Berdych: Znovu to nebylo ideální. A matematiku neřeším

12. 11. 2014, 20:34
Aktuality 29
Tomáš Berdych přiznal, že ani ve druhém utkání na Turnaji mistrů nepodal úplně skvělý výkon. Přesto se oklepal z úvodní porážky se Stanem Wawrinkou a dnes v Londýně porazil Marina Čiliče 6-3 6-1.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Pořád to nebylo ideální, ale souhra okolností a všeho, jak to bylo kolem, tak to fungovalo a bylo to dostatečný, abych zápas vyhrál. To je důležité a jede se dál," řekl devětadvacetiletý Berdych v útrobách O2 areny po výhře nad Čiličem.

Oba první zápas ztratili drtivě dvakrát 1-6 a proti sobě bojovali o naději na postup. A Berdych duel zvládl lépe, naopak Čilič se dál trápil. "S tím, jak dnes hrál, by nikdy nevyhrál US Open. Určitě nepředvedl dobrý výkon, ale na to se nebude nikdo zpětně ohlížet. Počítá se vítězství a to je pro mě nejdůležitější," uvedl Berdych.

Ve srovnání s utkáním s Wawrinkou zlepšil především servis a forhend, své tradičně největší zbraně. "Ten zápas s Wawrinkou byl šílený, ale když budu hodnotit tu hrůzu, tak tentokrát to bylo asi celkově lepší, což je jenom pozitivní," řekl Berdych.

Hodně českému hráči pomohl vstup do utkání. Rychle získal brejk a dostal se do psychické výhody. Právě začátky utkání jsou v halových kláních důležité. "Je to také o stylu dnešní hry. Nikdo dnes nevyhledává dlouhé výměny, ale hraje se razantně od prvních míčů. Dbá se na úvod každé výměny a pak to může jít rychle," poznamenal.

Letošní Turnaj mistrů přináší nezvykle jasné výsledky. Ve dvouhře se ještě nehrál ani jeden třísetový zápas. "Nic za tím nehledejte, tak to je," řekl Berdych.

Sedmý hráč světa už popáté mezi elitou po prohraném prvním utkání druhé vyhrál. Úplně mu nesedí formát, že hned v prvním zápasu začíná proti skvělému soupeři, zatímco na běžném turnaji má většinou čas se rozehrát. "Někdo je přizpůsobivější a dokáže hrát skvěle od začátku. Mně to chvilku trvá," uznal.

V pátek se na závěr skupiny střetne se Srbem Novakem Djokovičem. "Čeká mě nejtěžší soupeř, kterého tu můžu dostat, ale šance tam pořád je," podotkl Berdych k možné účasti v semifinále. "Matematiku neřeším, tenis počty nevyhrávají," dodal, že nebude studovat tabulku a kalkulovat, co bude potřeba, aby se vešel mezi dva postupující.

S prvním hráčem světa Djokovičem má výrazně negativní bilanci. Vyhrál jen dva z 18 zápasů a naposledy před měsícem uhrál jen dva gamy. "Zkusím teď získat tři čtyři hry, což by bylo lepší než minule," usmál se Berdych při vzpomínce na finále v Pekingu. "Minule to byl opravdu zážitek. Nemůže to být horší," dodal tenista.

Duel s Djokovičem ale předem nevzdává. "Pro mě bude skvělé si zahrát s ním zápas. Možná poslední v sezoně, možná ne. A i kdyby byl poslední, bude to zápas se světovou jedničkou, takže velká výzva a pokusím se ho potrápit," řekl.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
Fandina
s tím ?mission impossible? po prohře s Wawrinkou zabodoval viz článek odkaz dole.

Jinak doufám, že když je v názvu zkusím uhrát proti Nolemu tři čtyři gamy nebude tak úplně platit a Berďa bude chtít Noleho porazit, i když nebo právě proto, že ten hraje úplně top. Už by to chtělo, ho porazit a být lepší. Berďo pojď!!!

http://sport.idnes.cz/tenis-preview-berdych-djokovic-turnaj-mistru-foo-/tenis.aspx?c=A141112_231547_tenis_tny
Reagovat
Fandina
je také ještě v tištěné MF Dnes článek o Berďovi Dospěl, dobře se s ním baví, hraje vyrovnaně. Berdych očima světa. A navazuje to tak trochu na ten článek nahoře, jak zabodoval u novinářů s "mission impossible", ale nejde jen o to. Například tam říá zkušený tenisový reportér Matt Cronin. Dřív jsem si říkal, že se nikdy neusměje. Dnes se s ním dá bavit skoro o čemkoli. A také se tam píše, že Berďův humor vlastně vyplaval na povrch s tím, jak Berďa má v oblibě twiteter a facebook. Zatímco na kurtu působí leckdy odměřeně, na Twitteru a Facebooku je možno pozdant i jinou stránku jeho povahy. Super Berďo pojď!!!
Reagovat
Fandina
Omlouvám se za překlepy, je jich tam tentokrát moc. Díky ... úsměv
Reagovat
Kozoroh
Wawroš s Čiličem taky chtěli Djokera porazit a nejen že se jim to nepovedlo, ale schytali výprask. Řekl bych, že pokud Tom prohraje 3:6, 3:6, tak si může gratulovat, protože by vzal Djokerovi víc gemů než Stan s Marinem dohromady.
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Kdyby ho porazil, bylo by to super. Berďo pojď!!!
Reagovat
Jan
Prostě Berďo vlítni na kurt, 2x 6:4 a je to. :) Přece se s tím nebudeš mazat. Musíš ale myslet na to, že ho porazíš, ne naopak :)
Reagovat
smazaný uživatel
No este jasna debakel od Djoka a mame vsetci 2 mesiace od dreveneho Berdycha pokoj. Jupiiiiiiiiiiii. Bude super nevidiet jeho hnusny vyraz majstra sveta na kurte...
Reagovat
Lina
On tě někdo nutí, sledovat Berdycha?
Reagovat
gigin
Tvl, to jsou fakt kecy.. A na koho budeš čumět, Sylvinko?
Reagovat
VlS
do špíglu
Reagovat
jb007
Myslím, že i kdyby Tomáš do konce kariéry vysněný Grandslam nevyhrál, může být spokojený. Dokázal porazit všechny špičkové hráče, vyhrál dvakrát Daviscup, minimálně pětkrát si zahrál TM. Konstantně se dlouho udržel v topten. Na více mu asi nebylo shůry dáno. V historickém žebříčku nejlepších Čechů bych ho zařadil na čtvrté místo, za Lendla, Drobného a Kodeše, před Kordu a Nováka. Pokud ještě nějaký velký titul přidá, fajn. Ale když ne, nebude to tragédie.
Reagovat
Padme
Souhlasím, Tomáš je výborný tenista, co bychom za ty jeho úspěchy dali mi smrtelníci!
Reagovat
Padme
*my
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš jde o to, komu pak budeme fandit, až to Tomáš odpíská a pověsí raketu na hřebík. Nemáme opravdu žádného jiného zástupce, Jirku moc jako naši hvězdu zatím nevidím i když se třeba zlepší. Tak jsem zvědavá, na koho se tu pak bude nadávat :)
Reagovat
Lina
Jirka při vší úctě k Navrátilovi, změnil trenéra, takže to lepší být může. Možná si to Navrátil uvědomil sám? Hlavně aby pořád nehrál challengery.
Reagovat
VlS
Na Berdycha, že už nehraje ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to tak vidím :D
Reagovat
VlS
Já ho vidím za Lendlem. Drobný nehrál v open éře a to nejde úplně srovnávat. Kodeš sice vyhrál GS, ale tak dlouhodobě a stabilně v té nejužší špici nebyl.
Reagovat
darek.vrana
Drobný je jasný, to byla megahvězda - kromě 3 GS ještě 5 finále, 6 semifinále, v DC taky úchvatná bilance, vyhrál asi 130 turnajů, byl jedničkou! Kodeš byl taky jednoznačně lepší, ve špičce se držel stejně dlouho, ale vyhrál 3 GS + další 2 finále. Pak Korda, Mečíř, tam je to diskutabilní... A samozřejmě Kája Koželuh, ale to byla jiná doba.
Reagovat
smazaný uživatel
No sorry, ale pokud vím, tak Kodeš GS vyhrál 3 a pak hrál několik dalších finále..
Reagovat
darek.vrana
Já ho mám na 7.:)
http://tenis95.webnode.cz/nejvetsi-hraci/
Reagovat
smazaný uživatel
máš se na co těšit :-)
Reagovat
Chrenda
Ježíš to bude debakl ani nechci domyslet. Bůh s tebou Berdychu.
Reagovat
Fandina
Dneska výhra a to je super, tak držím palce i proti Nolemu. Bilance je děsivá, ale proč nevyhrát třeba teď. Držím palce Berďo pojď!!!
Reagovat
Kozoroh
6:1, 6:1; 6:3, 6:0 - a jak tento příběh bude pokračovat dál, Fandino? Nemysli, že to bude 4:6, 4:6!
Reagovat
smazaný uživatel
5:7, 6:7
Reagovat
Fandina
Jakkoli, aby vyhrál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkný vidím , že tenhle chlap to má v hlavě srovnaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu se bojím, aby Tomáš do zápasu nenastoupil s až moc velkým respektem. Kapka drzosti by snad neuškodila :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist