
smazaný uživatel
Pan weak je mimo. Kdyby tenis byl nejpopulárnějším sportem v Cechrepu a lidi při něm fanaticky šíleli v hospodách, v TV by dostával stejně velký prostor jako dnes fotbal a hokej. Občas se mi dostane do rukou deník Sport. Žasnu nad tím, že snad víc než 90% prostoru tam má fotbal s hokejem. Kolik nesmyslných zbytečností se tam každý den omílá. Mě osobně tyhle sporty nezajímají, zvlášť hokej, za posledních 10 let jsem neviděl ani minutu.
Reagovat
zde73
skvely uspech,jen tak dal a bude to za chvili top 5!
Reagovat
a.magerova
Tak to je síla na seznam.cz je sportovní novinka dne: Tenis: Berdych zdolal světovou čtyrku Murrayho je ve čtvrtfinále French Open
Reagovat
smazaný uživatel
Říkala mi naše babi, která pořád poslouchá nějaký rádia (Frekvence 1 a pod.), že v rádiu řikali, že dělali anketu mezi lidma, který sport je na koukání jejich nejoblíbenější a který naopak ne. Ten oblíbenej nevim, jestli vyhrál hokej nebo fotbal, ale za nejméně oblíbený označili lidi TENIS, protože je NUDNÝ!!!;((( To je docela sodovka, protože za totáče byl tenis v ČR úplně někde jinde, jenže vystřídala se generace.
A jen se podívej všude po sportovních servrech, na jakým místě je rubrika o tenise na stránce. Prostě na to kašlou, když nemají o čem psát a je nějaký český úspěch, tak tam něco hodí, ale jinak .. ;((
Reagovat
smazaný uživatel
Hm ze tenis je nudny a nepopularny no neviem ja by som povedal ze v CR a SR je tenis z individualnych sportov najpopularnejsi aj v televizii a tak ale neviem len je to divne pre mna ze tenis povazuju ludia za nic... nudne atd...
Reagovat
a.magerova
No o mě když se pokouší infarkt po několika hodinách sledování, fakt nudné to není !!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak se vysílá víc v televizi. Já asi tušim proč to těm lidem přijde nudný, pro konzumenty Novy to dneska už jednoduše není. Správný konzument už je na tento sport příliš roztržitý a ještě trvají zápasy dlouho, musí se klidně posadit, musí se soustředit, přemejšlet, kombinovat, nehraje tam hlasitá hudba, nekřičí se a ještě se to tak vleče. Pro ně jsou mimo hokeje a fotbalu, tak max. motorky - akrobacie, hlava dole, adrenalin a pod...
Reagovat
smazaný uživatel
O cem se to tady bavite, kazdej at se kouka na co chce. Jsme Cesi fotbal, hokej je nase domena. Predstavte si lidi v hospode co cumej na tenis rvou tam jak koko.ti a za kazdym vyhranym mickem, nebo gamem si daji panaka, to prece nejde:DDD Takhle to tady odnasi spousta sportu a myslim, ze zrovinka tenis na to nejni tak spatne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, máš pravdu, my tu jenom řešíme, proč je u nás na nejsledovanějším portále na webu, poslední zpráva o tenise ta, že Berdych porazil Murrayho ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře napsáno s těma konzumentama novy. Neřekl bych, že je tenis nudný, spíš mají lidé vžitou primitivitu sportů tipu kopání do balónu a tohle je pro ně už moc složitý. Prostě lidé jsou zlenivělí a nechtějí nad ničím přemýšlet. Znají jen křeslo, TV ovladač, "objektivní" zpravodajství a "strhující" sportovní přenosy (Gambrinus liga).
Já jsem dříve měl velice rád i fotbal, ale dnes už ho skoro nesleduju, protože jsem dost antikomerční tip a to je pro mě sport o ničem. Ale samozřejmě jako Hradečák se těším na nadcházející sezonu :-) U mě osobně funguje spíš jakási závislost na stadionech, kam chodím už od malička, takže hokej a fotbal stále sleduju, ale už jen ten hradecký, více méně. Takže já to všechno vnímám spíše srdcem a to si myslím, že je správně. Rovněž vždycky fandím českým tenistům, ač vím, že jsou na světě i jiní, lepší.
Co se týká Tomáše, tak já mu musím jen gratulovat k výkonu na RG. Dnes jsem neviděl první dva sety, ale co jsem viděl, Tomáš hrál velice dobře. Možná mu trochu odešli síly v posledním setu, také servis nebyl v 5. setu nejlepší, ale nutno napsat, že Soderling byl v závěru skvělý.
Určitě půjde Tomáš nahoru, škoda, mohl být po dnešku 10., ale ještě tento rok určitě ukáže, že se nejedná o náhodu.
Reagovat
smazaný uživatel
no ptrotoze, tam pisou blb.ci, to je jednoduchy, stat by se to nemelo, nicmene kdoto sleduje ten vi a kdo ne toho to nezajima:)

feanor
Jako promin, ale jestli pises ze fotbal je primitivni, tak nevim..., kazdej sport je svim zpusobem genialni. Konkretne fotbal je nejrozsirenejsi a nejsledovanejsi a nejkrasnejsi sport na svete tak to proste je. Treba k tomu maji lidi bliz uz jen proto, ze nemusis mit miliony na to, aby to tvuj kluk hral na nejaky urovni:)
Reagovat
zde73
tohle je chytry nazor
Reagovat
smazaný uživatel
Soob. Právě proto je fotbal primitivní :-) Protože ho může sledovat každý :-) Nee, promiň, samozřejmě, každý sport má něco do sebe, ale s tou primitivitou to myslím spíš tak, že když moje babička bude koukat na fotbal, tak ačkoliv mu vůbec nerozumí, pozná, kdy dal někdo góla, ale u tenisu na to bude čumět jak na zjevení a za 5 minut to vypne :-D Protože je to prostě moc komplikovaný. Už chápeš mojí myšlenku?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jasny chapu, clovek driv pochopi smysl fotbalu nez tenisu, to kazdopadne:)
Reagovat
smazaný uživatel
;))
Od: notes 04.06.2010 15:50
sakra síly!
Tomášovi dochází šťáva, potřeboval by přestávku na déšť. To je blbé, to je blbé. Poslední 2 gamy už začal být pomalejší!
[ Reagovat ]
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite hned jak skoncil zapas dal si tenisportal.cz aby videl od objektivnych fanuskov co robil zle a preco prehral a na com treba zapracovat:D Inak ja som rad ze postupil Soderling lebo som davnejsi episal ze jeho sance vo finale vidim lepsie ako Berdychove a to plati teraz ked viem ze bude mozno prsat v nedellu a navlhne antuka- inak ja vidim Soderling - Nadal 50/50 aa kukal som kurzy uz na bwine a zas Nadal je obrovsky favorit co fakt nechapem. 1.23 ku 3:70 to je fakt prehnane na Nadala proti prave Soderlingovi ktory hraje dobre a je jediny muz co ho dal na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas nás čte a hotovo :DDD, víš jak jsme tu psali, že by to chtělo psychologa a za 6 neděl hrál jak vyměněnej ?!!! :)) Jj. :D

Jinak o finále jsem psal v předchozím článku, co si jako o tom myslim. Ten kurz je velká halucinace, tipuju 50:50 protože jsem fanda, ale jinak bych si po semi zápasech na Rafu zatim nevsadil. Prostě musí předvést něco, co se mu zatim na RG nepovedlo, aby vyhrál. Umí hrát líp a jestli to nepředvede, tak ho Robin vypríská docela snadno.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne ja sa dost spolieham na to pocasie ze nebude teplo ale naopak trocha dazda bynezaskodilo doobeda nech navhlne antuka a tak. Inak prajem Soderlingovi nech odstavi Rafu o par tyzdnov od stania sa 1kou lebo Rafa po Wimbledone bude 1ka to je jasne ale bola by skoda aby Roger kvoli 1 tyzdnu ci 2 neprekonal rekord Samprasa lebo ktovie ci by sa vratil este na 1. poziciu... cize preto prajem Robinovi kvoli Rogerovi lebo podla mna je fakt najvacsi hrac historie a tento rekord mu chyba este- plus Soderling ma na to vyhrat GS turnaj atd... Inak jak sme pisali pred RG prognozy:D tak Ferer vyhorel uplne a naopak Soderlingovi som neveril lebo v Nice vyletel s Rochusom a sa trapil:D aon hen co spravi finale zase:D Tym kurzom nechapem ale 90% ludi co dojde podat vidi meno Nadal a bum na neho peniaze lebo nepoznaju nikoho ineho mozno Rogera:D proste tie kkurzy vzhladom k tomu ze tie sance su fakt fifty -fifty asi su chore:D
Reagovat
smazaný uživatel
já myslim, že jsme byli rozhodně lepší než Wilander :DDD
Berdu jsme viděli v semi; u Rogera byly obavy z kola s Gulbiusem - Soderlingem, jinak že to má v poho, což by taky měl; s Djokovičem jsme do semi nepočítali, pravda, tipovali jsme Ferrera, no tak to byl Melzer. Neviděl bych to tak špatně ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ako Wilandera nespoominaj jeho pocuvat v studio ako sa rozplyva zo Soderlinga konec:D Berem ze je Sved ale tak troska objektivity nezaskodi:D Som cakal ze Wilander povie daco ako Soderling uz vyhral turnaj ved Rafa s nim nema sancu- by ma to neprekvapilo keby to povedal:D Tak Melzer dost velke prekvapko-Berdych na tu formu co mal a superov v jeho casti-Murray, Juzny, Tsonga to SF neni az take prekvapenie ako mnohi z toho robili.
Reagovat
smazaný uživatel
co jsem ti posílal 21.05. hned po losu do vzkazů ...

"Nejlepší los má Roger a Rafa a velmi hratelný má Tomáš Berdych.
Roger
- pohoda, má tam Gulbise (překvapení, že je už nasazenej!), ale ty se tam vypráskají navzájem s Čiličem a Soderlingem, takže vítěz bude asi pěkně utahanej...pro příští zápasy.

Berdych
- je tam Murray, ale Tomasovi nedělá antuka takový problém, šlo by to... a kdyby se fakt dařilo, tak je možné i semi, ale Tomas je jako počasí, není na něj zatím splehnutí

Rafa
- na GS, pohoda - jazz, je tam sice Verdasco, ale bojuje se zraněním, jo dobrý, semi by to být mělo

Djoker
- chudák malej, tam se mezi sebou vymlátí Djoker, Roddick, Ferrero a Ferrer a kdo vyhraje, tak půjde na Rafu...takže nejhorší čtvrtka.

Jsou tam 3 hráči, kteří "vyhráli" los, Roger, Rafa a Tomas (i když tam má Južnýho, ale ten nemá tak skvělý výsledky letos na antuce, taky tam je Tsonga, ale ten je velmi hratený na antuce rovněž)"
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja ako fans rafy som sa obaval par dni prave ze spolu s rafom sa do finale dostane sodorling lebo to co hral s rogerom bolo uzasne ale po dneskajsku som velky optimista robin mal 1x velke vypadky a ked ich trestal tomas rafa ich stresta tez robin ukazal ze neni stroj a stale sa dokaze vytocit a vydrzi mu to aj set a nemylim ze pocasie rozhodne za to ze wilander o tom kazdy den vyprava vcera tez kreslil nejake hluposti ako melzer za to ze je lavak bude robit problemy a nic co sa malo diat sa nedialo ,rozhodne to kto je skutocny samion a jeden z naj antukarov vsetkych cias a kto vyhrava GS kto bol 1 a kto ma len obrovsku silu a o rogerov rekord sa nebojte aj ked ho rafa vymeni na par tyzdnov roger sa urcite aspon na tie 2tyzdne este na 1miesto dostane nema ich tam najblizsi rok 2 kto ohrozovat
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses blazen, ja Rafu nenavidim z celyho srdce, nemam ho rad jako jako tenistu, ani jako cloveka, proste mi nesed. Ale psat, ze musi predvedst neco vic, jinak ho Robin vypraska... Jeste neztratil set, tak asi hral to co potreboval ne? Na druhou stranu, kez by jsi mel pravdu...
Reagovat
smazaný uživatel
hej ten povodny tip si pamatam:D no vcelku vyslo akkurat Roger vypadol:D Ale vyznas sa uvidim ako budeme tipovat Wimbledon o mesac:D
Mazki- vies co neviem ale ten rekord ci Roger prekona ak teraz padne na 2.miesto- obhajuje Wimbledon potmo finale US open vyhral Cincinatti cize tento rok uz Rafu nepredbhenen apotom hned obhajuje Australian open a Rafa kludne moze v 2011 ak nebude zraneny obhajit vsetky antukove MAsters atd.. cize nevidim to ruzovo ak padne na 2.miesto Roger-hlavne vek nezastavis v 2011 moze byt Del Potro zaasa vo full power a tak.
Reagovat
skott
notes:
Celkem souhlasim, ze sance ve finale jsou priblizne 50/50, i kdyz kdybych musel vsadit, tak asi dam stejne porad Nadala.Ale co se to s tebou deje, ze ho tak posledni dobou podcenujes a kritizujes?;)Nehraje idealne to jsem rikal sam uz pri IW a Miami (dokonce ze antukova cast je otevrena), ale i tak me stejne prekvapil, kdyz na antuce je zas suvereni a nikdo ho stejne neporazi.Dal tri Masters, poprve v kariere muze vyhrat na hline vsechny zapasy...mi prijde az zbytecna skepse.Neni zadny buh, aby porazel kazdeho rozdilem tridy, vzdyt i tak vyhrava bez ztraty setu.
romismak:
Co porad mas s tim Nice?To je snad popate, co ten bezvyznamny turnaj zminujes:-))To sis vazne myslel, ze se tam Soda pretrhne, tyden pred GS, kde obhajuje finale, na Azurovem pobrezi, kam si prijel v klidu potrenovat a buhvi kdy a proc tam potvrdil ucast...
Jinak Fedexovi rekord preju, ale ty dva tydny by mel dat vazne radsi sam treba na konci roku nebo ten pristi.Sanci muze mit kdyz vyhraje Wimbledon a solidne zvladne US Open (min semi)...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa není Roger, Rafa neumí moc hrát co potřebuje, ten jede co mu to hraje. A tohle fakt nebylo optimální, to co stačilo dnes na Melzra ve třetím setu, by dopadlo s Robinem 6:2 pro něj. Rafa nechytil tu formu z Monte Carla, buď stagnuje a ostatní se rozehráli nebo si trošku pohoršil. Ale rád se budu mýlit, každopádně v neděli nechá na kurtu duši, jestli chce vyhrát, a on ji tam nechá o tom nepochybuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok nebudem hovorit o Nice- uprimne ma vtedy strasne vytocil lebo som cakal ze to tam vyhra- dufal som ze sa ukaze aby som s nim ratal na RG ako potencialnou hrozbou a vypadol- proste sklamal ze chytal Rogerove maniere ze maly turnaj o nic nejde atd. ale to je minulost:D Co sa tyka Rogera ak klesne na 2.miesto tak skor verim tomu ze uz sa nevrati na 1. poziciu ako naopak- ale to je moj nazor tak ako Dinara ze uz nebude nikdy 1ka podla mna:D Proste Roger teraz obhajuje Wimbledon, Cincinatti, F na US open, dake body na Turnaji majstrov, Rafa obhajuje toho menej teraz, dalej 2011 AO, Rafa kludne moze obhajit vsetky body ziskane na antuke, ano Roger moze na antuke ziskat viac bodov ale furt ho nepredbehne a dalej vek- Roger proste bude zas o rok starsi, superi lepsi-Del potro moze byt spat, Soderling moze hrat dobre, Davydenko, Murray sa moze nakopnut, bude to pre Rogera len tazsie a tazsie vyhravat GS- tym body a tym byt zas No. 1 i ked len na par tyzdnov...
Reagovat
smazaný uživatel
roger je stale obrovsky sampion a vie o ako dolezity rekord ide a zamaka na sebe vie ze toto si nemoze nechat ujst ano rafa neobhajuje nic ale vsetci vieme ako ta sezona bezi a buduci rok zase roger nema a mozno uz ani nebude musiet vela obhajovat okrem AO kludne mu nemusi vyjst W a buduci rok bude naplno slapat od zaciatku sezony a na rozdiel od tejto rafa nieco urcite strati a roger urobi vela bodov pripade zapoji zase halle a pod.. ,nic v zlom ale nebudte taki sobci a doprajte aj nam fanusikom rafy konecne titul potom co sme si vytrpeli minuly rok zranenia a ci sa vobec rafa vrati a ak ci este bude schopny byt opat medzi najlepsimi prajme im obom nech sa zapisu pekne vedla seba do historie s co najviac titulmi a rekordmi nech ked sa povie roger nech kazdy si spomenie na rafu a naopak nebudu tu zial vecne
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :D, no ono je to spíš tak, že jsme si tyhle věci dřív víc psali po vzkazech než je házeli sem, takže to možná jenom vypadá, že je to jinak, ale je to furt stejný.;))
Já ho nepodceňuju, ale taky nepřeceňuju. Počkám si, až chytne tu svoji formu, pak budu spokojenej, ale musel jsem si k němu přibrat ještě další tenisové oblíbence na sledovačku, protože Rafan stagnuje, ať se mám zase na co koukat a co nového objevovat. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se přiznám, že nevim, jestli mu případný rekord tímto způsobem udělá takovou radost, jakou by mu udělal, kdyby si ho uhrál sám.
No, historie se sice neptá, ale stejně..
Reagovat
skott
romismak: to jsou velke spekulace, si vzpominam, jak jsem Federerovi taky trochu prestaval verit po AO kde s Nadalem prohral a co se stalo vsichni vime...vsechno se muze rychle zase otocit, necekam, ze by Nadal predvadel na hardech vic nez v IW a Miami.Bude nabirat body, protoze loni bud nehral nebo pod sve moznosti, ale zalezi na Federerovi, kdyz bude hrat standsrt, tak ty dva tydny proste muze dat.Rozhodujici jsou GS a tam ma nyni W a QF, s tim se na prvni misto da stale dostat, minimalne na dva tydny k rekordu jiste...dalsi sezonu bych vubec netipoval, to je strasne daleko.
notes:
tak to potom jo...prozradis ty oblibene hrace?
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, pro tebe to žádný vychytávky nebudou skotte, juniorku nesleduju, postup hráče z pátý stovky do první taky nemám šanci zaznamenat, takže jenom ty co dobře znáš:
Thiemo De Bakker, (Del Potro) a Gulbis

A taky jsem naopak vyřazoval z přízně :D:
Djokovič a bohužel i Verdasco
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, Roger je v tomhle neprekonatelnej, to srovnavat proste nejde, v tomhle na nej nikdo nema. Nicmene si myslim, ze na to Rafa po zraneni zacina pomalu prichazet taky. Jsem presvedcenej, ze Rafa bude hrat lip proti Robinovi...
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Bude muset. Takže ty myslíš, že nám Rafan začal taky trošku blafovat s formou ;)? Uvidíme.
Reagovat
skott
:-D pekny jmena, bych ani od tebe neceakal:) Thiemovi hodne verim, ze bude z tech, co nahradi soucasnou generaci.Ted s Tsongou odehral krasny zapas, do konce roku dvacitka je realna nebo aspon hodne blizko.Del Potra mam taky rad, akorat Gulbis manii nesdilim, ale porad blizsi nazor nez na Rafu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nerek ,bych blafovat s formou, ale prote podle me prisel na to, ze nemusi hrat na 100% kazdej zapas, nevim podle me na to mel dlouhou dobu, aby o tom premejslel... Rikam, uvidime v nedeli, ale bylo by to krasny, kdyby mu Robin dal:)
Reagovat
smazaný uživatel
S Bakkerem taky doufám, má úžasnou jiskru. S Gulbisem, já nevim jestli z něho něco bude. I když se trošičku zklidnil, tak mám stejně obavu z jeho hlavy, když nastupoval na RG s tim Frantíkem, tak než se zranil, nebyl se schopen dostat do zápasu hlavou, nekoncentroval se, a to je jeho dlouhodobý problém. Je fakt, že asi vypukla Gulbimánie ;)), ale jsem přesvědčenej o tom, že je to z velký části kvůli jeho nadrzlý povaze a určitýmu charisma, který je chytlavý :D. Něco takovýho dříve možná zastával Safin.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja velice mam rad Gulbisa a cakam od neho velke veci a dufam ze pojde daleko na US open, Wimbledon neviem ci sa da dokopy mal daco s nohou ked proti Bennetouvi sa zranil. De Bakker je super hrac ktory mal super vyslekdy v juniorke a je to hrac s potencialom jednoznacne. Mna oslovil nviem teraz ktory Masters-antukovy kde dal Ferrera potom aj Tsongu vyradil a hral super. Ma dobry servis, vela es dava silny forehand no uvidime ako pojde dalej. V dnesnej dobe inac kazdy co sa chce presadit musi mat dobry servis- Nadal je asi vynimka s jeho pomalym servisom- ale dava rotaciu, vie to trafit atd nespochybnujem jeho kvality na servise ale celkovo hraci ktori maju potencial a daco chccu dokazat maju vsetci tvrdy servis-Soderling, Roddick, De Bakker, Del Potro, Gulbis atd.
Reagovat
tito
:)Vamos Rafa!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist