Berdycha tři sety brzdily problémy se servisem

10. 7. 2009, 21:33
Aktuality 2
Na úvodní výhru musel vynaložit spoustu energie. Tomáš Berdych ale svou roli zvládl a vítězstvím nad Juanem Monakem získal české daviscupové reprezentaci v souboji s Argentinou první bod. Světová dvacítka se dnes neprala ani tak se soupeřem, jako s vlastním podáním. "Kdyby mi šel servis od začátku, dopadlo by to ve třech setech," tvrdil Berdych po pětisetovém dramatu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Takovou bitvu čekal asi málokdo. Český favorit se k výhře prokousal po třech a půl hodinách. "Celé se to odvíjelo od servisu. Nešel mi a nedokázal jsem soupeře dostat pod tlak. Pak hraju hru, kterou nemám rád. Vlastně ani nevím, jak jsem vyhrál první set, ale někdy máte i takové štěstí," usmál se už Berdych po utkání.

Trápení na servisu bralo Berdychovi sebevědomí celé tři sety. Před tím čtvrtým si odběhl na toaletu a v krátké pauze mu vrátil kuráž zraněný parťák Radek Štěpánek. "On takových situací zažil spoustu. Říkal, že to může být jedině lepší, že musím jít na kurt s tím, co mám a zabojovat. Už hned ten první game, co jsem se vrátil, byl docela dobrý. Cítil jsem, že se mi vrací podání. Řekl jsem si, že to je nový zápas. Byl to určitě zlom v utkání," připustil Berdych.

'Na čtyřhru jsem připravený'
Štěpánek svými slovy českou jedničku skutečně vyburcoval a vrátil na vítěznou vlnu. Další dva sety byly zcela v Berdychově režii. "Monaco mě nepřekvapil, věděl jsem, co se bude dít. Kdyby mi šel servis od začátku, určitě by to dopadlo ve třech setech," opakoval český tenista. "Hru mám postavenou na podání. Když nezačnu dobrým podáním a nedostanu ho pod tlak, on si může diktovat hru a je pánem na dvorci," vysvětloval Berdych.

Důvodem jeho potíží mohl být přechod z venku do haly. "Mohla na to mít vliv jiná prostorová orientace, v hale si míček nadhodíte a vidíte světla. Tak hrozné to snad ještě nikdy nebylo, ale přetrápil jsem to," oddechl si Berdych, který v Davisově poháru s hůře postaveným hráčem neuspěl jen jednou. Vloni na jaře v pěti setech podlehl Rusovi Maratu Safinovi. Další výjimku dnes nedopustil.

Pětisetový zápas se šťastným koncem Berdycha fyzicky zmohl, ale zároveň psychicky povznesl před sobotní čtyřhrou. "Takový zápas vás vždycky naplní zvláštní energií. Jsem připravený na sobotní čtyřhru a myslím, že stejně tak i Radek," dodal Berdych.

pva, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
první set se mu nedařilo podání ale jinak byl docela dobry hodne tlacil a rekl bych ze kazil méně než ve ctvrtem a patem setu
ten druhy a treti set... mozna to zacalo od podání ale potom kazil co mohl
nastesti to teda pak obratil ale mel sem i tak hodne velke nervy
a co se týče minare:-D on sel do toho zapasu asi hodne odevzdane se me zdalo a moc nechapu proc mel nervy:-D ja sem si rikal ze minar na 100% prohraje a ze nema sanci tak nechapu proc mel nervy kdyz to bylo hned jasnee:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist