Berdych: Zůstávám nohama na zemi

26. 8. 2010, 10:23
Aktuality 56
Jako jeden z favoritů vstoupí český tenista Tomáš Berdych do závěrečného grandslamu sezony US Open. Díky účasti v semifinále na Roland Garros a finále ve Wimbledonu skloňují jeho jméno odborníci ve spojení s možným titulem na newyorském turnaji. Berdych ale nechce předpovídat, kam až by mohl dojít.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Nejdříve mě čeká první kolo, do toho půjdu na sto procent předvést nejlepší výkon, porazit soupeře a jít dál. Nebudu přemýšlet nad tím, že dám semifinále. Člověk musí být pevně nohama na zemi," uvedl Berdych v rozhovoru na Facebooku českého daviscupového týmu.

Po výkonech na začátku léta se nabízí návaznost - semifinále v Paříži, finále v Londýně a ...titul v New Yorku. Po Wimbledonu se i Berdychovi tahle posloupnost líbila. "Pokud jsem o tom mluvil, tak to bylo s nadsázkou. Není mým stylem, abych navenek říkal výsledky dopředu. Půjdu zápas od zápasu," konstatoval nyní.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí je poprvé v kariéře sedmý na světě, díky čemuž je i sedmý nasazený. "Je to výhoda, ale ne extra velká. Člověk si to stejně musí uhrát sám a tenis je dneska strašně vyrovnaný. Každý dokáže porazit kohokoli, člověk si nemůže být jistý ani v prvním kole, že zápas bude lehčí," tvrdí Berdych.

Jako světová sedmička budí větší pozornost. "Stane se mi, že mě lidi na ulici poznají," řekl. "Je to mé nejlepší umístění v kariéře, ale chtěl bych výš. Není to žádná závratná změna, i když je to příjemný a zkusím to držet, co nejdéle to půjde."

Svěřenec kouče Tomáše Krupy je v New Yorku již týden. O víkendu odpočíval a doléčoval bolavé koleno, které ho trápilo v Cincinnati. "Už je to v pohodě," ujistil tenista. Do začátku turnaje ho ještě čeká akce pro děti v Central parku a těšil se na příjezd svých rodičů.

Na amerických betonech hrál Berdych dvakrát čtvrtfinále a naposledy vypadl v třetím kole. "Tyhle turnaj byly na rozjezd. Přijel jsem do Ameriky s tím, že hlavní je US Open, a proto doufám, že to nejlepší přijde teď v New Yorku," uvedl.

Pokud Berdych vydrží v turnaji do závěrečných kol, zkomplikuje se jeho přesun na semifinále Davisova poháru do Bělehradu, kde budou hrát Češi s domácím Srbskem. "To jsou ty nejlepší komplikace a vždy je ještě do pátku čas," konstatoval Berdych s tím, že se do Srbska těší a doufá, že přijede hodně českých fanoušků.

pva, ČTK

Komentáře

56
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/ms/index.html
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že bychom měli být rádi především už za to, co Berdych v tomto roce dokázal. O finále ve Wimbledonu se nám tak před rokem mohlo jen zdát. Tento rok to bude hodně záležet na losu, pokud dostane takového Roddicka, tak to bude hodně obtížné a navíc každý tenista může mít velkou formu na jeden turnaj. Berdych není tenista, který je bezchybný v klíčových momentech a hodně bude záležet na štěstí.
Já si budu přát jediné, aby získal tolik budů, kolik bude potřeba k účasti na Turnaji mistrů. Ostatní by bylo pro mě navíc.
Reagovat
smazaný uživatel
nebudu tipovat umístění, to není nic moc platný, když udělá ČF, tak budu rád, všechno navíc může být super...
Reagovat
smazaný uživatel
když nedáš alspon to čtvrtfinále, tak rozbiju hubu!! A ty pak budeš rád, že alspon budeš moct žrát kaši!! Rozumíš?
Reagovat
smazaný uživatel
boze boze co ty si za blbecka....
Reagovat
vrabejka
kdy maji dávat rozlosování us open?
Reagovat
smazaný uživatel
približne o 18:00 nášho času
Reagovat
smazaný uživatel
KTO CHCE POZERAT LIVE VYLOSOVANIE US OPEN TAK TU http://www.tvunetworks.com/downloads/player.html# SI TREBA STIAHNUT TVU PLAYER NAINSTALOVAT A V NOM SI PUSTIT ESPN 2 ALE NIE KAZDEMU TO IDE MNE OSOBNE TO IDE ALE POZNAM LUDI KTORYM TO NEJDE KAZDOPADNE ZA VYSKUSANIE TO STOJI............TAK GL A PRIJEMNE POZARANIE LOSOVANIA
Reagovat
QPR_Draxter14
Jsem rád, že prohrál s Rogerem bitvu, kterou měl skoro vlastně už vyhranou, doufám že se dostal opět na zem, protože ve Washingtonu, Torontu i Cincinnati mi připadal trochu jako dřív, jako arogantní blbec. Furt něco mrmlal s umpirem a celkově se mi nelíbil jeho výraz xD
Reagovat
Tenista
Pravda, že ve Washingtonu byl otrávenej, ale Mallisemu tam ten den spadlo prostě všechno a Tomáš hrál pasivně, má svůj rytmus a ten byl pořadateli přerušen. V Torontu prohrál s Federerem, kterého měl i přes limitaci v pohybu na lopatě, V Cinci si pohrál se slaboučým Mathieum a prohrál s Baghdatisem, kterej je evidentně na koni. A chtě nechtě, pokud máte něco obvázaného, i tak vás to limituje, přitom to ale nemusí tahat. Já věřím, že si Berdych odpočinul a bude na GS 100% připraven, žádný úpadek formy nevidím, řadím ho mezi 4 největší favority, pokud v QF nedostane Murrayho nebo Federera, do 4 nejlepších se dle mě dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš se v rozhovoru vyjadřoval příjemně. Myslím, že jeho přístup k tenisu je správný, tak nějak se vyjadřuje i Rafa a momentálně mu vychází líp nepředpovídat, než Rogerovi, který se sám pasuje na vítěze. Ale to je odbíhání od tématu. Tomáš se konečně srovnal, výkonnost je po celou sezonu na úrovni, žádné výkyvy. Má na to, vyhrávat velké turnaje, stačí jednou vyhrát. Ruka se mu neklepe. Nebo pokud myslíte že ano, tak Roger měl skoro celou letošní sezonu Alzhaimera. Na výsledek na US Open si však nedovolím tipnout. Zatím nehraje nic světoborného na hardu, uvidíme, jak ho nakopne atmosféra GS.
Reagovat
Mercury
Ty toho Rogera hodně nemáš rád/a, že? :) Nesoudím jen na základě tohoto příspěvku.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo by ho za to, co pronáší teď do médií měl rád? Když pominu jeho zarputilé fanoušky, tak člověk co ho třeba jen respektoval za jeho přínos tenisu, fakt, že je jedním z vůbec nejlepších hráčů všech dob a osobnost, si myslím je teď hodně na vážkách co si o něm myslet. gswimbledon to podle mě napsala dobře, stejně tak jak někdo nevěří Tomovi, myslí si, že nepovedený turnaj se rapidně poznamená na jeho GS výsledku, tak Roger by neměl zapomínat na to, co hrál po AO až po Toronto. Samozřejmě, že u obou to je dočasný výpadek, protože Tom ač není ještě velký šampion, tak se s ním minimálně do konce sezony musí počítat. Na to někteří dost zapomínají.
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi, jak píšeš komentář o Berdychovi a i přesto si neodpustíš nějaké ty narážky na Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi říct, co pronáší do médií tak zvláštního, že ti to tak vadí?
Reagovat
smazaný uživatel
Souvisí to hlavně s přístupem jaký má Roger a Rafa. Rafa nikdy neřekne do médií, že získá to a to, vyhraje to a to a že to pro něj nebude nemožné. Roger nedávno řekl, že lidé nejsou zvyklí, že Federer končí ve čtvrtfinále a že ani on sám na to není zvyklý. Asi zapomíná, že čas nelze zastavit a konkurenci nelze jen tak smazat. Prostě ta sebejistota za vším tkví. Tohohle se od Rafy nedočteš. Stejně tak mi může vadit, že Roger v případě prohry málokdy uzná kvalitu soupeře, což Rafa dělá i jen tak mimochodem, ani nemusí prohrát anebo vyhrát. Třeba když měl v deblu nastoupit s Djokovičem, tak ihned promluvil do médií o jeho kvalitách apod. To samé po finále Wimbledonu na Tomovu adresu. Rafa je v tomto diametrálně jiný a proto si ho vážím více. A proč by gswimbledon neuvedla něco o Rogerovi? Když se to zde motá víceméně jen kolem něj, komentáře praskají ve švech, když je článek o Rogerovi. ;) Tak musíš na to být zvyklý snad, ne? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ještě prohlášení o zisku 20 GS titulů. Rogerovi nechybí sebevědomí no. A přeber si to jak chceš. Jak jsem psal.. pro člověka, jenž Rogera pouze respektuje, jsou tahle prohlášení klíčová.
Reagovat
smazaný uživatel
Mercury: Já ho dřív hodně respektovala a přála jsem mu úspěchy jako ostatním hráčům, ale v poslední době, vlastně od AO co se mu tolik nedaří, se mi nelíbí jeho prohlášení. Prohlásit, že antuková sezona v podání Rafy nemusí nic znamenat, pokud nevyhraje RG (tak to bylo myšleno) mi třeba příjde, že bylo dost nesoudné. Nebo jako rozhovor po prohraném ČF ve Wimbledonu. Já ho jinak neodsuzuju.
Pro všechny: To, že jsem tam přidala Rogera, neni protože jsem ho chtěla shazovat, ale vzpoměla jsem si, jak Tomáš proti němu v Miami z match pointu obrátil téměř prohraný zápas, tam by se mu podle níže napsaných prohlášení ta ruka musela tříst ještě víc ne? Proto jsem ho sem taky uvedla.
Inferior: víceméně souhlasím se vším co si pod mým příspěvkem napsal
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tím, že Federer je sebejistý, ale kdo by v jeho kůži nebyl. Ale on má tyhle prohlášení celou kariéru a ne jenom v poslední době, proto jsem se ptal co ti na tom co v poslední době řekl, tak vadí no.. Vždycky když jsem četl rozhovory s Nadalem o tom, jak se chce vyrovnat ve vystupování k Federerovi atd., tak jsem nad tím kroutil hlavou. Oni dva jsou úplně odlišní. Je taky otázkou to, jak moc toho co Nadal řekne je upřímné atd. Každý fandíme nikomu, ale já to vidim, takto: Když beru chování mimo kurt, tak Federer je prostě osobnost, mluví mnoha jazyky, mezitím Nadal je více obyčejný a to souvisí samozřejmě s tím jak a kde vyrůstali. Nadal na vesnici a měl to určitě těžší než Federer, který se dá říct má od malička všechno, vyrůstal v bohaté rodině a dostal hrozně moc talentu. Mě je prostě herně i charakterově Federer blíž a proto mu fandím, ale nevidim důvod proč by měl někdo o někom z nich psát to, co se tady občas vidí.
Reagovat
smazaný uživatel
A co se tady píše o jiných tenistech, kromě Rafy a Rogera je už v pořádku? Ale nad tím se málokdo pozastaví. Pro někoho existuje totiž jen Rafa a Roger a tím končí mužský tenis. Jasně, že tahle prohlášení nebyla od Rogera první, ale dřív si to mohl více dovolit než nyní. Teď tahle prohlášení bijí do očí, protože nejsou až tak na místě. Kdo by v jeho kůži nebyl sebejistý? No myslím, že by se spousta tenistů našla. ;) Ono být úspěšný ještě nedává podnět k takovému chování. To, kolika jazyky mluví Roger je mi upřímně jedno, já hodnotím vystupování na kurtu. Do soukromí a mimokurtového života je mi velké kulové. Až na pár tenistů mě to vůbec nezajímá. Výchova a prostředí v jakém vyrůstali oba určitě na to má vliv, proto je mi sympatičtější charakter Rafy. Ale Roger je tak velký profesionál, že by se trošku pokory při vyjádřeních mohl už přiučit.
Reagovat
QPR_Draxter14
Roger se nebojí říct své cíle do světa, není narozdíl od ostatních pověrčivý, někteří raději mlčí - viz posledně Berdych - po euforii z Wimbledonu řekne že by teď mohl následovat GS na US Open, ale teď raději už váží slova a mluví o prvním kole. Mě se líbí když Fedex řekne co chce, pak ještě více zatleskám když to dokáže...bez toho ega které má by jistě tolik GS vavřínců nezískal ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se nelíbí zůsob jakým on to podává. Věc názoru
Reagovat
smazaný uživatel
Ruku na srdce: Když Nadal RG vyhrál, snížilo to, nebo navýšilo jeho letošní antukové úspěchy? To na okraj ke kritice Rogerova prohlášení před RG. A dále: znám spoustu lidí, kteří než by veřejně přiznali své ambice, touhy a sebevědomí, raději sami sebe veřejně sníží a vyzdvihnou druhé, Nadal tohle dělá běžně, je to zkrátka rys jeho povahy. Roger má jiný způsob. No a co, prokristapána? Znamená to, že je jeden horší a druhý lepší? Že by se ten jeden měl "polepšit" a "přiučit se"? No, to mi připadá směšné.
Reagovat
smazaný uživatel
No souhlasím s Brodym. Mně naopak přijdou trapné takové ty fráze vyzvihující soupeře.."je to výborný hráč, musím předvést své maximum, abych ho porazil", "dnes hrál skvěle, je to velký hráč". Ať si to někteří hráči nahrajou a pouštěj tenhle naučenej kafemlejnek pořád.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže je lepší po porážce se vymluvit na nejrůznější zranění, snížit výkon soupeře. Dobře, kdyby to tak dělal každý, jak by to vypadalo? :)) Netvrdím, že se má Roger měnit, ať si říká co chce, ale od takového profesionála, osobnosti, vzoru pro mnoho malých/mladých tenistů a vůbec velké sportovní osobnosti, nejen tenisové je to škoda, si myslím. Kdyby tohle dělal Gulbis anebo nějaký jiný mladý hráč.... nevím, nehodí se mi to k elegánovi. ;) A poslední dobou ho mám rád čím dál méně. Na to, že je Rafa mladší, už chytl tu profesionalitu, pokoru, která ke sportu patří. Tím u mě bude vždy výše než Federer. Nejde o žádný kafemlejnek, ale úctu, respekt a pokoru po prohře anebo naopak i po výhře. Nemusí říkat vždy to samé, vždy se najde něco jiného, co lze vyzdvihnout. Jen chtít.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiuč se trošku stručnosti a věcnosti, polovina vět ve tvé je eseji je zbytečná.
Vůbec se nebavím o Federerovi nebo Nadalovi, jsou mi docela fuk, jen jsem napsal názor, že nemám rád naučené fráze a kafemlejnky, toť vše. Ty v tom vidíš projev úcty, já prázdné fráze, věc pohledu. Vždy jsem měl rád spíš sebevědomé hráče, kteří bez alibismu řekli, že mají vysoké cíle.
Reagovat
smazaný uživatel
Je prostě neskutečně směšné, když někteří hráči melou po každém vítězném mači dokola ty samé fráze, které jsem napsal výše.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si budu psát, jak chci, to víš-mám naučené fráze, které nemůžou být na jednom řádku. ;) Bez alibismu, vysoké cíle, které drtivá většina hráčů nesplní, klobouk dolů no. Právě ty vysoké cíle může splnit málokdo na okruhu ale taky málokdo je vyřkne. Ono je třeba se někdy držet spíše při zemi, navíc když hráč není v nejlepším období či věku. A debata byla vybudována na tématu Roger a řeči do médií, tak nevidím důvod, proč se jí nedržet, tak? :)) O jiných hráčích nebyla řeč.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, tu se vlastně skoro každá debata buduje kolem velkého Rogera :-D. Obdivovat prázdné plky a vydávat je za projev úcty..klobouk dolů, no..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel buduje, s tím se musíme smířit. Roger je holt terčem dění, ono stejně pokud někdo v současné době si klade velké cíle, tak je to Roger, takže tohle téma bychom na jiného hráče asi nevedli. A srovnání s Rafou se nabízí holt. Pro Tebe prázdné plky, pro mě to ke sportu patří, umět přijmout prohru a ocenit soupeře je pro mě automatické. Žádný plk či kafemlýnek na tom nevidím. Asi máš rád egoistický přístup a nadnesené cíle, aby jsi pokud se tím řídíš, jednou třeba nespadl hodně na hubu. Neříkám, že je nutné se vždy držet při zemi, ale zachovat si takové zdravé cíle je nejlepší, zlatá střední cesta. Ale když si myslí, že na to má, tak ať nám to předvede, sem zvědav, platí samozřejmě pro kohokoliv jiného. Když každý bude plnit své nejvyšší cíle, pak my jako fanoušci tenisu se máme na co těšit. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, nestarej se o to jaký mám rád přístup, ani o to, jestli někdy spadnu na hubu :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, podle toho co jsi tady pronesl, by jsi se měl starat spíš ty, aby jsi nespadl. Jde vidět, že o tom, co jsi tady napsal nemáš moc páru.
Reagovat
smazaný uživatel
tvl, by jsi se :-DD mluvíš stejně jako píšeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Já padám ze židle spíš jen smíchy, dnes večer díky tobě :-D. Jestli ti tisíkrát zopakované, naučené věty (viz ty, které jsem psal výše) připadají jako projev úcty, tak mně to většinou přijde jako rádoby zdvořilostní fráze po vyhraném mači. Názor:názor. S tím rozdílem, že já bych si nedovolil napsat, že nemáš o něčem páru jen proto, že máš jiný pohled na věc.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to BY JSI je hustý :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Broži, Ty aby si se nepřisral, co? :)) Už jsi jak Mapped, běž s ním na kávu prolistovat si pravidla českého pravopisu, všeználku. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby to byly naučené věty, tak raději slyšet je, než výmluvy na to, že daný hráč nepředvedl optimální výkon. Tak hlavně, až budeš padat z té židle nespadni na mě, protože já už dávno spadl údivem. ;) Pokud bys stál na kurtu, prohrál bys tak bys taky po zápase upřednostňoval výmluvu před uznáním, že soupeř hrál lépe? Vžij se do té role, pokud jsi takovou roli ještě neměl. Samozřejmě každého věc, ale asi se to spoustě lidem nelíbí, když se na Rogera po ČF Wimbledonu nesla jen kritika, ba naopak Rafa byl chválen pro takový přístup. A třeba si tam dosaď jiného hráče, když nechceš číst o Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Automaticky hledáš výmluvu za tím, když někdo řekne, že prohrál kvůli zranění? Však i zmíněný Nadal často prohlašoval po prohrách, že ho něco bolelo..to přece člověk netuší, co je výmluva a co ne.
Mně ale jde o ten kafemlejnek, když někteří hráči vyhrajou zápas .. ať už porazí kohokoliv, tak vždy řeknou to samé..hrál dobře, musel jsem odevzdat maximum.. blabla..taková tisíkrát prohlášená "pochvala" by mě skutečně jako toho poraženého netěšila.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono když hráč zahraje jeden z největších zápasů kariéry a dostane se mu výmluvy jako obhajoby proč soupeř prohrál, není zrovna příjemné, nicméně těšit ho může postup, horší je, když je zklamání dvojího typu. Vyřazení z turnaje a ještě se na něj snese jen kritika za prohru.
Ale jeho předchozí dobré zápasy a třeba výkon v daném zápase již nikdo neocení. A jsou hráči, co třeba mluví dokola to samé, ale myslí to upřímně, jen prostě neví co jiného by řekli, ale chtějí přesto soupeři vzdát hold. Rafa je zrovna ten typ, kterému se zranění dá věřit. Prostě mi to přijde jako takový pozápasový rituál už, rutina, proto asi ta klišé. Jelikož mnoho hráčů to bere jako automatizaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Inferior mi vazne pripomina Olfesse. Hodnekrat uz rekl lidem, ze jsou mimo jenom proto, ze meli na vec jiny nazor nez on. Jeho prispevky pro nej byly ty nejobjektivnejsi a nejodbornejsi a nazory ostatnich uzivatelu pohrdal. Citil se vzdy hrozne dulezity a tento portal se bez nej proste nemohl obejit, za takoveho cloveka on se povazoval.

A proto se ptam: Inferiore, nejsi Olfess?
Reagovat
smazaný uživatel
A kolikrát to vážně není to samé. Prostě to tak nějak vyplyne z toho zápasu. Nemusí to být jen o tom, co jsi napsal. Že soupeř hrál výborně a musel jsem odvést maximum abych postoupil. Jako určitě se dá o tomhle tématu hodně debatovat a tisíc lidí, tisíc názorů. Já jen, že po takových "výmluvách" čítávám dost kritiky, tak jsem se nad tím zamyslel. Za prohlášení, že o tom nemáš páru, se omlouvám. Ale vždy budu zastávat uznání soupeřových kvalit ve sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Téhle chyby jsem se zde dopustil poprvé, takže nevím, proč srovnáváš termín "hodněkrát" u nějakého Olfesse se mnou. Spíš z Tebe píše zaměřenost vůči mně, uveď to všem na pravou míru. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ze me pise vzdycky neco, zaujatost vuci Murraymu, vuci tobe....
Zaujatost vuci komu ze me bude psat zitra? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se zaujatostí vůči Murraymu u Tebe jsem nesouhlasil jen já, na to pozor. A možná proto ses na mě zaměřil. :)) Protože jsem Ti tvůj názor vytkl. Ale určitě, když píšeš něco podobného o mně, nebude jen tak, proto mě to napadlo. ;) Jinak zaměřenost vůči Murraymu z toho Tvého příspěvku byla vážně cítit, tady u toho si můžu zaměřenost vůči sobě myslet jen já, páč jiné to asi ani nezajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě jsem nechtěl naznačit, že Nadal někdy simuloval! Jen jsem chtěl zmínit, že občas každý hráč řekne, že prohrál kvůli bolesti nebo zranění.
Jj, to je přesně ono, prostě jsou to zautomatizované fráze na tiskovkách. Jen já mám rád špetku upřímnosti..když hráč myslí na vítězství, tak ať to sebevědomě prohlásí..když pak vylítne, najde se spousta lidí, co mu to omlátí o palici. Jde s kuží na trh, neschovává se.
Já se omlouvám, že jsem ti říkal, jakým stylem máš psát ;-). Piš jako píšeš. Teď si padnem kolem ramen a dobrou :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
A neni snad pravda, ze mel Murray pri postupu do svych 2 grandslamovych finale i stesti? Na uso 2008 dostal v semifinale
unaveneho Nadala se kterym se jeste trapil tri a pul hodiny [ o temer predcasnem vypadnuti s Melzerem nekdy ve 3.kole nebo v OF nemluve] a na letosnim AO dostal v ctvrtfinale zraneneho Nadala a v semifinale unaveneho Cilice, se kterym se taky trapil tri hodiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem články, takže občas si neuvědomím, že o dlouhé názory nikdo nestojí, ale prostě kolikrát to musím rozvést. Teď mi Brož omlátí o hlavu, že jsem psával články a dopustil jsem se takové nechutné chyby, ale vážně nemám potřebu zde soupeřit v pravopise. Nevadí, nebyl si první ani poslední kdo mi to vytýkal, takže vše dobré. ;) Jo, ono je umění po neuskutečněných cílech, umět jít s kůží na trh, pokud to někdo umí, pak si může dovolit je hlásat. Padneme si kolem ramen :D Jo tak nějak :D uděláme armstrongovi radost, že nejsem Olfess a umím uznat chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
To ale není problém Murrayho :D že je někdo zraněný nebo unavený, ta únava už vůbec není výmluva, hráč by měl být stavěný na to, aby zvládl zápasy fyzicky. Takových hráčů, co kvůli únavě, přijdou o velké triumfy je nespočet. Murray je na vrcholu už nějaký pátek a jeho úspěchy nebyly náhodné, ale vydobyté skvělým herním stylem, co se taktické stránky týče. Na betonu prokázal své kvality a nikdo nemůže říct, že si náhodně zahrál dvě GS finále. Rafa před dvěma lety vyhrál skoro vše co se dalo, to, že mu nezbyly síly na US Open, za to opět Andrew nemůže, i tak byl favorit Rafa a poměrně velký a Murraymu nedal nic až tak zadarmo. Del Potro taky ne. Letos na AO Rogera trápil taky více než ukazuje skóre, třetí set byl v Murrayho režii, bohužel zafungovala hlava. Murray je problematický hráč, ale určitě to co dokázal na grandslamech zatím nebyla náhoda. Prostě je Rafa na betonu horší a momentálně i Djokovič. Murray má šanci být na betonu vůbec nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud se mu bude stále třást ruka, když o něco půjde, tak to vyhrát nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
100 % s tebou suhlasim ked mu ide o velke vitazstvo trase sa mu ruka ako ked viedol 5:2 nad rogerom pokazil forehandy ktore narmalne zabija on neni velky sampion ktory vie vyhravat velke turnaje
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel sem i to finále Wimbledonu, třeba Nadal nebyl k poražení, ale Berdych mu to nezvládnutými koncovkami setů velmi ulehčil.
Reagovat
smazaný uživatel
Prej zustavam nohama na zemi, kez by to bzla pravda...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřim mu. Podle mě to bude maximálně OF,ČF.
Reagovat
Vojtiik
tady se asi v prvnim nazoru shodneme... ja mu neverim ale ani na to ČF :)
Reagovat
Tenista
Předpovídat někomu, kde vypadne, když ještě ani neznáte rozlosování, je směšný
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, ono je vůbec směšný dělat takové závěry o Tomovi. Ukázal letos, že má na to udělat dobrý výsledek na velkých turnajích. Argument, že v Cinci nehrál dobře? Hmm neberu. ;) Forma je aktuální stav a jak rychle odejde může i přijít. V Cinci nehrál nejlíp třeba ani Murray a v Torontu Béďa byl jednou nohou v SF. Jen abyste nebyli překvapení. :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist