Berdych zkoušel všemožné, na Nadala ale nic neplatilo

4. 12. 2009, 21:05
Aktuality 1
Tenista Tomáš Berdych zkoušel na barcelonské antuce všechno, co umí, aby zastavil Rafaela Nadala, ale světové dvojce dnes od konce prvního setu čelit nedokázal. Zápas ztratil hladce bez zisku sady a Češi prohrávají ve finále Davisova poháru se Španělskem 0:1 na zápasy.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Není to nic příjemného, když prohrajete, ale tady jsme od toho, že zápasů je pět a z nich potřebujeme tři body. Z toho, že se nepovedl hned první, se svět nezboří a už takovýhle scénářů bylo spousta, takže by bylo hezký na ně navázat," doufal Berdych, že tenisté vývoj otočí a stále mohou myslet na zisk slavné salátové mísy.

Rozhodující moment utkání s Nadalem přišel na konci první sady. Za stavu 5:5 si Berdych neudržel podání. "Nepodařilo se mi zaservírovat a dal jsem mu šanci, aby udělal rozhodující brejk. Ten ho neskutečně nakopl a pak hrál, jak ho známe," konstatoval český tenista.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí prohrál od konce první sady do poloviny třetího setu třináct her za sebou. "Myslím, že jsem vyzkoušel úplně všechno, ale bohužel, dneska byl lepší," řekl Berdych. "Troufám si říci, že v tomhle případě to nebylo zas až tak mojí vinou. On byl od konce prvního setu bezchybný."

Co si Berdych v době, kdy ztrácel jeden game za druhým a nedokázal se z toho vymanit, říkal? "Člověk se může akorát v duchu pozasmát a před ním smeknout. Snažil jsem se zůstat hlavou co nejdéle na kurtu. V tenisu je vše možné, ale dneska se to nepovedlo," řekl.

Berdych, kterého přijela povzbudit přítelkyně Lucie Šafářová, je připraven naskočit do sobotní čtyřhry, v které by měl nastoupit s Radkem Štěpánkem. "Určitě. Rafa je druhý hráč světa, na antuce prohrál tak málo zápasů, že by se to dalo spočítat na prstech jedné ruky. Nebudu sedět smutně v koutě. Jsem připraven," řekl.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist