Berdych znovu prohrál se Safinem

14. 5. 2008, 13:18
Aktuality 0
Tomáši Berdychovi jeho návrat po zranění nevyšel. V Hamburku dnes ve druhém kole prohrál s Maratem Safinem 5-7 4-6. Nevyšla mu tak odveta za dubnové čtvrtfinále Davis Cupu, v němž ho Safin rovněž porazil.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Český reprezentant, který měl v prvním kole volný los, možnost vrátit Safinovi daviscupovou porážku nevyužil. Herní pauza se projevila na jeho úderové jistotě. Berdych dělal hodně nevynucených chyb a využil jen jednu ze čtyř šancí na brejk.

Safin byl v tomto ohledu mnohem úspěšnější, navíc se mu brejky dařily v klíčových momentech zápasu. V úvodním setu čistou hrou získal Berdychův servis za stavu 6:5, v druhé sadě pak dalším proraženým podáním za stavu 5:4 definitivně rozhodl. Utkání ukončila Berdychova chyba při pokusu o vítězný forhend po čáře.

Po vyřazení z turnaje s dotací 2,270.000 dolarů bude mít svěřenec Jaroslava Navrátila šanci na rozehrání před grandslamovým Roland Garros od neděle na Světovém poháru družstev v Düsseldorfu, kde bude hrát společně s Ivem Minářem.

Na rozdíl od Berdycha se dnes v Hamburku dařilo splácet účty španělskému tenistovi Albertu Montaňesovi. Ten nastoupil proti Argentinci Acasusovi už posedmé v kariéře. V žádném z předchozích soubojů neuspěl, ovšem dnes mu to konečně vyšlo: ztratil sice vedení 3-0 v prvním setu, ovšem následný tie-break vyhrál a ve druhé sadě se díky třem prolomeným servisům svého soupeře dostal do třetího kola.

Výsledky - Hamburk:
Dvouhra - 2. kolo:
Safin (Rus.) - Berdych (9-ČR) 7:5, 6:4, Monaco (12-Arg.) - Bolleli (It.) 6:2, 6:1, Montaňes (Šp.) - Acasuso (Arg.) 7:6(3), 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:
Aspelin, Knowle (5-Švéd./Rak.) - Čermák, Kerr (ČR/Austr.) 6:3, 6:2.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist