Berdych: Zklamání z prohry už odeznívá

22. 11. 2011, 21:55
Aktuality 6
Tomáši Berdychovi se daří překonat zklamání z těsné pondělní prohry na londýnském Turnaji mistrů s Novakem Djokovičem rychleji, než čekal. Před středečním utkáním si chce Berdych především odpočinout. Stále ale cítí, že má formu a proti dalšímu soupeři, jímž bude Srb Janko Tipsarevič, si věří.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Odeznívá to," řekl Berdych po dnešním tréninku novinářům, i když se mu na prohru nepodařilo úplně zapomenout. "Tak rychle to nejde, ale dobrý. Jde to možná trochu rychleji, než jsem čekal. Takže teď jde spíš o to vyhnat únavu a dát se na zítra do pořádku," dodal. 

Berdych prohrál s Djokovičem utkání, které trvalo dvě hodiny a 39 minut a skončilo před půlnocí místního času po výsledku 6-3 3-6 6-7. Český tenista proti světové jedničce neproměnil mečbol. 

Prý mu nyní pomáhá, že má formu. "Kdyby se člověk takovým utkáním potrápil, bylo by to ještě horší. Vzhledem k tomu, že se cítím dobře, tak jde jen o to dát se do pořádku, odpočinout si a připravit se na zápas. Myslím, že by to zase mohlo vypadat dobře," řekl Berdych ještě před tím, než Brit Andy Murray oznámil, že kvůli zranění odstupuje z turnaje.

Přes namáhavý a vypjatý zápas Berdych v noci na dnešek "překvapivě dobře usnul". "Vždycky po dlouhých zápasech, které končí pozdě večer, je to takové nepříjemné. Při zápase používám gely, které jsou vlastně kofeinové, a tak má pak člověk lehký spánek. Ale musím říct, že tentokrát jsem spal dobře," dodal.

"Než jsem udělal všechny svoje věci, šel jsem spát po druhé hodině. Ale spal jsem až do jedenácti, takže v pohodě. To je asi ten nejlepší odpočinek," řekl Berdych.

Jeho dnešní trénink sledovali i jeho rodiče. Otec Martin Berdych si myslí, že neviděl svého syna smutnějšího, než po pondělní porážce s Djokovičem. "Tomášovi to normálně vydrží půlhodinky, maximálně hodinku," řekl novinářům. "Ale včera...neměl jsem šanci s ním být v šatně, ale jeho kondiční trenér (David Vydra) říkal, že za těch pět let něco takového ještě nezažil," uvedl. "Doufám, že to na něm nenechalo žádné následky."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tomáš Jank porazí ve dvouch setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Olouvám se za chybu, v textu samozřejmně to má být Tomáš Janka porazí, ve dvouch setech.
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvám
Reagovat
smazaný uživatel
mozna i ve dvou. :-)
Reagovat
VlS
No, doufejme že ve třech
Reagovat
smazaný uživatel
priznavam bez muceni, ze jsem spis brozovala nez prognostikovala. ;-) Ale samozrejme doufam!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist