Berdycha čeká žebříčkový propad

14. 4. 2008, 11:02
Aktuality 3
Zranění Tomáše Berdycha v daviscupovém zápase neznamenalo pouze ztrátu naděje na postup českého týmu do semifinále a léčbu nepříjemného zranění, ale česká jednička také zřejmě přijde o větší část antukové sezony a musí se připravit na propad v žebříčku ATP.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáše Berdycha měla v následujích týdnech čekat náročná obhajoba bodů z úspěšných turnajů z minulého roku. Zranění pravého kotníku je však poměrně vážné - první odhady, a to ty optimistické, hovoří minimálně o měsíční léčbě. A v tomto časovém horizontu ho čekala obhajoba semifinále v Monte Carlu a Mnichově, čtvrtfinále v Římě a druhého kola v Hamburgu.

Česká tenisová jednička se hlavně díky letošnímu osmifinále na Australian Open a semifinále z Miami dokázala dostat zpět do elitní desítky žebříčku ATP. Teď ho však čeká propad. Ze čtyř zmíněných turnajů přijde o 460 bodů, které kvůli zranění alespoň obhájit nedokáže. Bez těchto bodů by se v této chvíli objevil na konci světové dvacítky.

Nemusí však zůstat pouze u tohoto propadu. Lékaři vyjádřili obavy z natržených vazů, což by Tomáše na kurty nepustilo mnohem déle, než jeden měsíc. Přišel by tak o French Open, který začíná 26. května, kde by mohl nějaké body zpět nahnat - před rokem vypadl už v 1. kole. Nemluvě o tom, že by Berdych přišel o možnost obhajovat za necelé dva měsíce titul na trávě v Halle, za který získal 225 bodů a čtvrtfinále z Wimbledonu, kde si vybojoval dokonce 250 bodů do žebříčku ATP.

Držme tedy Tomášovi palce, aby diagnóza zranění nebyla tak vážná a dokázal se na kurty vrátit co nejdříve.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
jo jo je to spatny stepanek by urcite safina porazil ale jastli berdych davydenka to nevim asi by to bylo hodne napinavy
Reagovat
smazaný uživatel
nevim co je na tom strasnyho!Strasny je jen to ze ma min na mesic po kariere!A to se hraji 3 masters + roland garros.V porovnani s tim je daviscup nepodstatnej!
Reagovat
smazaný uživatel
je to strasne!!!takovou smulu muzeme mit jen my...ja verim ze by Tomas Davydenka porazil a Stepanek ktery je bojovnik a umi hrat dulezite zapasi by porazil Safina...je to skoda...to ze Tomas klesne v zebricku Atp neni tak dulezite ale spis me strasi kdy se uzdravi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist