Berdych ztratil set, čtvrtfinále s Isnerem si ale zahraje

7. 8. 2009, 08:50
Aktuality 6
ATP WASHINGTON - Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji ve Washingtonu již do čtvrtfinále. V nočním duelu 3. kola porazil Němce Philippa Petzschnera 4-6 6-3 6-3. O účast mezi posledními čtyřmi hráči turnaje se utká s osmdesátým hráčem světa Američanem Johnem Isnerem, který je jediným nenasazeným hráčem, který prošel do čtvrtfinále.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych jako turnajová osmička a 18. hráč světové žebříčku potvrdil proti pětadvacetiletému Němcovi Petzschnerovi roli favorita, ale neměl to jednoduché. Především v prvním setu se Petzscherovi dařilo podání, naopak Berdych se dlouho hledal a první set prohrál. Český reprezentant se však postupně zlepšoval a dokázal zápas otočit.

Rodák z Valašského Meziříčí, jenž v září oslaví 24. narozeniny, si ve čtvertfinále zahraje poprvé od květnového triumfu v Mnichově.

Nyní ho čeká John Isner, který bude mít podporu domácího publika. To mu již ve 2. kole pomohlo porazit turnajovou trojku Jo-Wilfrieda Tsongu. Ve třetím kole pak snadno přehrál dalšího Francouze Sebastiena De Chaunaca 6-2 6-4.

V případném semifinále může Berdych narazit buď na chorvatského obra Ivo Karloviče a nebo na domácího favorita a turnajovou jedničku Andyho Roddicka. Ten si dnes připsal jubilejní 500. vítězství na profesionálním okruhu, když porazil krajana Sama Querreyho 7-6 6-4. Stal se tak teprve 36. hráčem historie, kterému se podařilo milník pokořit. Z aktivních hráčů má nejvíce vítězství Roger Federer, který vyhrál 657 duelů.

Karlovič porazil Inda Devvarmana a oplatil mu tak letošní vyřazení z Čennaí.

Velké starosti měl s postupem druhý nasazený a loňský vítěz Juan Martin Del Potro. Argentinský tenista zdolal bývalou světovou jedničku Lleytonu Hewitta až v tie-breaku třetího dějství. Vrátil mu tak porážku z Wimbledonu, kde neuhrál ani set.

"Byl to skvělý zápas. Oba jsme hráli dobře, jsem se svou hrou spokojený," nestěžoval si Del Potro.

- ATP 500 WASHINGTON (USA, tv. povrch, 1.402.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (06. 08. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (8-ČR) - Petzschner (Něm.) 4-6 6-3 6-3
Roddick (1-USA) - Querrey (16-USA) 7-6(4) 6-4
Del Potro (2-Arg.) - Hewitt (Austr.) 4-6 6-3 7-6(2)
F. Gonzalez (4-Chile) - Odesnik (USA) 6-2 6-4
Söderling (5-Švéd.) - Gicquel (Fr.) 7-5 5-7 6-3
Haas (10-Něm.) - Ferrero (Šp.) 7-5 2-6 6-1
Karlovič (11-Chorv.) - Devvarman (Ind.) 7-5 6-1
Isner (USA) - De Chaunac (Fr.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte kde se dá sledovat turnaj???
Reagovat
smazaný uživatel
Sport 2
Reagovat
smazaný uživatel
Ten prvni servis mel fakt tragicky, ma strasny stesti, ze v jeho casti pavouka odpadli vsichni nasazeni a ma cestu do semifinale volnou. Ale tam konci, at uz narazi na Karlovice nebo Roddicka - ze vsech ctvrtfinalistu predvadi nejslabsi vykony..
Reagovat
smazaný uživatel
no ja mysli, ze skonci uz s Isnerem, vykony ma nema nejlepsi, Isner je doma a pokud mu pujde servis, ma velkou sanci
Reagovat
smazaný uživatel
Isnera podlě mě ještě porazí, ale že bych si kvůli na ten zápas počkal¨, se také říct nedá.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň si může Berďa ozkoušet tiebreaky na zářijové střetnutí s Karlovičem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist