Berdycha IPTL nadchla. Může mít budoucnost, předvídá

20. 12. 2014, 05:30
Aktuality 42
Tomáše Berdycha nadchla premiérová asijská soutěž International Premier Tennis League (IPTL). S celkem Singapore Slammers sice skončil ve čtyřčlenné soutěži poslední, ale líbil se mu mix netradičních pravidel, setkání s hráči a legendami spolu s atmosférou při zápasech.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Bylo to unikátní ve spoustě věcí, nový koncept, který dosud nikde nebyl," vrátil se Berdych k soutěži založené indickým deblistou Mahešem Bhúpathím. "Když se člověk podíval na jejich heslo "Break The Code" (poruš pravidlo), tak to přesně vše vystihuje. Povedlo se jim to od začátku do konce skvěle. Myslím, že to může mít budoucnost."

Týmy se v IPTL utkávaly v mužské a ženské dvouhře, v mužské čtyřhře, mixu a ve dvouhře legend. Hrálo se na jeden set bez výhod a s tie-breakem na čas. V setu mohl tým využít tzv. zdvojení fiftýnu a o vítězi zápasu rozhodoval počet získaných gamů. "Pravidla byla fakt promyšlená. Každé lehce upravené mělo smysl a svoji myšlenku. Bylo to fakt dobré a zábavné od začátku do konce," řekl Berdych.

Všichni členové týmu byli na lavičce u kurtu, čímž podle Berdycha vznikala unikátní atmosféra. "Nadchla mě," řekl sedmý hráč světa. Vše ozvláštňovalo setkání s bývalými hvězdami. S ním v týmu byl Andre Agassi, potkal se třeba s Petem Samprasem. "Být legendám takhle nablízku bylo moc příjemné a zajímavé," řekl Berdych.

Za Slammers hrála i světová jednička Serena Williamsová a Berdych si s vítězkou osmnácti grandslamů ve dvouhře jednou zahrál smíšenou čtyřhru. A vyhráli. "Byl to hlavně můj první mix v životě, co jsem vyhrál. Když už bych ani tenhle nevyhrál, tak nevím, s kým bych měl hrát mixa. Tohle se povedlo," usmál se tenista.

Berdych si myslí, že něco z IPTL by se mohlo použít během sezony. Třeba v Davisově poháru. "Jsem pro to do tenisu tahat, ale do určitých celků, jako bylo tohle. A pro upadající zájem o Davis Cup by to oživili, kdyby tam přidali nějaký prvek, tak bych s tím neměl problém. Myslím, že by to byla změna a mohlo by to fungovat."

Odmítl kritiku, že hráči si během sezony stěžují na nabitý program, ale pak jedou do Asie hrát novou soutěž. Berdych během IPTL pracoval na fyzičce, jak potřeboval. "Čas jsem využil ve svůj prospěch. Dělal jsem kondiční přípravu, od běhání, síly a cvičení. A potom večer jsem šel odehrát ten zápas, který neměl s náročností nic společného. V tomhle to bylo v pohodě, že to člověka nemohlo nějak vysílit," uvedl Berdych.

Organizátoři IPTL po úspěšné premiéře plánují rozšíření počtu týmů a doufají minimálně v desetiletý projekt. Zdá se, že s Berdychem můžou počítat. "Pokud nabídku dostanu, tak bych byl rád, protože se mi to moc líbilo," řekl.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
Jan
Kdyby DC sypal jak IPTL, možná bude Berdych mluvit jinak. Už čekám, jak mě pobaví, až zas bude vykládat, že je dlouhá a náročná sezóna a že musí vypustit DC :)
Reagovat
smazaný uživatel
A kolikrát se na to Tomáš vymlouval a vynechal DC že ho tak odsuzujes? Hlavně když kluci podruhé zvedali pohár tak jsi jim tu gratuloval. Miluju když lidi vidí jen co chtějí podle svych nálad. A věřím, že tobě jsou peníze úplně cizí.
Reagovat
EllNino
přesně, všichni moralizujou, kdyby měli takovouhle šanci, tak po ní skočí, ale tady si hrajou na Matky Terezy a mravokárce :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kecat druhým do jejich peněz umí každý, už vidím, jak by si to ti dotyční mravokárci nechali líbit, kdyby se jednalo o ně. :)
Reagovat
EllNino
jeje :) já třeba nevydělávám ještě ani korunu :P :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Já už si zase dovydělala :D:D
Reagovat
EllNino
jono, sme dopadlii :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ne? Ty máš ....., já mám ....., tak si nemáme co závidět :D
Reagovat
Roger_Federer
Ty si rentierka?, nebo duchodkyne.
Reagovat
Roger_Federer
Lunejko
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis ze to tady budu veřejně troubit? :D
Reagovat
Roger_Federer
Tak tady je vic rentieru, co tady muzou vysedavat cele dny a nemusi nic delat.To se nemas za co stydet.
Reagovat
blixa
No mohla bys ! Jestli rentiérka, tak určitě stoupne zájem ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rentierka v důchodu :):)
Reagovat
Roger_Federer
Jako ze ve starobnim, nebo ses dobre vdala?
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jedno, Colombo :)
Reagovat
hatatytla
upadající zájem o Davis Cup? Na to maestro Berdych přišel jak. Jak tohle může říci po posledním finále, které sledoval celý svět a hrál před 30 nebo kolik tisíci lidí.
Reagovat
a.magerova
No ale tady má Berdych pravdu.
Velký zájem o letošní DC byl zapříčiněn hodně tím, že měli Švýcaři velkou šanci získat mísu pro Federera, kterou ještě nemá. Takový zájem jako letos, hned tak mít už DC nebude.....
Reagovat
smazaný uživatel
Týmová soutěž - proč ne, přecejen to je něco úplně jiného než Fed/Davis cup... ale jestli někdo chce, aby se to dalo brát vážně, tak se to upravit prostě musí..

žádný double pointy a podobný pravidla jen proto, aby se to nějak odlišilo, nejsou potřeba podle mě.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak s nasazením podle mě problém nebyl... na ten tenis se dalo v pohodě koukat. Jen tomu chybí ta atmoška, no. A chápu, že to někdo odsoudí kvůli těm prachům, já bych se to asi styděl příjmout miliony dolarů za něco takovýhohle.. ale neříkám, že bych nepříjal :))
Reagovat
PetaM
Neboj se, stud přejde se šekem :D :D
Reagovat
a.magerova
Já bych to viděla jako takovou tenisovou Promo akci.
Co jsem viděla, to se mi líbilo a pokud byl někdo tenistům ochoten dát tolik prachů, tak by oni byli hloupí to nevzít.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně víc show, míň tenisu, míň stresu a míň námahy, hlavně když to sype. Netřeba seriozní přístu, vždyť pníze jsou podle kontraktu, tak není třeba něco uhrát. Hlavně dělat šaška na kurtu...
Reagovat
VlS
Tak předpokládám, že si tam příští rok přijdeš na pěknej balík, když je to tak snadný :-)
Reagovat
PetaM
Nedělej, že bys v práci taky nechtěl dostat tuny peněz za méně námahy ... Zase nedělej, že jsi svatý :D :D :D
Reagovat
Titan
Musíš rozlišovat pár věci,
1) svůj příjem v porovnání s nasazením
2) zájem sponzorů
3) zájem diváků
4) zájem asociace a
5) sportovní výkon
Pokud jsou diváci ochotni platit za sérii šaškarád, tak ano, je to taková show pro ty, co ani neznají pravidla. Ale ani ta trocha diváků to nezachrání. IPTL musí být nesmírně prodělečná, protože zaplatit relax tenistům rozhodně není v silách diváků, celé to dotují sponzoři bez výrazného efektu takto vyhozených peněz.
Takže fotovoltaický baron Berdych říká, že je výborné se poflakovat a brát za to peníze, což je typické pro majitele FVE elektráren...:-)
Reagovat
VlS
Fotovoltaický baron? Těch je plno, ty nemáš elektrárnu? To teda pěkně okrádáš svou rodinu!
Jestli za to chceš někomu nadávat, tak se soustřeď na evropský ekoteroristický zelený bratrstvo kočičí pracky, tam je zdroj. Berďa prostě investoval tam, kde je návratnost, to není nic nemorálního.
Reagovat
Titan
Ale je. Klidně ať si koupí diamantový důl a platí z něj daně. Ale ať laskavě nic nechce po mě. Já snad po něm chci nějaká procenta?
Jo, a bylo by fajn, kdyby platil daně v ČR...
"Můžeme jej (daňový odklon) ale přepočítat i jinak: je to roční odvod na daních z příjmů zhruba 5 400 uklízeček, 960 zdravotních sester nebo 215 dobře vydělávajících lékařů-specialistů. To možná působí poněkud neférově, ale je to tak. Tím, že v pyramidě plátců daní chybí nejvyšší příjmové skupiny, musí jejich absenci jednoduše zaplatit ti, kteří se z daňového systému tak snadno vyvázat nemůžou. A právě tolik jich je potřeba, aby nahradili jednoho úspěšného "Monačana"
http://a2larm.cz/2014/07/kvitova-monako-a-komunismus-pro-bohate/
Reagovat
VlS
A tak zrovna z tý voltaiky tady daně zaplatí, z toho ostatního zaplatí daně tam, kde se příjem odehrál - standardně, jako každej, kdo má příjmy v zahraničí. Tvoje výpočty jsou úplně nesmyslné.
Reagovat
VlS
A Berďa po tobě něco chce? Po mě nechtěl nic, to bych ho pěkně hnal.
Reagovat
blixa
Tvl. další pomatenej bolševik, to je na TP nějakej virus nebo co ? :-o
Reagovat
Jan
Všichni jsou pomatení jenom ty ne, viď ? :)
Reagovat
blixa
Ne, všichni zaplaťpánbůh ne, ale pár jedlejch a chutnejch vás tu je ;-)
Reagovat
Jan
dřív byl přípustný jen jeden názor a kdo měl jiný, byl špatný. Teď to asi platí zase :) Jsi asi šiřitelem nového řádu :))
Reagovat
PetaM
Tady se ale nediskutuje o tom, že nemůže mít svůj názor. Má svůj názor, nikdo mu ho nebere, jen byl upozorněn na to, že je to názor, který plyne ze špatných, či dokonce neexistujících informací. Pokud je názor založen na nepravých informacích, je právem považován za názor špatný.

Ať tento názor klidně má, ale v trochu chytřejší společnosti bude za hlupáka.
Reagovat
Jan
To jsem nevěděl, že neplatit daně je dobré :) Holt jiná doba. Oj*bat stát jak to jde, však až tu peníze budou chybět, ono se to zas nějak udělá, resp. spousta lidí to odskáče. Jen ti bohatí neplatiči budou za vodou.
Reagovat
PetaM
Jak jsem psal níže, podívej se na Daňovou soustavu ČR a Daňový řád, a třeba z toho pochopíš, že bys tohle už psát neměl.
Reagovat
blixa
Dneska jsou chasníčku přípustné všechny názory, jen se nesmíš divit, když tě někdo bude považovat za vola ;-)
Reagovat
mrafe
Blixa na rozdíl od tebe to má v hlavně srovnaný, ty tady pořád píšeš nesmysly jak, kdybychom žili v padesátých letech minulého století.
Reagovat
VlS
Janovi se po zlatých padesátých evidentně stýská. Pochopit, že z peněz, který vydělal v Asii by zde žádný daně neplatil, ani kdyby měl adresu na Václaváku je na jeho kapacitu.
Reagovat
mrafe
Přesně tak, palec hore
Reagovat
PetaM
Ach Bože, podívej se prosím tě na Daňovou soustavu ČR a neplýtvej svým časem psaním hloupých komentářů ... Na konci života ti ten čas bude chybět.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist