Berdycha čeká boj s Murraym o čtvrtfinále

30. 5. 2010, 07:54
Aktuality 92
V Paříži dnes znovu uvidíme v akci posledního zbývajícího českého zástupce ve dvouhře Tomáše Berdycha. Rodáka z Valašského Meziříčí čeká osmifinálový zápas se čtvrtým hráčem světa Andym Murrayem. Pokud britského soupeře porazí, vyrovná postupem do čtvrtfinále svůj nejlepší grandslamový výsledek.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Berdych se s Murraym dosud utkal dvakrát, naposledy však před dlouhými čtyřmi lety v australském Adelaide, kde na tvrdém povrchu vyhrál český tenista. O rok dříve na koberci triumfoval Murray. Na antuce, která je pro oba hráče slabším povrchem, se dosud neutkali.

Nejlepším dosavadním výsledkem na grandslamu je pro čtyřiadvacetiletého Berdycha postup do čtvrtfinále ve Wimbledonu. Na probíhajícím Roland Garros si aktuálně nejlepší český hráč vyrovnal maximum z roku 2006.

Na svůj zápas si ale Berdych bude muset počkat, nedělní program totiž v Paříži zahájí ženy. Na dvou hlavních kurtech se nejprve představí ruské hráčky, přičemž snazší úlohu by měla mít Jelena Dementěvová, kterou čeká nenasazená Jihoafričanka Chanelle Scheepersová, zatímco její krajanka Maria Kirilenková se o postup popere s turnajovou sedmnáctkou Franceskou Schiavoneovou. Po Dementěvové by měly konečně dohrát svůj zápas Justine Heninová a Maria Šarapovová, jejichž utkání včera přerušila tma zastavu 1-1 na sety.

Nedělní program French Open (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Dementěvová (5-Rus.) - Scheepersová (JAR), Šarapovová (12-Rus.) - Heninová (22-Bel.) - rozehráno, stav 2-6 6-3, Petrovová (19-Rus.) - V. Williamsová (2-USA), Federer (1-Švýc.) - Wawrinka (20-Švýc.), Južnyj (11-Rus.) - Tsonga (8-Fr.).

Kurt Suzanne Lenglenové: Kirilenková (30-Rus.) - Schiavoneová (17-It.), Pennettaová (14-It.) - Wozniacká (3-Dán.), Čilič (10-Chorv.) - Söderling (5-Švéd.), A. Murray (4-Brit.) - Berdych (15-ČR).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

92
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takže za 1. Berdych byl jasně lepší, vyhrát si zasloužil.
2. Murray evidentně nebyl ve své kůži a šlo to vidět. 3. Jak poznamenal můj kamarád(cituju ho), zasloužil si prohrát se ctí, což znamená za normálních podmínek. 4. Opět se ukázala neschopnost pořadatelů, jasně, oba měli podmínky stejné, ale prostě se hrát nemělo a Tomáš měl vyhrát zítra klidně. Je to prostě fakt, že na to, že je to grandslam, má RG nejhorší organizaci snad ze všech turnajů.
Reagovat
skott
Tak to je znama vec, ze FO stoji za h**no...ja jsem taky myslel, ze to dohrajou zitra, ani jsem kvuli tomu nevidel ten konec druhyho setu, jsem to vypnul:) Sprhlo dost silne, podle me z toho bylo docela blato.Otazkou je jestli by to bylo zitra lepsi, jaka je predpoved...
Reagovat
smazaný uživatel
No chápu, že se to mohlo dohrát zítra, ale podmínky mi nepřišly až tak extrémní, jako hráli jiní, ale hlavně ty podmínky měli oba stejné, to zas neni že by uškodili jen Murraymu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je otázkou, jak by to vypadalo zítra, ale dneska to vypadalo děsně. Dneska jsem osobně hrál na zmoklém kurtu a to nebyla ani antuka. Pro Andyho něhavý, fyzický styl to bylo nepříjemné. ale tak co, má čas připravit se na Wimbledon a všem to tam nandat.
Reagovat
nando
Já s tím souhlasím, že org. FO je hrůzostrašná, taky už jsem tu nadával, že nechápu jak je možný, že nemají osvětlení a zastřešený kurt, jen mi vadí to vytahovat po tomhle zápase, ještě když každý ví, jak nesnášíš Berdycha. Ale neviděl jsem, žes to nepsal až po konci zápasu. Jinak já, ptž frantíky úplně nenávidím, tak bych jim to sebral a dal to Španělům, to by bylo nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem včera i dneska hrála na mokrým (ale já jsem spíš na úrovni začátečníka) a bylo to dost nepříjemný. Takže chápu jak se jim asi muselo hrát.. Přesně tak, at se připraví na trávu, nevim kolik tady obhajoval, pokud vůbec něco?
Reagovat
smazaný uživatel
Obhajoval čtvrtfinále, takže moc neztratí. Já taky hraju na amatérské úrovni pro pobavení, na mokrém to dneska moc nešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale oni tam měli přes deštík plachtu, to není jako když se suší antuka u nás po dešti ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, než se tu plachtu natáhli, trvalo jim to minimálně 5 minut a i přes plachtu navlhla a hlavně u sítě a za základními čarami byla antuka rozbředlá.
Reagovat
skott
tak, nektery zapasy se hrali i za mirneho deste, napr. vcera konec Kleybanova/Shvedova, ale me to prislo podle obrazu, ze to byla vazne celkem husta prehanka a nez to natahli, to par minut trvalo.Jasne, ze na antuce se da i tak hrat, jen tohle i s ohledem na sero mohli klidne nechat na druhy den, ale je to uz fuk.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, už je to fuk, Andy byl bez šťávy i před pauzou. Doufám, že Misha udělá semi, za to, jak se od lonského podzimu opět zvedl, zaslouží obdiv.
Reagovat
skott
no z meho pohledu to v teto casti nemuze dopadnout vyslovene spatne, at da finale kdokoliv, ale pro tebe tam zustal ten Berda:-)
Misha ma skvely vysledky, tech finale co dal za poslednich 8 mesicu, to je vazne uzasny, presto je porad podcenovanej.
Reagovat
smazaný uživatel
tak antuka se normálně kropí vodou... ale nevim, jak moc ten déšť ovlivnil terén... kažodpádně oba dva měli stejný podmínky, organizátoři se určitě chtěli vyhnout dalšímu časovýmu skluzu... jsem rád, že Tom postoupil, hrál celkově lépe, zasloužil si postup.. Murrayho výraz mi hlavně připadal takový znuděný, jakoby si řikal, ať už jsem tady odsud pryč....
Reagovat
smazaný uživatel
to tu zas bude pláče těch anti-čecháčků a antifans Tomáše... Murray se může jít připravovat na trávu...
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje fakt dobre-aj dneska hral dobre hlavne prvy servis super ale Murray zdaleka nehral svoj standard. Kazdopadne gratulujem Berdychovi m aformu a myslim si ze Juzneho da 3:0 3:1 najhorsie ma s nim sice 4:6 bilanciu ale drviva vacsina sa hrala na harde a tuto Juzny sa dost natrapil s Lackom co som pozeral a neviem BErdych zatial nestratil set hra dobre neviem ako by ho Juzny mohol zaskocit.
Reagovat
nando
Ten Južnyj bude těžší, ale doufám že ho dá. Ale právě že jestli mu dnes něco nešlo, tak to byl servis, ptž jestli byly konečný statistiky OK, tak měl 1.podání jen 42% a v esech s Murraym jasně prohrál. Ale hlavně byl vynikající na returnu a v útoku, a ještě se podle mě může zlepšit na síti, tam mi dnes párkrát přišel trochu nejistej.
Reagovat
skott
Taky mi prisel Andy nejaky bez energie a jiskry, hlavne na konci.Po tom desti to vubec nedaval a dost ho to stvalo, ze se nedohralo az zitra.Cekal jsem dneska pekny zapasy, ale Tsonnga skrecoval a ani tenhle zapas nic moc, krom prvnich par her, ktery vypadali slibne.
Ja jinak Mishu tipoval na semi pred zacatkem a porad tomu verim, ale predevsim doufam, aby konecne z toho byla poradna podivana.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Andy byl celý zápas bez šťávy, nejen po přerušení, ale i předtím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co na Toma říkáte? Hlavně tomasino bude asi dost naštvanej, protože Můře ten jeho nejlepší return ani kraťasi moc nepomohli což? :)
Reagovat
smazaný uživatel
jn.. nejlépe retrunující hráč toho moc neukázal xD ale hlavně, že retrunuje nejlíp ze všech! xD tak teď Toma čeká Južnyj, kterého by mohl dát.. a pk Feďa.. Budu držet palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ted by to ještě mohl dát a s Fedexem se necháme překvapit, ale kdyby pokračoval s touhle hrou, může bejt docela faj nzápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Južný bývá bohužel pro Tomase velký oříšek .. :(
Snad mu stouplo sebevědomí a Rus nepůjde do zápasu tak sebevědomě a neporazitelně...
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex tam má zatím nejtěžšího soupeře v celé polovině pavouka - Soderlinga.
Reagovat
nando
Přesně tak, to si furt každý myslí, že SF už je Fedex a kdo s ním, ale já bych Söderlinga nepodceňoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci na Soderlinga nezapomínám, ale Roger se bude dost snažit, po výhře s ním by překonal Samparsův rekord, takže udělá co bude v jeho silách. Navíc je to GS a známe Rogera... Ale nechme se překvapit:)
Reagovat
smazaný uživatel
Opět se ukázala neschopnost pařížských pořadatelů. Jak může zodpovědná osoba vyslat na grandslamu v takovém zápase hráče po půl deváté, kdy je skoro tma na rozmáčený kurt? To je normální skandál, na takovém dvorci se nedá hrát, a to neříkám jen proto, že vyhrál Berdych druhý set.
Reagovat
smazaný uživatel
Neschopný jsou, to jó. Ale v tomto případě kurt rozmáčený není a končí se v půl desáté každý den. Takže hraju o to, kdyby to náhodou Tomas stihnul, případně, ať toho zítra hrajou co nejméně, protože vítěz v úterý nastupuje na další zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
A Tom to stihl:)... kurt nestál za moc, ale hrůzyplný byl pro oba. Jak řekli angličtí komentátoři, Andy to docela překvapivě nedával psychicky.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně když je to na co svést!za Murrayho prohru můžou pořadatelé xDxD Tomáš hrál dobře! patří mu velká gratulace! jen tak dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Murray mu to trochu pustil v druhý polovině třetího setu, nemůžu si pomoct, ta představa, že by musel na tu nenáviděnou antuku znovu, dřív než za rok udělala asi své ;). Nedává letos záapsy psychicky, začal se rozčilovat víc, jak dřív a začíná mi chováním občas připomínat McEnroua :D, ale mám ho rád.
Reagovat
nando
Ty seš fakt úplnej trapák, kterej navíc neumí přijmout prohru. Místo abys napsal, tak jo Tomáš byl lepší, postoupil zaslouženě, tak tady mektáš nějaký hovadiny. Kurt je pro oba stejnej, světlo taky, tak buď zticha!!! Gratuluju Tomovi, na to že měl 1.servis 42%, tak je naprosto neuvěřitelný, že dal můru 3:0.
Reagovat
smazaný uživatel
ale on to psal těsně po pauze s deštěm, ne po výhře!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, protože po výhře už na to radši neměl slova. Zkrátka, Tom byl lepší a s podmínkami ke konci se taky srovnal líp, takže tak asi.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík, máš rád Andyho? Aspoň někdo tady. Doufám, že se zvedne na trávě, kde jinde už by měl přijít zlom. Wimbledon bude jeho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že tam je, rozhodně ho mám raději než Federera, ale zase ho nemám radši než Nadala, ale pokud se mu daří, tak se rád koukám na jeho hru, nejsem zastáncem dělových servisů a dvou výměn. Vadily mi, no vadily, byly úsměvný ty loňský řeči o tom, jak bude první a pod. :), ale chci aby byl v čele, v první čtyřce, pětce. Dneska jsem ovšem fandil Tomasovi, sry. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Za co omlouváš? To nemusíš, však každý máme jiné názory, za to se přece nestřílí. Však by to byla nuda, kdyby všichni fandili jednomu hráči. Já preferuju Novaka a pak Verdasca s Murraym.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vim, já si to pamatuju, komu fandíš ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Už se sundavá plachta!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatial dobry zapas zo strany Berdycha- dobry servis a silny forehand a nutil Murrayho k chybam co u neho neni zvykom. Murray nepredvadza najlepsi tenis nejde mu servis uvidime komu prospeje tato pauza je jedno ci dnes este budu hrat alebo az zajtra kto proste sa lepsie do toho dostane. Ako zapas ale pokracoval tak v 2. sete sa Murray zobudil a zacal hrat lepsie- Murray je znamy tym ze ma slabsie uvody zapasov a postupne ako trva zapas sa zlepsuje a dostava do rytmu, ak by aj Berdych vyhral 2.set stale Murray moze sa postupne dostat do tempa a otocit to ak by to pokracovalo zajtra tak hlavne obaja budu mat dost sil odohrat 5setovu bitku napr. Dolezite bude komu pomoze prerusenie zapasu ak bude 2:0 pre Berdycha tak ma velke sance vyhrat-stale Murray sa moze nastartovat a otocit to- ak da Murray na 1:1 tak vyrazne lepsie bude na tom on lebo on bude hrat iba lepsie- ako pokracuje zapas kym Berdych naopak moze hrat horsie, cize pre Berdycha bude podstatne nepustit Murrayho aby zrovnal na sety hned ako zacnu hrat.
Reagovat
nando
Neřekl bych, že tenhle set bude rozhodující. Když to bude 2:0, tak všichni víme, že Murray otáčet umí, když 1:1, pojede se od začátku, ptž by se dohrávalo až zítra. Takže můj názor je, že se rozhodne až zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda :( musí tam pršet?? doufám, že to Tomáš dotáhne do vítězného konce!
Reagovat
nando
Spíš je otázka, proč FO každým rokem navyšuje dotaci a přitom nemá ani umělý osvětlení, a hlavně alespoň jeden zastřešenej kurt. Je to ostuda !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mám obavu, že je to spíš pro Tomáše štěstí, že začalo pršet.... Protože zatím neudrží douho vyšší úroveń výkonu, stále mu kolísá a tentokrát byl na cestě dolů a Murray se zvedal. Snad se dá dohromady! Má na něj, ale ty zbytečný chyby!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč Francouzi fanděj Skotovi?...
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Berdych..., když dotáhne 2.set do vítěznýho konce, tak už to Murray jenom těžko obrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaprdění vlastenci čecháčkové se zase předvádějí. Nehraje se v Paříži náhodou DC? Cechrep do toho! Nechcete jít primitivně vyřvávat do hospody jako při hokeji?
Reagovat
Mercury
Radši se věnuj svým parabolám, rozumbrado.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen je nech, Broži. V dnešní době je skvost, když se dostane český tenista v dvouhře do třetího, ba dokonce čtvrtého kola, to je pak celorepublikově oslavován. Hold takový talent jako Vaidišová se rodí jednou za 20 let...
Reagovat
smazaný uživatel
Parabolám se věnovat nemusím, protože fungují (tenis jde na jednom z kanálů BBC i na France 2). Copak zajímavého vám teď dává Eurosport na kabelovce?
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport player za 3.9e a není co řešit .)))
Reagovat
smazaný uživatel
se s tím tady vytahuješ jo?
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to musí být zážitek, sledovat tenis na nějakém internetovém streamu.
Při Wimbledonu tady zase budete slintat. Na satelitních kanálech BBC jde celé dva týdny zadarmo přenos (všechny s anglickým komentářem) z 5-6 kurtů !!!
Reagovat
smazaný uživatel
a kde zeženem BBC Brozku? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vezmeš plechovou parabolu s konvertorem a libovolný přijímač (stačí ten nejlevnější bez dekodéru) a propojíš to koaxiálním kabelem. Po nasměrování na správné místo na obloze proladíš jejich frekvenci 12440/V SR 27500 a nalezené stanice uložíš do předvoleb přijímače. Od té chvíle máš volné kanály BBC. Jasné?
Reagovat
smazaný uživatel
tak každej není tak náročnej jak ty:-) ale zapíšu si to někam a zkusím to před Wimbledonem naladit..
Reagovat
Mercury
ježiši :D koaxiální kabel mě zabil...co to prosimte je, odborniku?
Reagovat
nando
Mluví se o tom, že má Murray lepší fyzičku a v případě 5.setu Berďu přejede. Jenže podstatný je, jak hodně a jak často se Murray bude bránit, ptž to bere dost síly. Podle mě se určitě naběhá víc než Berďa. Dál je jasný, že Berďa si víc pomůže servisem, což taky šetří síly. A taky vím, že Murray po zápase s Richiem řekl, že je úplně hotovej, další 2 zápasy hrál na 4 sety, takže unavenej je určitě víc. Jinak řečeno Murray má lepší fyzičku, jenže s Tomem není na stejný startovní čáře. Já jen doufám, že nebude pršet a odehraje se to dnes!!!
Reagovat
vrabejka
ale když bude mít body z podání tak by to mohlo byt zajimave
Reagovat
vrabejka
myslím že když se bude hrát 5 setů tak není favorit murray.je sice pravda,že je fyzicky zdatnější,ale to není všchno.Když bude berdychovi přicházet 1. servis .tak ta šance tam je
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Murray je nejlépe returnující hráč na okruhu.
Reagovat
Vojtiik
murray je proste buh, nejlepsi return, nejlepsi pohyb nejlepsi dropshoty, nejvariabilnejsi hra... je vubec mozne aby nevyhral cely turnaj ?
a taky je nejkrasnejsi a jeho chovani na kurtu je vice nez vzorove, mimika naprosto nejprijemnejsi!
Reagovat
Mercury
Na antuce je to téměř nemožné, protože bez útočné, agresivní hry Murray neuspěje. Nedokážu si představit, že by v Paříži měl přehrát hráče jako Nadal, Federer, Soderling, Djokovic..popř. i zdravého Del Potra nebo Davydenka. Dle mého soudu bude muset ještě hodně zapracovat na této stránce svojí hry, jinak se ani do grandslamoveho finále na jiném povrchu než na hardu nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
doufam ze chapes ze ironie z toho mojeho prispevku primo čiší :D
Reagovat
smazaný uživatel
Murray a nejlepší returnující hráč na okruhu??? neřekla bych! je jich tam o hodně lepších jak on.. Abys ses z něho tomasinho nezblíznil.. Murray sem Murray tam.. stejně mu dá Berďa, co do pro to.. v posledím zápase vyhrál tak tak.. dostal kanára, ale je nejlepší retrunující hráč xDxD
Reagovat
smazaný uživatel
No,no no. Na tom není nic nového, že je od základní čáry nejlepším hráčem. Jen na to prostě nemá hlavu zatím, to co zdobí vašeho elegána, taková ta vítězná mentalita, vyhrávaní důležitých míčků, jinač by už ten grandslam vyhrál.
Reagovat
Vojtiik
je to proste takovy typicky čučar s velmi slusnyma nohama aji dobrou rukou.. sem tam zautoci, zahraje winner ale ty monster udery nema..
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Andy!
Reagovat
smazaný uživatel
to zrovna ...
Reagovat
a.magerova
Tomáši DO TOHO !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za podporu, snad dneska vyhraju :D
Reagovat
Mercury
fandit Murraymu proti české jedničce, to si žádá skutečně mimořádně špatný vkus co se týče předváděné hry a taky špetku lhostejnosti vůči úspěchům našinců :) no ale proti gustu...
Reagovat
smazaný uživatel
bla bla bla. Zase ty kecy o Andyho hře. Na otázku vlastenectví máš odpověď u předchozího článku o tom šaškovi. Každý hraje za sebe a ne za zemi, v DC mu fandím, jinač je to pro mě skoro nejméně sympatický hráč na okruhu. Taky bych ti mohl říct, že Federer je špatný vkus, ale do toho se radšo nepouštím, vím, jak by to dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Naví Berdychova je oproti Andyho naprosto nudná a stereotypní. Andy hraje variabilně, Berdych buší .
Reagovat
nando
Tak už se tu nehádejte, ať si každý fandí, komu chce! Sice nechápu, jak může být někomu sympatičtější ten namyšlenej skot než náš Berďa, ale budiž. Doufám, že ho Berďa porazí, ptž s tím ten frajírek vůbec nepočítá!
Reagovat
nando
Takže když hraje na Wimbledonu a fandí mu celá Británie, tak nehraje za tu zemi podle tvýho názoru? Tenisti vždycky reprezenutjí svojí zemi, jen to není týmová soutěž! To je jako kdyby si nefandil na OH Záhrobský, ale Vonnový, ptž je hezčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že se s něma znáš osobně a váš, kdo jaký je. A nemáš pravdu, tohle je prostě sport jednotlivců a ne zemí. Olympiáda je něco jiného, takhle fandím jen podle sympatičnosti a předvedené hry, což znamená u mě jednoznačně Murray. Tak se s tím smiř. Nechápu ty vaše kecy tady. Pak najednou bude z formy a budete tady psát, že je blbec a tak. Typická česká mentalita.
Reagovat
Mercury
Podívej ja Berdycha taky zrovna nemiluju a tvuj argument s DC do jisté míry chápu. Je mi fakt jedno komu fandíš, ale spíš mi to přijde, že bys proti Berdychovi fandil v této fázi snad komukoliv. Nebo je snad Andy tvým nejoblíbenějším hráčem na okruhu? Ale jak jsi řekl, někomu se zdá pěkná hra Murrayho a někdo obdivuje Federera nebo třeba Karloviče. Jen mi to prostě přijde trochu zvláštní...nemáš na něj vsazeno? :P

btw. ta poznámka, že Berdychova hra je oproti Andyho nudná a stereotypní, tos myslel vážně? Jako určitě se nedá spekulovat o tom, že Andy je komplexní hráč s výborným čtením hry a pohybem, ale vyzdvihovat zrovna variabilitu jeho hry, to je docela mazec :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, že bych fandil možná asi každému proti Berdychovi, krom Federera nebo Nadala. Ale je to i tím, že Andy patří mezi mé oblíbence, vsazeno nemám. Viděls posledního Murrayho zápasy? Kdybys je viděl, tak bys i nepsal řeči o nevariabilitě. Vždyť Murray má nejpstřejší hru snad z celého okruhu. Skvělý od základní čáry, umí zaútočit, skvěle se brání, má výborný pohyb a snad nejlepší dropshoty, tohle je variabilní hra. Ne Berdychové bum bum bez rozmyslu a pak, když se nedaří, nemtí plán B.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám,že musíš mít za každou cenu poslední slovo,naštěstí to slovo má váhu jako mol v šatníku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, jen odpovídám na otázky, na ty se většinou odpovídá, pokud bys nevěděl.
Reagovat
Mercury
S tím, že má nejpestřejší hru nemůžu souhlasit. Minimálně stejně dobrých dropshotů (podle mě lepších) je schopen i Federer. Co se týče útočné hry, ta je dlouhodobě jeho slabinou, což se dobře ukázalo třeba v posledním finále v Melbourne. Dokud se Andy nenaučí opravdu útočit, nikdy podle mě GS nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo se tě tady na nic neptá,jen tu plácáš nesmysle
Reagovat
smazaný uživatel
Dropshoty Federer lepší rozhodně nemá, Andy útočit umí, ve finále AO mu jen selhala hlava a skvěle hrál Federer. V takové formě, v jaké hrál Federer ve fináoe by ho stěží porazil i Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
to by bylo aby tu jednou fanatik Mercury neopěvoval elegána....
Reagovat
nando
Můžu tě ujistit, že já Tomovi fandím už několik let, v časech dobrých i zlých. Fandil jsem mu loni když vypadl v 1.kole a fandím mu i teď kdy je v 1/8. Já jsem zase zvědavej, pokud vyhraje, kolik se tu naopak objeví jeho pseudofandů! Takže v tom s tebou vlastně souhlasím, že ta česká mentalita je když vyhráváš na hrad, když prohráváš táhni.
Reagovat
Mercury
To by mě zajímalo, proč si myslíš, že má Murray lepší kratasy než Roger. Jsou minimálně na stejné úrovni, přičemž těch opravdu geniálních dropshotu jsem viděl více od Rogera, zvláště některé jeho famozni kousky z returnu. Ale aby sis nemyslel, že se ho zastavam jen proto, že je to muj oblibenec - podobně dobrý ve zkracování hry je taky Djokovic, pokud se mu v ten den daří. Například s Nishikorim (ikdyž jsem viděl pouze dva sety) byl v této herní činností opravdu skvělý. Prostě si nemyslím, že má Andy nejlepší dropshoty na okruhu, přinejmenším je to dost sporné.
Reagovat
Mercury
prosim tě ty se radši zdrž komentařů blbečku..momentálně se tu řeší tenis a ne pozvánky na svatbu, takže když nemáš co říct k věci, radši mlč.
Reagovat
nando
Hele, Karloviče snad nikdo rád mít nemůže ne :-) ???
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sporné to je, Djokoviče jsem nezmínil, protože je můj oblíbenec a mám na něj momentálně vztek :D Ale prostě si myslím, že je v tomhle lepší Murray než Federer, ten totiž zahraej takhle jednou za čas, kdežto Murray je schopný předvést to stejně úspěšně i pětkrýát v řadě. Z backhandu má lepši určitě společně s Djokovičem, z forehandu možná srovnatelný s Federerem.
Reagovat
Mercury
No nevím, asi je to otázka názoru, tak to tak nechme být :) Osobně bych byl rád, kdybych se jejich dropshotům z baseliny aspon trochu dokázal přiblížit, mám s tím totiž dlouhodobě velké problémy - tj. 3/5 do sítě, jeden lehce doběhnutelný a zhruba jeden z pěti vyjde jak má :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si teď zahrál v dešti jako na Wimbledonu :D Dropshoty mi taky moc nejdou, zato jsem zlepšil forehand a servis.
Reagovat
Tenista
a hraješ KP3 že...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist